Zidane: Azért nem igazoltunk, mert vakon bízom a játékosaimban

A Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane a Levante elleni bajnoki mérkőzés előtt adott interjút.

A Levante elleni bajnoki: „Nagyon hasznosan töltöttük el az elmúlt hetet. Megnyertük a legutóbbi két bajnokinkat, nem szeretnénk megszakítani ezt a jó szériát. A PSG elleni párharc még egyáltalán nem foglalkoztat engem, mindennek megvan a maga ideje. A játékosaimtól is azt kérem, hogy csak a soron következő akadályra fókuszáljanak. A holnapi mérkőzésünket kizárólag úgy nyerhetjük meg, ha a teljes játékidő alatt koncentrálunk.”

A keret: „Néhányan talán azt gondolják, hogy azért mondtam nemet az új igazolásokra, mert el szeretném kerülni a csapaton belüli problémákat, de valójában csupán arról van szó, hogy vakon bízom a játékosaimban. Ezek azok az értékek, amelyeket közvetíteni szeretnék. A harc még nem ért véget.”

Sergio Ramos: „Probléma nélkül dolgozott az edzésen. Ott lesz a holnapi utazókeretben, ahogy Isco is.”

Isco: „Isco ugyanolyan lelkesedéssel végzi a dolgát, ahogy korábban. Nem vettem észre semmi szokatlant vele kapcsolatban. Most az emberek arról beszélnek, hogy nem kap elegendő játéklehetőséget. Ugyanezeket hallottam Asensio és Ceballos esetében is. A szezon nagyon hosszú, mindenki meg fogja kapni a lehetőséget, de ezért cserébe türelmet kérek a játékosaimtól. Engem kizárólag az érdekel, hogy elvégezzük az elvégzendő munkát.”

BBC: „Nagyon kedvelem őket, hiszen három kivételes játékosról van szó, de ez nem jelenti azt, hogy mindig a kezdőcsapatban lesznek, vagy hogy mindig 4-3-3-ban lépünk pályára. Gareth? Ő a jobb szélen érzi magát a legjobban.”

Jövő: „Nem érdekel, hogy mi lesz velem jövőre. Csak az foglalkoztat, hogy megnyerjük a hátralévő meccsinket a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Hiszem, hogy mindkét sorozatban meglehet a végső győzelem. Luka nyilatkozata? Megköszöntem neki, hogy a védelmemre kelt, de ha valaki rosszul végzi a munkáját, akkor meg fognak válni tőle. Ez nemcsak a Real Madridra igaz, hanem a világ összes klubjára. Ugyanakkor, ha nem bíznék a saját elképzeléseimben, akkor most azonnal lemondanék.”

Cristiano: „Mivel ő a Real Madrid egyik vezéregyénisége, mindig többet és többet várunk tőle, de én elégedett vagyok a teljesítményével. Neki is vannak nehezebb periódusai, mint minden labdarúgónak. Én a pozitív dolgokra szeretek koncentrálni, például, hogy 1–4-re nyertünk a Mestallában.”

Bale: „Örülök, hogy megtalálta az állandóságot, és nap mint nap együtt tud dolgozni a társaival. Ha egészséges, akkor könnyedén képes megteremteni a különbséget, egy teljesen új játékos válik belőle.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…