Új év, új remények!

A Real Madrid jelenleg 14 pontos hátrányban van a bajnoki címért folytatott versenyben, így nem túlzás kijelenteni, hogy a csapatnak új impulzusra van szüksége, ami reménnyel tölthet el több olyan játékost is, akik csak arra várnak, hogy bebiztosítsák helyüket a kezdőcsapatban.

Gareth Bale, a csapat téli igazolása

A walesi szélső eddig mindössze 13 mérkőzésen léphetett pályára a jelenlegi idény során, összesen 785 perc erejéig erősíthette a csapatot. Ennek ellenére négy gól és öt assziszt áll a neve mellett, tehát elmondhatjuk, hogy a sors által neki szánt időt maximálisan kihasználta. Ezek a számok bizakodásra adnak okot, és ha az egészségi állapota lehetővé teszi, hogy több egymást követő mérkőzésen is játszhasson, akkor ő lesz a csapat első téli igazolása.

Bale maga is reménykedve kezdi meg az új esztendőt, hiszen a 2017-es évben 37 mérkőzést kellett kihagynia különböző sérülések miatt, ráadásul a lelátóról kellett végignéznie, hogy hazája képtelen kvalifikálni magát a világbajnokságra. A neki jutó, meglehetősen kevés idő alatt mindig jó formát mutatott, ráadásul ennyi sérülés mellett is ő a csapat legtöbb gólpasszt kiosztó játékosa, holtversenyben Iscóval. Zidane csak imádkozni tud, hogy a walesi bevethető legyen az idény végéig.

Marco Asensio, a habfehér remény

A 22. életévét betöltő spanyol nagyon közel áll ahhoz, hogy Zidane kezdőcsapatának állandó tagjává, valamint a Real Madrid támadásainak legfőbb támaszpontjává váljon. Ez viszont csak akkor következhet be, ha a BBC ideje teljesen lejárt. A 2017/18-as idényben Asensio csak a 13. legtöbbet használt játékosa Zidane csapatának, mégis ő a második legeredményesebb góllövő, valamint a harmadik legtöbb asszisztot kiosztó kerettag.

Több olyan tényező is van, ami az ő malmára hajtja a vizet: Karim Benzema pocsék formája, Isco játéka, ami gyakran elhal a szépségben, valamint a tudat, hogy a vezetőség úgy véli, ő lehet a klub következő korszakalkotó játékosa. Eddig mindössze kilenc alkalommal volt kezdő a bajnokságban, egyszer a Bajnokok Ligájában, egyszer-egyszer a kupában és a szuperkupában. A klubvilágbajnokság döntőjében egyetlen percet sem kapott, de nagyon úgy tűnik, hogy 2018-ban sokkal nagyobb szerepe lesz majd.

Dani Ceballos, a B terv

A középpályás a nyár folyamán érkezett a Real Betis csapatától, ám eddig összesen 13 mérkőzésen jutott lehetőséghez, ebből mindössze négy alkalommal kezdőként. Ez meglehetősen kevés, főleg annak tudatában, hogy Toni Kroos nem tudja a tőle megszokott szintet folyamatosan tartani, Luka Modrićnak pedig több pihenőre lenne szüksége. Ennek tetejében ráadásul a két sztár első számú helyettese, Mateo Kovačić három hónapot hiányzott egy komoly sérülés következtében.

A Real Madrid egyébként egyetlen mérkőzést sem veszített el Ceballosszal a csapatban. A Real Madrid sűrű versenynaptára kedvezhet a spanyolnak, ráadásul a nagy ponthátrány miatt igen valószínű, hogy Zizou a B-csapatra bízza majd a bajnokságot, aminek a legnagyobb haszonélvezője Dani Ceballos lehet.

Borja Mayoral, a Király-kupa kedvelője

A Real Madrid saját nevelésű támadója eddig sokkal kevesebb szerephez jutott, mint arra a legtöbben számítottak Álvaro Morata és Mariano távozása után, ugyanakkor így is ő az egyik leghatékonyabb játékos a csapatban: Mayoral 104 percenként zörgeti meg a hálót. Mégis mindössze egyetlen mezőnyjátékos van a csapatban, aki kevesebb lehetőséget kapott, Jesús Vallejo személyében. Szinte tényként kezelhető, hogy a támadó nyáron új csapat után néz majd, hiszen Zidane-t nem sikerült meggyőznie és a Real Madrid minden bizonnyal igazol majd egy tapasztalattal rendelkező csatárt. Addig viszont tanúbizonyságot tehet ragadozó ösztönéről.

Theo Hernández, a következő Marcelo

A francia-spanyol balhátvédre úgy tekintettek a nyár folyamán mint egy luxusmegoldásra Marcelo hiányzása esetén, ugyanakkor csak meglehetősen kevés lehetőséghez jutott, köszönhetően a brazil rendkívüli egészségi állapotának. Theo kevesebb játékperccel rendelkezik, mint Achraf Hakimi. Ha a Real Madrid minden sorozatban talpon marad, akkor Zidane-nak nem lesz más választása, rotálnia kell, így talán a fiatal balbekk is több lehetőséghez jut majd.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK