Zidane: Megmondtam, hogy vigyázni kell Cristianóval

A Real Madrid francia trénere a Sevilla elleni kiütéses győzelem után is az újságírók rendelkezésére állt.

A mérkőzés értékelése: „Igazán elégedettek lehetünk, hiszen öt gólt lőni a Sevillának nem egy átlagos teljesítmény. Nagyon örülök Cristiano góljainak, és annak, hogy a srácok, akik eddig nem kaptak túl sok lehetőséget, fantasztikus munkát végeztek. Tetszett a játék, a gólok, de ez is csak egy ugyanolyan mérkőzés volt, mint a többi. Fontos volt a három pont megszerzése, úgyhogy elégedettek vagyunk. Ez egy minden szempontból kiváló teljesítmény volt.”

„Ma 4-4-2-es felállásban játszottunk. Tudtam, hogy a Sevilla szélsői nagyon fent játszanak, úgyhogy el kellett nyomnunk őket. Eggyel kevesebb játékosunk volt középen, de nem volt gond, ezt a döntést hoztuk. Nagyszerűen kontráztunk, Marcónak és Lucasnak köszönhetően komoly tempót diktáltunk. A kezünkben tartottuk az irányítást. A végén, a cserék után átváltottunk 4-3-3-ra.”

„Nem gondolom, hogy az első félidő volt az idény legjobb 45 perce. Talán a gólok tekintetében igen, de a játékot nézve a Real Sociedad és a Borussia Dortmund ellen is kiválóak voltunk. Nagyszerűen érezzük most magunkat, hiszen öt gólt szereztünk a Sevilla ellen, akik egy olyan csapat, amely könnyedén okozhat problémákat, ráadásul érintetlen maradt a kapunk.”

Zidane vs Sevilla

Gólparádé: „Remélem, hogy sok gólt fogunk szerezni a továbbiakban is. Most, két meccsen nyolcnál járunk. Így kell folytatnunk. Minden szempontból javulunk, így a játékunk is jobb lesz, köszönhetően a sok helyzetnek. Ma is sokat alakítottunk ki, és ötször be is találtunk. Ez az első alkalom, hogy idén sikerült ennyi gólt lőnünk.”

„Boldogok vagyunk. Remekül teljesítettünk, a három pont megszerzése pedig nagyon fontos volt a csapat morálja szempontjából a szerdai mérkőzésre való felkészülés tekintetében. Mindenki úgy gondolja, hogy könnyű dolgunk lesz, de ez nem igaz. Holnap utazunk, jó munkát akarunk végezni, és egy újabb trófeát szeretnénk elhódítani.”

Formajavulás: „A célunk az, hogy mindig így játsszunk. Nyolc gólt szereztünk az utolsó két meccsünkön, de az ezeket megelőző két találkozónkon is jól teljesítettünk. A dolgok össze fognak jönni, de tovább kell dolgoznunk. Mindent bele kell adnunk szerdán, ahogy ma is tettük. Ha így lesz, akkor nagyobb esélyünk lesz a győzelemre.”

Cristiano Ronaldo: „Talán ez a tökéletes hét Cristiano számára. Korábban már mondtam, hogy óvatosnak kell lenni vele, és tettem ezt azért, mert tisztában vagyok vele, hogy mennyire ambiciózus. Néha nem szerez gólt, aminek nem örül, de mindig vigyázni kell vele.”

Elégedettség: „Mindenkivel elégedett vagyok. A legfontosabb, hogy mindenki nagyon koncentrált volt, és ha valaki lehetőséget kap, akkor él is vele. Ez fontos egy edző számára. A jövőben is szükségünk lesz mindenki segítségére, és minden játékosom kiváló futballista.”

Vallejo: „Jesús Vallejo elutazik velünk Abu Dhabiba. Nagyszerűen játszott, mindig készen áll. Kiválóan dolgozik az edzéseken is.”

A sérültek: „Varane és Bale is velünk lesznek, meglátjuk, hogy miként alakul az állapotuk a következő napokban. Kedden velünk edzenek, és meglátjuk, hogy mit tehetünk. Nem tudok többet mondani. Semmit nem fogunk erőltetni, ahogy mindig.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…