Zidane: Önbizalommal telve játszunk

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane értékelte a Leganés elleni győztes bajnokit.

Fejlődés: „Az a legfontosabb, hogy ma is pontokat szereztünk, és egy újabb győzelmet arattunk, sorozatban a negyediket. Örülünk, hogy a tabella harmadik helyére tudtunk előrelépni. Ez egy jelenőségteljes győzelem. A jelenlegi sorozatunkban már 26 gólt tudtunk szerezni.”

„Nehéz időszakon mentünk keresztül, de most már összejönnek a dolgok, ugyanis jó munkát végzünk. Önbizalommal telve játszunk, erősebb a hitünk, és mindannyian hozzá tudunk tenni egy kis pluszt. Ennek eredménye, hogy ismét mérkőzéseket nyerünk, és nem esünk kétségbe, ha az ellenfél betalál. Az elmúlt évben számos gólt szereztünk a meccsek utolsó szakaszában. El kell fogadnunk a labdarúgás alapvető játékszabályát: nem nyerhetjük meg az összes meccset. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne próbálnánk meg felállni a hátrányból is.”

Győzelmi sorozat: „Mi mindig csak az előttünk álló dolgokkal foglalkozunk , ez kulcsfontosságú a sorozat folytatása szempontjából. Visszakapaszkodtunk a dobogóra, és a legvégsőkig fogunk harcolni. Arra kell törekednünk, hogy folytassuk a jó szériát, most azonban a pihenésnek van itt az ideje, hiszen hétvégén újabb bajnoki következik.”

„Lucas és Asensio mindig is fontos láncszemek voltak. Kicsattanok az örömtől Lucas teljesítménye láttán, ugyanis maximálisan megérdemli a sikereket. Gólt szerzett és keményen harcolt, pedig előtte sérülések gyötörték. Asensio is jó teljesítményt nyújtott, Kovačić pedig egyenesen fenomenális volt. Voltak nehéz periódusaink, így ki kell élveznünk kell ezt a pillanatot. Az a legfontosabb, hogy a játékosaim jó teljesítményt nyújtanak, és megmutatják, micsoda érzékük van ehhez a játékhoz. Tizenegy embert tudok csak a kezdőcsapatba nevezni, néha ez nehéz. Nagyszerű érzés számomra, hogy látom a kevesebbet játszókat pályára lépni, és ragyogóan futballozni. Ezektől a játékosoktól függök én magam is.”

Bale: „Elégedett vagyok vele, lépésről lépésre kell a legjobb formáját visszanyernie.”

Pontrúgásból kapott gól„Nem aggódom. Ilyen a futball. Inkább kapjunk egy gólt, aztán válaszoljunk rá hárommal vagy néggyel. Korán gólt kapni a koncentráció hiányának a jele, de nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget. Akkor aggódnék, ha nem megfelelően reagálnánk erre, de ma pontosan ezt tettük, és megszereztük a győzelmet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK