Kilenc ok, ami miatt a Real Madrid gödörben van

A Real Madrid hatalmas hátrányt összeszedve csupán a negyedik helyen kullog a bajnokságban, miközben a liga már elérkezett a feléhez, Zinédine Zidane pedig még mindig nem úgy tűnik, hogy tudja a megoldást a problémák kezelésére. A VIllarreal elleni hazai pályán elszenvedett vereséget követően pedig még nagyobb lett a különbség az első három (Barcelona, Atlético Madrid, Valencia) és a királyi gárda között. Következzen kilenc ok, ami a problémák forrása lehet, s amiket ezúttal az AS szedett egy csokorba.

1. A Bernabéuban veszített pontok

Real Madrid, Marcelo, Keylor Navas

Ha csak a hazai mérkőzéseken begyűjtött pontokat számolnánk, az idei szezonban a Real Madrid a tabella hatodik helyén találná magát, az Eibar társaságában. A Realnak a liga augusztusi kezdete óta öt hazai győzelme van, emellett kétszer döntetlent értek el (a Valencia és a Levante ellen), háromszor pedig vereséget szenvedtek (a Betis, a Barcelona, illetve a VIllarreal ellenében). 2009 májusa óta – amikor is Juande Ramos ült a Madrid kispadján – először fordul elő, hogy a csapat két egymást követő hazai mérkőzését elveszíti.

2. A csatárok gólínsége

Cristiano Ronaldo

A Real Madrid történetében még sosem fordult elő olyan, hogy tizennyolc bajnoki találkozót követően a csapat legeredményesebb gólszerzőjének neve mellett mindössze négy gól álljon. Most ez is megtörtént. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Isco és Marco Asensio is ennyi gólt szereztek ugyanis ennyi idő alatt, miközben az is kijelenthető, hogy a Madrid jelenleg egyetlen játékossal sem képviselteti magát a La Liga huszonöt legjobb góllövője között. A csapat elsőszámú kilencesének, Karim Benzemának eddig mindössze két gólra futotta, Ronaldo pedig nyolccal kevesebb találattal rendelkezik most, mint tavaly ugyanennyi mérkőzés elteltével.

3. Gareth Bale sérülései

Gareth Bale

A Real Madridnak tulajdonképpen a szezon első felének felét le kellett játszania egy olyan játékosa nélkül, aki amúgy döntő fontosságú részét képezi a csapatnak. A walesi válogatott kilenc bajnokit hagyott ki, nyolcon szerepelt kezdőként, de ebből a nyolcból összesen ötször le is cserélték. A Clásicón is csupán a kispadról beállva szerepelhetett.

4. Marcelo silány formája

Marcelo

A brazil balbekk fizikailag teljesen kiszipolyozottnak tűnik, és ez nagyon is meglátszik a teljesítményén. Theo Hernández érkezése sem javított a formáján, ennek ellenére továbbra is ő az első számú választás a posztján. Marcelo lemaradt a Villarrel góljánál szombaton, s a támadásokat sem tudja olyan hatékonysággal segíteni, mint tette azt korábban. Tizenhat beadásából mindössze három talált fehér mezes csapattársat, a legtöbb labda a Villarreal jobbhátvédjében, Mario Gasparban akadt el.

5. Zidane nem reagál

Zinédine Zidane

A francia edző továbbra is a játékosai egy bizonyos csoportjába veti a bizalmát. Marcelo Kroos, Modrić és Benzema formája is volt, hogy hagyott kívánnivalót maga után, ám mindannyiszor a kezdőben találták magukat a következő alkalommal is. Zidane mindeközben olybá tűnik, nyár után januárban is nemet mondott egy csatár esetleges igazolására. Most ennek az árát fizeti meg. Ezenkívül meccs közben sem akar belenyúlni a csapatba. A 70. perc előtt nagyon ritkán látunk tőle cserét.

6. Nyári igazolások mellőzése

Marcos Llorente, Borja Mayoral, Theo Hernández, Florentino Pérez, Jesús vallejo, Dani Ceballos, Achraf Hakimi

Ők azok, akik a legkevesebb játékidővel rendelkeznek a csapatban. Theo Hernández 713, Jesús Vallejo 449, Marcos Llorente 528, Dani Ceballos 531, Borja Mayoral pedig mindössze 527 percet kapott a mestertől. Mindannyian a nyáron érkeztek. Zidane többnyire csak a Király-kupában adott nekik lehetőséget, s egyikük sem kapja meg a bizalmat nagyobb meccseken, nem úgy, mint Pepe, James Rodríguez vagy Álvaro Morata az előző idényben.

7. Kései gólok hiánya

Álvaro Morata

A 2016-17-es szezonban a Real Madrid egyik védjegyévé vált a mérkőzés kései szakaszában szerzett gól. A szurkolók még vesztett helyzetben is bízhattak abban, hogy a meccs végén érkezik valaki (többnyire Sergio Ramos), és megmenti a csapatot. Ebben az idényben inkább kései gólokat kap a csapat (ld. Villarreal elleni meccs, 88. perc), mindemellett pedig elmondható, hogy a Madrid egyetlen gólt sem szerzett még a 86. percet követően.

8. El Clásico

Lionel Messi, Mateo Kovačić

A Barcelona 3-0-s megalázó vereséget mért a hazaiakra a Bernabéuban, ez pedig morálisan mindenképp rosszat tett a csapatnak. Zidane döntése, mely szerint inkább tette be Kovačićot a csapatba védekezni, mintsem Iscót szerepeltette volna a csatárok mögött, nem talált éppen szívélyes fogadtatásra a madridisták körében. A csapatnak pedig mindenképp a három pontra lett volna szüksége. Ez a döntés az alsóbbrendűség elismerése volt a francia részéről.

9. Fókuszálás a szuperkupákra

Real Madrid

A Real Madrid a Manchester Unitedet és a Barcelonát is legyőzte az európai, majd a spanyol szuperkupa keretein belül. Ennek köszönhetően az lehetett az ember érzése, hogy a csapat csak erre a három meccsre készült fel az előszezon során, s ezután mindenki mély letargiába esett az embert próbáló nyarat követően.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…