Zidane: Megérdemelten jutottunk be a döntőbe

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane értékelte az Al Jazira elleni, nehézkesen megszerzett győzelmet.

Az összecsapás értékelése: „Nincs túl sok mondanivalóm. Megérdemelten jutottunk be a fináléba. Most kizárólag ez érdekelt minket. Az első félidő eléggé furcsa volt, hiszen nagyon szokatlan, hogy ilyen sok gólhelyzetből sem vagyunk képesek betalálni. A második játékrészben már jobban alakultak számunkra a dolgok. Működtek az elképzeléseink, türelmesen futballoztunk, ennek köszönhetően pedig képesek voltunk megfordítani a találkozó alakulását.”

„Nagyon fontos volt, hogy ne essünk pánikba. Ez a szép a futballban, hogy még egy ilyen mérkőzésen is hátrányba kerülhetsz. Tetszett, hogy képesek voltunk visszajönni a meccsbe, és megszerezni a győzelmet. Az Al Jazira fantasztikusan teljesített, több ízben is veszélyeztették a kapunkat a kontratámadásaik révén. Az elöl lévő hármasukat egytől egyig minőségi labdarúgók alkotják. Megilleti őket a gratuláció.”

Zinédine Zidane az Al Jazira legyőzését követően

Döntő a Grêmio ellen: „Láttuk a tegnapi meccsüket az eldöntőben, és korábban egy másikat is. Feltérképeztük őket, a brazil bajnokságot viszont egyáltalán nem ismerem. Nagyszerű csapatnak tűnnek, és biztos vagyok benne, hogy kemény meccsnek nézünk elébe, elvégre ők is megérdemelten vannak ott a fináléban.”

Karim Benzema: „Nem fogom arra kérni a vezetőséget, hogy igazoljanak nekem egy új középcsatárt a téli transzferidőszakban. Karimnak ma nem sikerült betalálnia, de jó teljesítményt nyújtott. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de szerintem az emberek túlságosan nagy figyelmet fordítanak arra, hogy hány gólt szerez a meccseinken. Az is fontos, hogy hányszor hozta gólhelyzetbe a társait. Én is csalódott vagyok, hogy elmaradt a gólszerzés, de nincs okunk a pánikra vagy a szomorúságra. Ideje a szombati döntőre fókuszálni.”

Videóbíró: „A játékvezető les miatt érvénytelenítette Casemiro találatát, legalábbis ezt mondták nekünk. Nem fogok részletekbe menően beszélni erről, de eléggé kellemetlen, hogy három-négy percet kell várnunk egy-egy ítélet megszületésére. Természetesen ennek a technológiai újításnak is vannak jó oldalai. Ha fel tudnánk gyorsítani a döntéshozatalt, akkor sokkal gördülékenyebben és hatékonyabban működhetne az egész.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK