Egytől egyig: Real Madrid – Real Sociedad (5-2)

Hazai pályán tartott erődemonstrációt a PSG elleni mérkőzés előtt a Real Madrid, a szenvedő fél pedig a baszk Real Sociedad csapata volt. Mi ismét értékelünk, most teljesen más szájízzel, mint egy héttel ezelőtt, de a séma változatlan. Tízes skálán fogjuk pontozni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Ismét a hullámvasúton találtuk magunkat, csak ezúttal nem a zuhanórepülés részét éltük, hanem a meredek lejtő utáni gyors emelkedőt. Nekem mondjuk jobban tetszett ez a rész, a gyomrom sem kavargott annyira. Az első félidőben láthattuk, hogy mire lett volna képes ez a csapat, ha minden egyes meccsen ilyen elszántsággal, ilyen szintű taktikai felkészültséggel és ekkora koncentrációval léptek volna a pályára. Ott abban a 45 percben minden klappolt, a helyén volt a kirakós minden egyes eleme, és lám-lám, nem gázolt át rajtunk a Sociedad úgy sem, hogy nem volt védekező középpályás a csapatban. Nagyon agresszívan, tökéletesen presszingeltek Zidane fiai, aminek eredményeképp a felezővonalon is alig tudott átlépni a vendég együttes. Pazar látvány volt. A második félidőben persze jött a várható szuszi, fejben már mindenki Neymarékra gondolt. Ettől függetlenül rengeteg pozitívumot láthattunk ma, és ha a játék ezen elemeit át tudjuk menteni a franciák elleni találkozókra, akkor bizony komoly problémákat okozhatunk, és boríthatjuk az aktuális forma által kreált papírformát. Én bízom benne, hogy így fog történni.
Az olvasók pontszáma: 8,11

Real Sociedad (4)
Nemcsak minket, őket is meglepte az, ami az első 45 percben történt, láthatóan nem voltak felkészülve arra, hogy ennyire magasan fog letámadni vendéglátójuk. Sokszor meggyűlt a bajuk a labdakihozatalokkal, de jelen esetben ez nem az ő számlájukra írható. A védelmük teljesítményét a kapott gólok száma jól leírja, az általuk szerzett találatokat pedig leginkább a Real Madridnak, mintsem maguknak köszönhetik. Többet vártam tőlük, de nem dőlök a kardomba, hogy ezúttal csak ennyire futotta az erejükből.
Az olvasók pontszáma: 4,79

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (9,5)
Szóval ilyen az, amikor Cris mesterhármast szerez? Már majdnem elfelejtettem ezt az érzést. Jó volt újra látni a helyzeteit ilyen hatékonyan kihasználó portugál bestiát, akiről végre többször sütött a magabiztosság, mint a gőg – jó, azért most is oda-odacsapott verbálisan a többieknek, ha nem minden úgy sült el, ahogy ő várta, de szerencsére sokkal többet foglalkozott a játékkal. Nagyon kellett már egy ilyen meccs a lelkének, és örülök, hogy végre kijött számára a lépés. Három góljával és egy gólpasszával oroszlánrészt vállalt a győzelemben, és hiszem, hogy ez hatalmas löket lesz számára a szerdai meccsre. U.i.: Az a fél pont csak azért maradt le, hogy ösztönzőleg hasson, és ennél is jobban hajtson a tíz pontért szerdán.  
Az olvasók pontszáma: 9,14

Keylor Navas (5,5)
A második félidőig akár egy kamerát is tarthatott volna a pálya szélén, és bár megoldhatatlan feladatok elé a szünetet követően sem állították, nem sikerült kapott gól nélkül lehoznia a mérkőzést. A vendégek első találatánál akkora tátongó űrt hagyott a rövid sarkon, hogy oda talán még Benzema nagyanyám is begurította volna a labdát, a második gólról viszont egyáltalán nem tehetett. A kirúgásai sajnos ezúttal is rendkívül pontatlanra sikeredtek.
Az olvasók pontszáma: 6,28

Dani Carvajal (6)
Továbbra sem találja igazi önmagát a spanyol jobbhátvéd, aki ugyan nem játszott rosszul, de nem is tudott annyit hozzátenni a csapat játékához, mint azt a legtöbben elvárnák. Védekezésben jól teljesített – kivéve a Sociedad első gólja előtti szituációt, amikor úgy rongyolt be teljesen feleslegesen középre, mintha ágyúból lőtték volna ki. Néha ennek is megvan az előnye, most viszont gólt eredményezett, hiszen a helyén teljesen üresen érkezhetett Bautista.
Az olvasók pontszáma: 6,75

Sergio Ramos (6,5)
Az első félidőben nem nagyon kellett a védekezésre koncentrálnia, viszont többször is jól lépett ki védelemből, megpróbálta hosszú átadásokkal színesíteni a csapat játékát. A második játékrészben már volt feladata az eredeti szerepkörében is, viszont extrát nem tudott nyújtani, a show-t ezúttal sem ő lopta el a védőnégyes tagjai közül.
Az olvasók pontszáma: 7,17

Raphaël Varane (7,5)
Túlságosan nagy ellenállásra őt sem kényszerítették, viszont a némileg melegebb szituációkban rendre ő emelkedett ki a védelemből – de szó szerint, hiszen egyetlen fejpárbajt sem veszített el. Látványosan sokszor lépett fel az offenzívákkal, és szinte kivétel nélkül hatékonyan tudta segíteni a társait. Nagy szükség lesz erre az arcára szerdán is.
Az olvasók pontszáma: 7,69

Marcelo (9)
Marcika visszatért! Nem lehettünk vele elégedettek az elmúlt hónapok során, néhány hete viszont az ébredezésre utaló jeleket küldi, ezúttal ráadásul úgy tűnt, hogy végleg felébredt őszi-téli álmából. Egy asszisztot jegyezhettünk fel a neve mellé, ugyanakkor több veszélyesen középre lőtt labdája is volt, amelyek esetében nem rajta múlt, hogy nem született újabb találat. Továbbá Lucas gólja előtt is ő ugratta ki Pazar labdával a gólpasszt jegyző Cristianót. Nagyon vártuk már ezt a Marcelót, nem szükséges ecsetelni, hogy miért, azt meg pláne nem, hogy mekkora szerep hárul majd rá a PSG elleni találkozókon.
Az olvasók pontszáma: 8,18

Toni Kroos (9)
Egy szó jut eszembe: miért??? Miért nem lehet mindig így játszani? Szemet gyönyörködtető volt, amit a német művelt a 90 perc során. Ritmusváltások, gyors elmozgások, a védelem segítése… Hol volt eddig ez az ember? Nagyon örülnék neki, ha nem ennyire ritkán láthatnánk Toni ezen arcát. Pazar gólt szerzett, amin már a lövés előtti pillanatokban is érezni lehetett, hogy valami igazán nagy dolog készül – az azt megelőző játék sem volt semmi –, én viszont tiszta szívvel áldoznám fel ezeket a találatokat is, ha cserébe azt kérhetném, hogy minden meccsen ilyen játékkal kényeztessen minket. Na jó, a legjobb az lenne, ha mindkettő fenntartható lenne.
Az olvasók pontszáma: 8,84

Luka Modrić (7)
Magához, de legfőképp az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményéhez képest némileg szürkébben tolta ezúttal a horvát, egy szögletből betekert labdáját azért így is gólra váltotta Ronaldo. Sokat mozgott, játéka viszont nem volt annyira hatékony és eredményese, mint azt megszokhattuk. A második félidő közepére láthatóan el is fáradt, így cseréje indokolt volt. Tartalékoljon csak a Bajnokok Ligájára.
Az olvasók pontszáma: 8,16

Marco Asensio (8,5)
Nagyon jó döntés volt a kezdőbe nevezni a spanyolt, aki pazar játékkal hálálta meg a régóta várt bizalmat. Szabadságot kapott a pályán, végre nem Mutu látta el instrukciókkal, így nem csak fehér „csíkra” koncentrált – így, hogy nem volt kivezényelve a szélre, és játéka nem volt lekorlátozva 50 beadásra, rögtön meg tudta mutatni azt az arcát, ami miatt igazán nagy tehetségnek tartják őt. Gyorsította a csapat játékát, szinte minden összjátékban részt vett, kulcspasszokat osztott, voltak olyan meglátásai és megvalósításai, amit egyébként ritkán láthatunk a pályán. Ronaldo első találata előtt úgy verte meg az őt őrző két védőt, hogy azok talán még most is forognak. Ha egy kicsivel több szerencséje van, még a góllövők listájára is feliratkozhatott volna.
Az olvasók pontszáma: 8,37

Lucas Vázquez (9)
Sokaknak tele a hócipője azzal, hogy ő számít Zidane első számú cseréjének, és bár van jó néhány indokolatlan eset, amikor őt dobja be a mester, a jó időzítésekkor mégis mindig tud bizonyítani. Ő jelentette a lendületet a csapat támadásaiban, ráadásul már az első percben vezetést szerzett, ami lélektanilag rendkívüli fontossággal bírt. Teljesítményét megdobta még egy gólpasszal, de odatette magát védekezésben is. Soha rosszabb estét, Lucas!
Az olvasók pontszáma: 7,92

Karim Benzema (5,5)
Érzéseim Karim játékát figyelve, időrendi sorrendben: Ez az, jó lesz ez! – Melózik, királyság! – Illarra gólt lő, a Benz nagyúr meg sétálgat róla leválva, mint aki jól végezte dolgát. – Pedig elhittem, hogy nem olyan rossz ma… – Ú, ziccer! – Bzdmg… EzSincsBennzema.
Az olvasók pontszáma: 4,28

Cserejátékosok

Mateo Kovačić (7)
Jól, lendületesen szállt be a meccsbe Máté, de néha talán túl is pörögte a dolgokat, ezért sikerült kiharcolnia a sárga lapot is. Bízom benne, hogy jövő hét végén a kezdőcsapatban kap majd helyet, míg a nagyon a PSG elleni meccs fáradalmait pihenik.
Az olvasók pontszáma: 6,72

Isco (5)
Nem tudott sokat hozzátenni a meccshez a spanyol, pályára lépését követően nem sok veszélyt jelentett az ellenfél kapujára.
Az olvasók pontszáma: 6,18

Gareth Bale (6)
Egy szépen eltört labdán kívül volt egy szintén gyenge lövése, ami kipattant Rulliról, így Cristiano megszerezhette 43. mesterhármasát a klub színeiben.
Az olvasók pontszáma: 6,96

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (9)
Rég meccselt ilyen jól a francia. Örömmel nyugtázom, hogy végre sikerült összedobni a pénzt egy mágnestáblára, hiszen a régi még valamikor szeptember folyamán eltűnhetett. Jól rakta össze a puzzle-t, meglepőt húzott a kezdőcsapattal – képtelen voltam elhinni, hogy Casemiro nem fért be, szerintem Zizout is elérte az influenza. Az eredménye viszont látható volt. Védekező középpályás nélkül is sikerült elfojtani a támadásokat, és pontosan az ilyen meccsekre gondoltunk akkor, amikor azt szajkóztuk, hogy nincs mindig szükség Casemiro jelenlétére. Mindemellett persze sokkal hatékonyabb támadásokat kaptunk, a gond csak az, hogy akik most igazán sziporkáztak, azoknak fele a padon fog ülni a PSG ellen. Na mindegy. A cseréket is jól húzta egyébként, jól vette észre, hogy le kell kapni Lukitát, akinek egyébként sem árt pihenés. Folytatás szerdán, amikor szintén szükség lesz a mágnestáblára, remélem nem felejtették az öltözőben, és nem vágja ki a kukába a takarító, igaz, ha van szíve, ő sem teszi meg.
Az olvasók pontszáma: 8,29

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…