Cristiano Ronaldo keserédes születésnapja

Cristiano Ronaldo hétfőn tölti be 33. életévét. Eddigi pályafutása lenyűgözően alakult, azonban ez eddigi legkeserűbb születésnapja, ugyanis a Manchester United korábbi sztárja a legrosszabb idényét éli meg a Real Madrid játékosaként.

Miután 10 perccel a mérkőzés vége előtt lecserélték a szombati Levante elleni döntetlen alkalmával, a szélső láthatóan frusztrált volt a csere miatt. 25 éves kora, tehát 2010 óta nem szerzett ilyen kevés gólt a bajnokságban.

Az egyetlen dolog, ami megmentheti Ronaldo szezonját, egy karakteres feltámadás lenne a Bajnokok Ligájában.

2010: 25 évesen is folytatja a góllövést

Ronaldo elveszítette csapatával a születésnapjához legközelebb eső mérkőzést a 2009/10-es idényben az Espanyollal szemben, egy korábbi mérkőzésen a Málaga ellen kiállították, és a szezonját tovább nehezítette egy sérülés miatti két hónapos kihagyás. A gyengébb statisztika ellenére a születésnapját követően tulajdonképpen meccsenként egy gólt átlagolt, egész pontosan 15 találatot szerzett 16 mérkőzésen.

2011: 34 gól a 26. életévében

Egy nappal 26. születésnapját követően Ronaldo duplázott a Real Sociedad ellen. Érdekesség, hogy a fehérek következő ellenfele ezúttal is a baszk együttes lesz. Első spanyol gólkirályi címe elhódításának évében 34 góllal kezdett 35 mérkőzésen, és a szezont végül 41 hálózörgetéssel fejezte be a bajnokságban. Sajnos ez csapatszinten nem párosult hasonló eredményekkel, miután a Barcelona megnyerte a bajnokságot, és kiütötte a Realt a Bajnokok Ligájából.

2012: Mesterhármassal ünnepli 27. születésnapját

A lisszaboni Sporting egykori akadémistája 27 éves korára már öt mesterhármast jegyzett. A hatodik az évfordulót követő első mérkőzésen jött össze a Levante ellen. A szezonnak ezen szakaszáig 33 mérkőzésen 31 találatig jutott, ebből huszonnégyet szerzett a La Ligában. Az idény végén a Real Madrid bajnok lett, Ronaldo pedig 46 gólnál állt meg, de a Bayern München megállította a csapatot a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

2013: 28 évesen ismét mesterhármassal ünnepel

Ronaldo februári születésnapja elérkezésékor – folyamatosan témát szolgáltatva – 33 gólos volt 34 mérkőzésen minden sorozatot figyelembe véve. Mesterhármassal köszöntötte magát február 9-én a Sevilla ellenében, azonban a gránátvörös-kékek visszahódították a bajnoki címet a La Ligában, a Real Madrid pedig 15 ponttal végzett mögöttük.

2014: Ronaldo átlépi a meccs/gól átlagot

Úgy tűnt, az idő múlásával Ronaldo egyre csak erősebbé vált. Születésnapjáig 31 mérkőzésen 32-szer talált a kapuba, az idény végén pedig Lisszabonban nyerték meg a Bajnokok Ligáját.

2015: A 30. életév még több gólt hoz

A jelentőségteljes évforduló elérkezéséig a portugál 28 gólt termelt, a szezont végül 48-cal fejezte be. Bár nyert kisebb címeket, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában nem sikerült a csúcsra érnie.

2016: Csúcspont 31 évesen

A 31. betöltésekor 29 meccsen szerzett 30 gól szerepelt a játékos statisztikáiban. Különösen a Bajnokok Ligájában vitt véghez szenzációs dolgokat, melynek csoportkörében 11 gólig jutott, majd a döntő büntetőpárbajában is betalált. Övé volt az utolsó tizenegyes a sorozatban, melynek végén ismét a magasba emelhette a Bajnokok Ligája serlegét.

2017: Csökkenő számok 32 évesen

A 2016/17-es szezonban a szélső „mindössze” 20 gólig jutott a születésnapja előtt lejátszott 25 meccsén, ugyanis Zinédine Zidane megkísérelte jobban menedzselni a játékperceit. A szezon véghajrájában aztán elképesztő formába lendült a portugál, az utolsó 5 meccsen 10 gólt szerezve.  

2018: Messze a legjobbjától a 33. betöltésekor

27 meccsen szerzett 20 gólja a legrosszabb mérlege a klubnál, ha a szezonnak a születésnapjáig terjedő részét vizsgáljuk. Ronaldo csak a Bajnokok Ligájára tekinthet pozitívan, ahol jelenleg ő vezeti a góllövőlistát.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK