Zidane: Hattrófeás szezon? Igen, álmodunk erről

Zinédine Zidane az újabb trófea után egy hatkupás szezonról is tud álmodni. A Real Madrid vezetőedzője Del Bosquéról és Cristiano Ronaldo esetleges új szerződéséről is szót ejtett a Grémio legyőzése után.

A cím fontossága: „Ez egy nagyszerű pillanat minden madridista és a klubot kedvelő ember számára. Átéltünk néhány fantasztikus pillanatot, amik mind itt történtek a szemünk előtt. Élveznünk kell ezt a napot, a csapatban remek az egyensúly, továbbra is ugyanígy kell folytatnunk. Most hazatérünk pihenni, aztán az El Clásicóra fordítjuk a figyelmünket.”

Játék képe: „A legelejétől remek intenzitással játszottunk, jó játékot mutattunk. Megvolt az kiegyensúlyozottság a védekezésben és a labdatartásban is. Amikor a mi játékosaink rákapcsolnak, nagyon nehéz az ellenfeleknek. Briliánsan játszottunk, rendkívüli örömmel tölt el ez a cím.”

Zinédine Zidane, Marcelo

Hat kupa egy szezonban?: „Igen, álmodunk erről. Az év ötödik trófeáját nyertük, és nem állunk le a munkával ezután sem. Most mindezt ki kell élveznünk, pihenni, majd a szezon hátralévő részére koncentrálni. Élveznünk kell a pillanatot, mert ez tényleg egy fantasztikus eredmény.”

Kiváló játék: „A visszatéréseink ebben a szezonban igencsak jól sikerültek eddig. A két szuperkupa után megint nyertünk egy trófeát. Meg kellett nyernünk, s ezt kiváló játékkal tettük meg végül. Egy idényben mindig lesznek nehezebb meccsek, ez várható.”

Nyolc cím a Madriddal: „Elképesztően örülök mindegyiknek, hiszen minden trófea fontos. Ha mégis választanom kéne közülük, a bajnoki címet választanám, ez a legtöbbet megkövetelő sorozat. Mindegyiknek örülök, de a bajnokság megnyerésének különösen.”

Zinédine Zidane

Összehasonlítás Del Bosquéval: „Ezt sosem hittem volna, Del Bosque az edzőm volt. Rendkívül tisztelem őt, és nagyon boldoggá tesz, hogy ugyanott lehetek a megnyert trófeák számát tekintve, mint ő. Ugyanezzel a lendülettel szeretném tovább folytatni. Minden egyes játékosnak jár a gratuláció azért, amit elértek.”

Cristiano Ronaldo új szerződése?: „Igen, szeretném, ha olyan hamar megtörténne, amilyen hamar csak lehetséges. Nagyon fontos nekünk, hogy itt maradjon velünk a karrierje végéig. Otthon érzi magát ennél a klubnál. Senki sem fogja megismételni azt, amit ő itt véghez vitt, ráadásul mindennek még koránt sincs vége. Remélem, a visszavonulásáig itt marad.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK