Mit csinálnak most a Hetedik hősei?

A Real Madrid 1998-ba hódította el története hetedik BEK/Bajnokok Ligája-trófeáját, Jupp Heynckess vezetésével. De vajon mi történt azóta az akkori hősökkel? A MARCA segítségével vetünk egy pillantást az akkori keret tagjainak mindennapjaira.

Bodo Illgner
Aktív játékosként egy igen csendes kapusként ismerhettük meg őt, manapság viszont rendszeresen ad interjúkat és igen aktív a Twitteren is. Folyamatosan ingázik Spanyolország, Németország, valamint az USA között, a hírek szerint pedig szeretne sportigazgatóként tevékenykedni a jövőben.

Christian Panucci
Az egykori jobbhátvéd jelenleg az albán nemzeti csapat szövetségi kapitánya, mellyel nemrég a világbajnoki selejtezők végett Spanyolországba is ellátogatott.

Roberto Carlos
A több millió madridista kedvenc balhátvédje rendszeresen jelenik meg szakértőként különböző televíziós csatornák stúdióiban, emellett pedig a Real Madrid nagyköveteként is aktívan tevékenykedik.


A Deportivo elleni mérkőzés előtt

Manuel Sanchís
A Real Madrid egykori kapitánya – aki egyébként elsőként emelhette magasba a Hetedikért járó trófeát – manapság a COPE kommentátoraként hallat magáról, emellett ifjúsági tornák szervezésében is aktív szerepet vállal.

Fernando Hierro
Az egykoron rendkívül gólerős védőként szereplő Hierro novemberben vállalta el a spanyol válogatott sportigazgatói pozícióját, és azóta is ebben a szerepkörben tevékenykedik.

Clarence Seedorf
Az ágyúlábú hollandot épp tegnap nevezték ki a spanyol első osztályú Deportivo de La Coruña vezetőedzőjének. Elsődleges feladata, hogy újdonsült csapatával elkerülje a kiesést.

Fernando Redondo
A legendás középpályás jelenleg Argentínában él, de tudni kell róla, hogy nemrég szerezte meg az edzői képesítést, méghozzá pont Madridban. Hamarosan talán az oldalvonal mellett találkozhatunk vele.

Christian Karembeu
Az egykori középpályás a görög Olympiacos csapatának alkalmazásában áll, stratégiai tanácsadó szerkörben. Emellett rendszeresen találkozhatunk nevével a Real Madrid veteránjainak csapatában.

Predrag Mijatović
A Hetedik legnagyobb hőse és a Real Madrid egykori sportigazgatója jelenleg labdarúgók tanácsadásával foglalkozik, ám nemrég az újságok címlapján is láthattuk, hiszen a spanyol adóhivatal őt sem kímélte.

Fernando Morentes
A „Mór” kommentátori állása mellett a MARCA fogadási oldalának egyik arca. Korábban dolgozott edzőként a Real Madrid akadémiáján, valamint a Fuenlabrada csapatánál is.

Raúl González
A Real Madrid örök kapitánya sokáig a La Liga szolgálatában állt, méghozzá nagykövetként, a közelmúltban viszont visszatért legnagyobb sikerei helyszínére, és jelenleg a klubnál, a színfalak mögött tevékenykedik. Sokan a mai napig hisznek abban, hogy edzői képesítésének megszerzését követően egy nap majd a Real Madrid trénere lesz.  

Davor Šuker
Az egykori csatár jelenleg a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke, 2017 decemberében választották újra a pozíciójában. Az ország labdarúgó-botrányából ő sem maradt ki, így gyakran meg kellett jelennie a bíróság előtt is az elmúlt hónapok során.

José Emilio Amavisca
A spanyol többször is kijelentette, hogy nem akar edzői pályára lépni, kommentátori állását sem kedvelte igazán. Manapság a klub veterán csapatának állandó tagja.

Santiago Cañizares
Amikor épp nem valamelyik televízió vagy rádiócsatorna stúdiójában ül szakértőként, akkor rally versenyek rendszeres látogatója.

Víctor Sánchez del Amo
Az egykori középpályás edzői pályára lépett, és bár jelenleg nincs csapata, az előző idényben a Real Betis alkalmazásában állt, segített kiharcolni a csapatnak az első osztályban való bennmaradást.

Fernando Sanz
A Real Madrid korábbi védője jelenleg a liga nagykövete a Közel-Keleten.

Sávio Bortolini
Amellett, hogy otthonában, Brazíliában kommentátorként tevékenykedik, Bortolini belekóstolt az ületi életbe is, és jelenleg is az üzlet világának szenteli ideje legnagyobb részét.

Guti
Az egykori passzmester a Real Madrid utánpótlásában dolgozik, a Juvenil A edzőjeként. A karakteres személyiséggel rendelkező tréner az előző idényben triplázott a csapatával, és sokan nagy jövőt jósolnak neki a szakmában.

Aitor Karanka
José Mourinho asszisztenseként találkozhattunk vele a Santiago Bernabéuban is, később viszont ő is az edzői pályára lépett. A Middlesbrough csapatával sikerült kiharcolnia a Premier League-be való feljutást, később viszont elválltak útjaik. Jelenleg a Nottingham Forest vezetőedzője.

Zé Roberto
Egészen elképesztő módon a brazil nemrég vonult vissza az aktív labdarúgástól, 43 éves korában. Egyelőre nem tudni, mi a terve a jövőre nézve.

Chendo
A mai napig a Real Madrid szolgálatában áll, és rendszeresen láthatjuk őt a kispadon csapat mérkőzésein is, hiszen ő a klub meccsnapi delegáltja.

Jaime Sánchez Muñoz
Seedorfhoz hasonlóan ő is a Deportivo La Coruña alkalmazásában áll, viszont ő a klub akadémiáján edzősködik.

Dani García
A támadó, aki aktív pályafutása során a Barcelona csapatát is megjárta, manapság játékos-menedzserként tevékenykedik, emellett a beiN Sports szakértőjeként is találkozhatnak vele a csatorna követői.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK