Zidane: Halálomig védeni fogom Benzemát

A csapat vezetőedzője a FIFA-klubvilágbajnokság döntőjében esedékes Grêmio elleni meccset megelőzően adott interjút.

A finálé: „Hittel telve várjuk a mérkőzést. Ez az egyik kedvenc szavam: a hit. Hiszünk abban, hogy képesek vagyunk elhódítani egy újabb trófeát. Egyértelműen ez a célunk. Az Al Jazira elleni meccs? Nem értek egyet azzal, hogy gyengén játszottunk. Egyedül az volt furcsa, hogy nem sikerült betalálnunk, főleg az első félidőben kialakított helyzetekből. Mi is tudjuk, hogy ennél jobban kell teljesítenünk, különösen annak fényében, hogy a Grêmio sokkal nagyobb erőt képvisel, mint az Al Jazira. Ez egy abszolút kétesélyes összecsapás.”

„Tapasztalatabbak vagyunk az ellenfelünknél, de ez nem jelent semmit. A Real Madrid egyedülálló történelme alapvető részét képezi a klub identitásának, de a múltból nem lehet megélni. Mindig az számít, hogy mi történik holnap, a következő héten, a következő hónapban. A Grêmio egyáltalán nem esélytelen. Mindent bele kell adnunk, ha meg akarjuk nyerni a mérkőzést, de nekem éppen ez a filozófiám: a mindennapokban elvégzett kemény munkán keresztül vezet az út a sikerekhez. A Real Madridot nem egyedül a történelme és a trófeagyűjteménye teszi naggyá, hanem a klubnál dolgozó emberek is.”

Kontrák:  „Hogy problémáink lennének az aktuális ellenfelünk kontráinak megállításával? Csak annyit mondhatok, hogy ezen a téren is törekszünk a fejlődésre. Az ellenfelünk olyan játékosokból áll, akik nemcsak technikásak, de fizikailag is nagyon erősek. Az sem okoz gondot nekik, hogy védekezniük kell. Úgy érzem, hogy megfelelően felkészültünk. Az Al Jazira elleni találkozóhoz képest két dologban tudunk javulni: a védekezésben és az akciók befejezésében.”

Zinédine Zidane

Közelgő El Clásico: „Nem érzem úgy, hogy ez a torna hátráltatna minket a Barcelona elleni meccsre való felkészülésben. A trófeáknál nem létezik csodálatosabb dolog a futballban, most pedig itt az esély, hogy nyerjünk egyet.”

A Benzemát ért kritikák: „Nem értek egyet a kritikus hangokkal. Engem nem csak az érdekel, hogy az adott meccsen sikerült-e gólt szereznie Karimnak. Ő több, mint egy egyszerű gólszerző. Nem fog 60 gólt lőni szezononként, máshogyan segíti a csapatot. Én kedvelem a játékstílusát, és meg fogom védeni őt, egészen a halálomig, függetlenül a teljesítményétől. Ez nem jelenti azt, hogy kiváltságos helyzetben lenne, mert ugyanígy érzek mindenkivel kapcsolatban.”

Renato Gaúcho szavai: „Szerintem túlzásokba esett, de mindenkinek megvan a joga, hogy elmondja a véleményét. Nagyszerű játékos volt, de Cristiano sokkal jobb nála. Össze sem lehet mérni az eredményeiket és a futballtörténelemben betöltött szerepüket.”
(Az egykori brazil labdarúgó, aki egyébként jelenleg a Grêmio trénere, így nyilatkozott december 9-én: „Jobb voltam, mint Cristiano Ronaldo, nincs kétségem efelől. Ő is nagyszerű, de én sokoldalúbb és technikásabb voltam. A mai generáció tagjai nem láttak engem játszani, de az idősebbek tudják, hogy miről beszélek. Ronaldónak világklasszis csapattársai vannak, és csak heti egyszer kell pályára lépnie, de kíváncsi vagyok, hogy akkor is bajnok tudna-e lenni, ha azokban a brazil klubokban játszana, és olyan körülmények között, mint azt én.”​ – a szerk. kieg.)

Salah: „Kiváló futballista, ezt bebizonyította Rómában, és most bizonyítja Liverpoolban is. Kedvelem a játékstílusát, ráadásul még nagyon fiatal, ami azt jelenti, hogy még nem ért véget a fejlődése.”

Bale: „Remek állapotban van, problémák nélkül dolgozott az edzésen. Készen áll a döntőre, aminek mindjányan nagyon örülünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK