Egytől egyig: Leganés – Real Madrid (1-3)

Folytatódik a Real Madrid jó szériája, ezúttal a Leganés együttesét sikerült felülmúlni az elmaradt La Liga-fordulóban.

Csapatok

Leganés (5)
Harcos, de nem túl acélos produkció a madridi kiscsapattól, ebben az egy mondatban igazából minden benne van. Nem érdemeltek sem többet, sem kevesebbet. Bustinzát és Pirest tudnám tőlük kiemelni.
Az olvasók pontszáma: 5,61

Real Madrid (6,5)
A kezdeti nehézségek ellenére összességében egy magabiztos győzelmet láthattunk, de továbbra is rendkívül aggasztó, hogy a srácok tendenciaszerűen belealszanak a meccs első periódusába, ez a „téli álom” pedig általában csak akkor ér véget, ha hátrányba kerültek. Ezt mindenképp orvosolnia kell Zidane-nak.
Az olvasók pontszáma: 6,13

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Mateo Kovačić (8)
Elsőre talán meglepő lehet, hogy ő kapta az MVP-díjat. Valóban nem volt karmestere a csapatnak, de vegyük észre, hogy ez Isco és Asensio mellett gyakorlatilag lehetetlen feladat, illetve nem is ez volt az a feladatkör, amellyel pályára küldte őt Zidane. Mateo a teljes mérkőzés alatt rendkívüli mértékben segítette a védekezést, neve mellett 4 labdaszerzés és 3 közbeavatkozás szerepel, ám végül azért ítéltem őt a legjobbnak, mert mindhárom madridi találatnál kulcsszerepet játszott a helyzetek előkészítésében, kidolgozásában.
Az olvasók pontszáma: 7,19

Kiko Casilla (7)
Ma sem emelkedett ki, de az ellenfél góljánál megítélésem szerint mindent megtett, amit megtehetett, és ne felejtsük el azt a hatalmas védését sem, még amikor 1-2 állt az eredményjelzőn. Ha akkor nincs a helyén, könnyen végződhetett volna máshogyan a meccs.
Az olvasók pontszáma: 6,82

Dani Carvajal (6)
A védekezést ezúttal stabilan megoldotta, a támadásokba viszont nem tudott a tőle megszokott elemi erővel bekapcsolódni. Néhány szép megoldása volt, de semmi több.
Az olvasók pontszáma: 6,38

Raphaël Varane (7)
Átlagos teljesítmény a franciától. Voltak szép megmozdulásai, de többször is bizonytalannak éreztem, illetve az ő szorításából tudott kilépni Beauvue, amikor majdnem meglőtte csapatának második gólját.
Az olvasók pontszáma: 6,79

Sergio Ramos (7,5)
85 passz áll a neve mellett, ezzel a mezőny második legaktívabb osztogatója volt. Talán fegyelmezetlen, talán vannak buta hibái alkalmanként, de a támadásépítéshez való rendkívül hatékony hozzájárulás az, ami miatt pár évig még biztosan nem fog kiszorulni a gálakezdőből. Nacho tényleg nagyon hatékony játékos, de a modern futballban egy top hátvédnek ennél már többel kell rendelkeznie, márpedig Nacho meccsenkénti 30-40 átadása semmilyen körülmények között nem fogja felvenni a versenyt Ramos mutatóival. De a kapitány nem ettől volt a védelem legjobbja volt a Leganés ellen: 1 szerelés, 3 közbeavatkozás és 2 blokkolás.
Az olvasók pontszáma: 7,26

Theo Hernández (5,5)
Most nem volt botrányosan rossz, ez mindenképpen pozitívum, ha róla van szó. Egyebek melletti 7 szerelésével aktívan kivette a részét az ellenfél játékosainak féken tartásából, és az eddigieknél talán valamivel több vállalkozó szellem jellemezte a támadójátékát.
Az olvasók pontszáma: 4,81

Casemiro (7)
Ambivalens érzéseket váltott ki belőlem: végül is hasznosan játszott, a góljával közvetlenül is kivette a részét a győzelemből, de nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy ezeken a mérkőzéseken nincs szükségünk a rombolására.
Az olvasók pontszáma: 6,84

Isco (5)
Habár még mindig túlzónak és közhelyesnek tartom a folyamatos kritizálását, zrikálását, tegnap valóban mélyen a tudása alatt teljesített. Az is tagadhatatlan, hogy rossz formában van, de felesleges ebbe ilyen sokat belelátni. Amikor a tavalyi idény tavaszán folyamatosan szállította a pontokat a zsenialitásával, akkor úgy gondolom, hogy végérvényesen lezárta a vitát, hogy helye van-e Madridban. A szurkolóknak jobban meg kellene becsülniük őt.
Az olvasók pontszáma: 5,23

Marco Asensio (7,5)
Nagyon kreatívan és dinamikusan futballozott, csapatrészek közti lekövethetetlen mozgásával megteremtette a különbséget, és számos gólhelyzethez segítette hozzá a csapatot. Bravó!
Az olvasók pontszáma: 7,07

Lucas Vázquez (8)
Akár ő is kaphatta volna a meccs legjobbjának járó képzeletbeli trófeát. Akik szerint nem elég jó a Real Madridhoz, azoknak nem ártana egy kicsit átértékelni magukban a dolgokat, mert ez a kijelentés maximum a kezdőcsapatra igaz, de mostanában még arra sem. Nincs még egy olyan játékos ezen a bolygón, aki ilyen alázatosan tűrné hónapokon keresztül a kiegészítőember szerepét, majd vezérré lépne elő, amikor szükség van rá. Lucas ezért ér kincset, nem a cselezési képessége vagy a játékintelligenciája miatt.
Az olvasók pontszáma: 8,19

Karim Benzema (7)
A gól ma is elmaradt, a játékhoz viszont rengeteget tett hozzá, és ez most nem csak a vele kapcsolatban gyakran felemlegetett üres közhely. Nekem úgy tűnik, hogy egyre jobb formában van, ami remek hír, mert nagyon kellene egy jó Karim tavaszra. (El sem hiszem, hogy leírtam ezt.)
Az olvasók pontszáma: 5,38

Cserejátékosok

Gareth Bale (6)
Sok szerep nem jutott neki ezúttal, így inkább a csapaton belüli helyzetéről írok egy kicsit. A kommentátor kijelentéseivel ellentétben az elmúlt hetekben egyáltalán nem szóltak hírek a walesi esetleges távozásáról, ezek a hangok csupán akkor kezdtek megjelenni, amikor hivatalossá vált, hogy a Leganés ellen is kimarad a kezdőből. Az viszont még így is elgondolkoztató, hogy miért van ilyen látványosan mellőzve mostanában. Bale-től nagyon furcsa lenne, ha elégedetlenkedne.

Marcos Llorente ()
Megvolt a napi testmozgás.

Dani Ceballos ()
Pont Zidane ne tudná, hogy milyen megalázó az, amit művelt vele? Érthetetlen. Nekem – kívülről – egyáltalán nem úgy tűnik, hogy baj lenne Dani hozzáállásával, a teljesítményére pedig biztosan nem lehet panasz, hiszen esélyt sem kap, hogy bizonyíthassa tudását. Itt van ez a fantasztikus srác, aki szó nélkül képes lenne pótolni kolumbiai kollégáját, mi pedig egyszerűen kukába dobjuk őt. Persze nem azt várom Zizoutól, hogy kiteregesse az öltözőben történteket (ha egyáltalán van mit kiteregetni), de ezek után komoly pofátlanságnak tartom a részéről lenyilatkozni, hogy minden játékosával egyformán bánik. Sokadszorra látjuk, hogy ez nem igaz.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)
A kezdőcsapat kihirdetésekor erősen ráncoltam a homlokom, de összességében, ahogy már fentebb is írtam , egy magabiztos Real Madridot láthattunk, amely végre elhagyta a minősíthetetlen ívelgetős játékot. A cseréit viszont továbbra sem tudom nyugtázni.
Az olvasók pontszáma: 5,93

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…