Zidane: A játékosokat illeti meg a dicséret

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane értékelte a Valencia elleni, 1-4 arányú győzelmet.

A mérkőzés: „Nagyon boldog vagyok, a mai egy fontos siker. Nemcsak az eredmény ad okot az örömre, hanem a mérkőzés képe is. A játékosok nagyon motiváltan és rendezetten futballoztak. Ebben a stadionban nem könnyű egy ilyen arányú győzelmet aratni. Ma megmutatkozott, hogy kiváló erőnlétnek örvend a csapat. A gyengébb eredmények sem emiatt, hanem mentális problémák miatt születtek meg. Visszatérve, ma a támadásban és a védekezésben nyújtott teljesítményünkkel is elégedett vagyok, különösen Keylorral. Megérdemelten szereztük meg a három pontot.”

„Most minden mozdulatomat nagyítóval figyelik, de ez nem fogja megváltoztatni a filozófiámat. Továbbra is keményen fogok dolgozni, és továbbra is hinni fogok az irányításom alatt dolgozó játékosokban. Őket illeti meg a dicséret a mai győzelem miatt.”

Benzema: „Egyetlen labdarúgó sem szereti, ha lecserélik. Egyedül a végeredmény számít, ehhez pedig Karim is hozzátette a magáét. Ugyanolyan elégedett, mint bárki más.”

Karakter: „Bebizonyítottuk, hogy a bajnokságbeli hátrány ellenére képesek vagyunk mindent beleadva küzdeni. Még sok összecsapás van hátra, hiszünk a fordításban. Most ideje felkészülnünk a következő mérkőzéseinkre, hamarosan pedig jön a Bajnokok Ligája is.”

A cserék: „Amikor az edző beküld valakit a pályára, akkor általában azt várja tőle, hogy pörgesse fel a meccs ritmusát. Lucas és Asensio nagyon keményen dolgoztak, remekül ellátták a feladataikat, ahogy Mateo is. Mindhárman kivették a részüket a győzelemből, és az utolsó két gólban is fontos szerepet játszottak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK