Egytől egyig: Real Madrid – Villarreal (0-1)

Újabb nullázás, ezúttal a Villarreal bánt el csapatunkkal. Ez talán az a találkozó, az az idegállapot, az a helyzet, amikor az ember dühöngve fejelné már ketté a tévékészüléket első felindulásból, puszta tehetetlenségből, majd lenyugodva már szomorú beletörődéssel nyugtázza a történteket. Kétféle uralkodó véleményt olvastam: a tábor egyik fele Zidane-t okolja, a másik oldal a kimaradt helyzeteket/impotens támadójátékot Ronaldóval és (távolabb tekintve) Benzemával az élen. Valahol félúton az igazság, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy mindkettő közrejátszott a mérkőzés alakulásában.

Csapatok

Real Madrid (5)

Ne kerülje el a figyelmünket, hogy a mérkőzés jelentős részében a hazai akarat érvényesült, különösen az első félidőben, ahol el kellett volna dönteni a találkozót. A második játékrészben már mutatott életjeleket a Villarreal, viszont a Realnak nagyon kellett a három pont, ezért egyre bátrabban nyíltak ki, ami egy kontrának köszönhetően megbosszulta magát végül. Más kérdés, hogy a cserék újfent sablonosak, kiszámíthatóak voltak, és elmondható, hogy összességében tovább rontotta a madridi esélyeket a két változtatás (bővebben lejjebb).
Az olvasók pontszáma: 4,17

Villarreal (7)

Kevésbé látványos ám annál hatékonyabb játékot láthattunk a vendégektől. Védekezésük teljes mértékben fel volt készítve a madridi támadójátékra, még akkor is, ha az első 45 percben voltak hátul kihagyások náluk is. Egyetlen veszélyes kontrára volt szükségük – megkapták, kihasználták.
Az olvasók pontszáma: 6,88

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Nacho (8)

Nagy szerepe volt abban, hogy a vendégek egy gólig jutottak csak. Több fontos, jó ütemű, életmentő belépője volt, magabiztosan futballozott. Kár, hogy a társak többsége nem ért fel a szintjére.
Az olvasók pontszáma: 6,92

Keylor Navas (6)

Hálátlan lehet az ő bőrében lenni, hiszen Ünal lehetőségénél nagyot védett, Fornals emelését viszont nem lehetett menteni az ő helyzetében. Ezen kívül fájdalmasan kevés munkája volt a találkozón. Hiába, ilyen a kapussors, remélhetőleg a Kepa jötte körül lenyugvó hype jó hatással lesz a Costa Rica-i tavaszára.
Az olvasók pontszáma: 5,23

180113ee1

Dani Carvajal (5,5)

Az első félidőben gyakrabban találkozhattunk a nevével, pár ötletes összjátékban benne volt a jobboldalon, aztán ahogy a teljes csapat, az ő performansza is elhomályosult. Nem a széslőhátvédeinkről szól egyelőre ez az idény.
Az olvasók pontszáma: 5,14

Raphaël Varane (6,5)

Kicsit pontatlanabb volt, és kevesebb közbeavatkozása volt, mint társának, de ezzel együtt is egyértelműen a jobbak között említhető a francia középhátvéd. A kontránál ő is fent volt a szögletnél, nyilván nem tudott már visszaérni menteni.
Az olvasók pontszáma: 6,58

Marcelo (3)

Borzalom. Céltalan és pontatlan beadások, a gólnál peig több méter előnyt adott a hátrányból induló Ünalnak. Mindezt a csapatkapitányi karszalaggal a karján… Lehangoló, még úgy is, hogy volt egy életerős próbálkozása.
Az olvasók pontszáma: 3,85

Casemiro (5)

Nem lehet nagyon hibáztatni célzottan, volt egy-két szemre tetszetős játék, amikben részt vett, de talán jó ötlet lett volna a mérkőzés alakulását figyelembe véve leváltani őt Kovára. Nem volt égető szükség ugyanis érzésem szerint kimondott védekező középpályásra, annak alapján, ahogy alakult a meccs.
Az olvasók pontszáma: 5,61

180113ee2

Toni Kroos (4)

Feltűnően sokat volt hátul, és rendkívül gyengén futballozott magához képest. Csupán bátorságáért dicsérhető, melyek lövési kísérleteiben mutatkoztak meg.
Az olvasók pontszáma: 5,09

Luka Modrić (6)

Igyekezett, rengetegett mozgott, gyakran kérte a labdát, de nem keresték talán annyiszor őt, mint kellett volna. Panaszunk nem lehet rá, nehéz lett volna igazán kiemelkedni támadásban ezúttal. Legemlékezetesebb megmozdulása Ronaldo kiugratása volt, a portugál azonban hibázott.
Az olvasók pontszáma: 6,39

Isco (5,5)

Igyekezett hozni a kreatív vonalat – több-kevesebb sikerrel –, de még mindig inkább a kapu előterében próbálkozzunk cselekkel, kiugratásokkal, lövésekkel, minthogy a 237. értelmetlen beadást passzírozzuk a kapu elé. Épp ezért nem hoztam volna le őt Zidane helyében.
Az olvasók pontszáma: 6,08

Gareth Bale (5)

Hajtott, de nem sikerült érvényes gólig jutnia. Vele kapcsolatban nem tudok túlzottan elégedetlen lenni, látható rajta a visszatérése óta, hogy fűti a motiváció, és csapatember tud lenni. A BBC legjobb formában lévő tagja egyértelműen ő, de tőle is több kell azért.
Az olvasók pontszáma: 5,16

180113ee3

Cristiano Ronaldo (3)

Nem szeretném hosszasan fejtegetni. Tőle ez kiábrándító.
Az olvasók pontszáma: 2,27

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (5)

Lendületesen szállt be, volt egy remek összjátéka Ronaldóval, és gólhelyzetbe is tudott kerülni. Mostanában egyre többször látom tőle, hogy nem elsősorban a beívelésekre törekszik, hanem gyakrabban húz befele, ami mindenképpen ígéretesebb lehetőségekkel kecsegtet.
Az olvasók pontszáma: 4,28

Marco Asensio (4)

Nem szélső. Jó lenne megérteni.
Az olvasók pontszáma: 4,47

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (5)

Nem a taktikával volt – ezúttal – a fő probléma, hanem a kapu előtti töketlenkedésekkel. A francia ott követett el hibát véleményem szerint, amikor az Isco-Bale kettős helyére behozott Asensio-Lucas duóval szerkezetileg 4-3-3-ba álltunk át, ezzel végleg kinyírva annak a lehetőségét, hogy középen próbáljunk meg elérni valamit, inkább bízva az agyatlan beívelésekben. Asensio teljesen elveszik a szélen, Isco helyén több potenciál van benne. Nehéz helyzetbe sodorta magát a mester, meglátjuk, ki tud e mászni a gödörből. Bízzunk benne, hogy igen.
Az olvasók pontszáma: 2,61

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…