Achraf: Világéletemben arra vágytam, hogy a nevelőklubomnál legyek sikeres

Achraf, aki már 6 éves kora óta a Real Madrid játékosának mondhatja magát, a Campo de estrellas című Realmadrid TV-műsor vendége volt.

Kezdetek: „Az évek során rengeteg fantasztikus csapattársam volt, akikkel felejthetetlen emlékek kötnek össze. Óscar Rodríguezt például már 2009 óta ismerem. Néhány évvel ezelőtt elváltak az útjaink, mert az U17-esektől én egyből két korosztállyal kerültem feljebb, az U19-es csapatba, azaz Juvenil A-ba, de ettől függetlenül nagyon jó barátok maradtunk. A pályafutásom legelején még csatárként szerepeltem. Az edzőm egyszer kipróbált szélsőként, és remek munkát végeztem, utána szélsőhátvédként küldött pályára. Ez az én történetem.”

Achraf Hakimi

Castilla: „Ez a lépcsőfok minden utánpótlás-játékos életében nagyon fontos, több okból is. Ez már nem egy korosztályos csapat, ami azt jelenti, hogy profi szerződést kapsz a klubtól, komoly fizetéssel. Azt se felejtsük el, hogy itt már sokkal magasabb minőséget képviselő ellenfelek ellen kell játszanod hétről hétre, és általánosságban véve a munka is profibb környezetben zajlik. Sosem fogom elfelejteni az első meccsemet, egy Real Sociedad B elleni hazai bajnokit. Vesztésre álltunk, de a hosszabbításban sikerült megfordítani a mérkőzést. Az első gólom legalább ugyanilyen emlékezetes marad, mert egyben az volt az utolsó is, amit a Castilla színeiben szereztem. Akkor hivatalosan még a Juvenil A játékosa voltam.”

Első előszezon: „Épp a nyaralásomat töltöttem, amikor felhívott a sportigazgató, José Ángel Sánchez. Azt mondta, hogy a klub nagyon elégedett a teljesítményemmel, és azzal szeretnének megjutalmazni, hogy a következő előszezont az első csapattal csinálom végig. Alig hittem a fülemnek, nagyon boldog voltam. A legelső felnőtt csapatbeli meccsemen együtt léptem pályára a többi castillással. Egy kicsit ideges voltam, mert balhátvédként számított rám az edző, ami nem az eredeti posztom, igaz, a marokkói válogatottban ma is ezt játszom.”

Debütálás: „Első ízben a Celta Vigo elleni kupavisszavágón kerültem be az utazókeretbe, tavaly. Sosem fogom elfelejteni azt a túrát. Csak képzeld el, hogy azok mellett ülsz a buszon és a kispadon, akiket előtte éveken keresztül figyeltél a tévében. A debütálásom az Espanyol ellen történt. Épp otthon voltam a testvéremmel, amikor kaptam egy telefonhívást Zidane-tól. Elmondta, hogy Carvajal nem tudja vállalni a játékot. Örömmel fogadtam a hírt, a meccs napjáig egyáltalán nem voltam ideges. Erre még biztosan sokan emlékeznek, hiszen alig két hónapja volt.”

Achraf debütálása az Espanyol ellen

Carvajal: „Ő egy igazi példakép számomra. Már gyermekkorától kezdve a Real Madrid utánpótlásának volt a tagja, ahogy én is. Mindig próbálom különösen nagy odafigyeléssel nézni a játékát. Most az a legfontosabb, hogy fejlődjek. Remélhetőleg egyszer én is a Real Madrid első számú jobbhátvédje leszek.”

Nyári események: „Sokat beszéltünk arról, hogy esetleg kölcsönben töltöm ezt az idényt az Alavésnél, de az én szándékom mindig is az volt, hogy itt maradjak és a nevelőklubomnál váljak sikeressé. Zidane bízott bennem: becserélt a Manchester United elleni barátságos meccsen, az MLS All-Star csapata ellen pedig már a legelső perctől kezdve a pályán voltam. Azt is elmondta, hogy ő személy szerint a maradásomat támogatja.”

Trófeák: „Nagyon különleges érzés volt megnyerni az UEFA-, illetve a spanyol szuperkupát. Ezek nagyon komoly címek, a legtöbb játékosnak sosem adatik meg, hogy megnyerje őket. Remélhetőleg még rengeteg trófeával leszek gazdagabb a karrierem során. Elsősorban a La Liga és a Bajnokok Ligája megnyerésére vágyom.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK