Egytől egyig: Espanyol – Real Madrid (1-0)

Fél tizenegy van, mire elkezdem írni ezeket a sorokat. A TV-ben kezdődik egy újabb Family Guy epizód, ami háttérzajnak jó, és segít megkímélni attól, hogy gravitációs tesztet folytassak a másodikról a készülékkel. Először is: őszinte együttérzésem. De tényleg, ha ebbe a meccsbe kilencven percet, plusz a zamatos ráadást belecsűrted, akkor művészi szinten pazaroltál el uszkve két nyugodt esti órát az életedből, amelyet olyan hasznos tevékenységekkel tölthettél volna, mint olvasgatás, játék, alvás, vagy pálinka. De ehelyett hű szurkolóként most is rátekertél a tévére, vagy a sztrímre, hogy aztán 120 idegölő perccel később úgy kelj fel onnan, mint akit bölényszarral öntöttek nyakon. Megpróbálom értékelni a látottakat a szokásokhoz híven, és jól tudom, hogy értelme nagyjából annyi van, mint turmixgépet snapszerozni tanítani, de valami azért lesz belőle. Reméljük nem szanatórium.

Csapatok

Espanyol (6)

Pont annyira voltak hatékonyak és elszántak hazai pályán, hogy győztesen kerüljenek ki a mérkőzésből. A mérkőzés elején intenzív letámadásokkal riogattak, aztán idővel egyre bátrabbá és veszélyesebbé váltak, hogy aztán a végén egy gyors támadásból, egy szép kapáslövéssel otthon is tartsák a három pontot. Ezzel a sikerrel Quique Sánchez Floresék stabilizálták helyüket a középmezőnyben, és bár kevés az esély a nemzetközi szereplésre, vélhetően kiesési problémáik sem lesznek.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Real Madrid (2)

Ide kellene írni azt, hogy akkor tulajdonképpen mi is volt a taktika, milyen felfogásban léptünk pályára, mi volt az elképzelés a kezdőket, a cseréket illetően, illetve milyen eredményt befolyásoló pozitív momentumokat tudtunk felsorakoztatni. Köszönöm a figyelmet.
Az olvasók pontszáma: 2,9

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Keylor Navas (7)

Az intenzív hasmenés elleni egyetlen széntablettája volt a madridiaknak, de a hatás elmúlt a ráadásban és kapituláltunk a nadrágba festegetni. Több kisebb és nagyobb védést is bemutatott a Costa Rica-i, a gólról abszolút nem tehetett, tizenháromról, erős, pattanó labdát lőhetett üresen Moreno. A roló így lehúzatlan maradt, de ez nem Navas sara.
Az olvasók pontszáma: 7,2

180227ee1

Achraf Hakimi (3)

Lelkes, bátor, ügyes, gyors és aranyos, akár egy Pikachu. De ehhez a szinthez még kevés, főleg úgy, hogy jéghidegen kapott lehetőséget, hiszen zsinórban a lelátón/kispadon végigultizott meccsek után találta itt magát. Egy masszív középcsapat ellen, idegenben. Nem lehet elvitatni, hogy ügyetlen, de egy-két szép megoldása után csak kapkodott, illetve úgy adta be a labdákat, hogyha csecsemőként neki adták volna be ilyen pontosan a védőoltásokat, lehet, sosem lett volna profi labdarúgó.
Az olvasók pontszáma: 4,3

Raphaël Varane (2)

Kétszer is komoly gólhelyzetbe hozta az Espanyolt, egyszerűen érthetetlen, hogy egy ilyen szintű játékosnál hogy fordulhatnak elő ezek a gyermeteg hibák, olyan meccsen, ahol csak nyugiba le kellene hozni az egyszerűt. Rendkívül csalódást keltő teljesítmény így a PSG elleni második randevú előtt nem sokkal attól a fiútól, akit a következő tíz év hátvédsorának alapembereként akarna látni a publikum.
Az olvasók pontszáma: 4,9

Sergio Ramos (3)

Számomra hiányzott róla ma a karszalag. Kapitány nélkülinek éreztem a csapatot, a megálmodott taktika csődje mellett sem láttam azt, hogy a játékosok kellő aktivitással, és elszántsággal vetnék bele magukat az ütközetbe. Ilyenkor a megfelelő taslik elhelyezése (a védekezés irányítása, és az ellentámadások lehetőségének megteremtése mellett) a kapitány feladata. Ezt nem láttuk tőle viszont. Így csak olyan volt, mint a megcsömörlött délutáni ellenőr a belvárosi villamoson.
Az olvasók pontszáma: 4,8

Nacho (3)

A belerázódni kezdő Theo mire lendíteni tudott volna a csapat szekerén gyorsan padra is került, és Nacho játszott ma a helyén, aki leginkább a földharcban jeleskedett támadó és szenvedő szerepben egyaránt. Feltűnően magasan játszott önmagához képest, és megpróbált a képességeihez mérten mindent megtenni az ellenfél térfelén, de ez nem sok mindenre volt elegendő.
Az olvasók pontszáma: 4,6

Marcos Llorente (3)

Achrafhoz hasonlóan a fagyasztóból előrántott spenót szerepében találta ott magát a gyepen, és önnön helyzetéhez képest nem volt vészes. Az már a madridi ellenrotáció végterméke, hogy a liga egyik legígéretesebb védekező középpályásából hogy sikerült fél év alatt bizonyítani akaró ifijátékost varázsolni. De ahhoz képest, hogy azt gondoltam, hogy annyira lesz bátor a pályán, mint egy együgyű hittérítő a bronxi éjszakában, próbálkozott indítani, sarkazni, minden. Viszont összességében vele is csak többen voltunk a pályán.
Az olvasók pontszáma: 4

Mateo Kovačić (3)

A kezdőre pillantva azt vártam, hogy a támadásokat intenzíven kísérő szerepkörben fog funkcionálni, rendszeresen a kapu elé érkezve, ehelyett olyan volt, mint egy második Llorente a pályán. Ugyan volt néhány igazán szép pillanata, csak egyrészt ezek átlagban ötven méterre az ellenfél kapujától történtek, másrészt ugyanilyen gyermeteg hibákkal le is rontotta a teljesítményét. Érthetetlenül mélyen helyezkedett.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Isco (2)

Iszonyatosan körülményes és lassú volt a labdával, Jamaicán egy ültetvényt szívnak el ezzel a vehemenciával. Szó se róla, hogy a szemnek éppen tetszetős dolgokat is hajtott végre, csak hát semmi tartalom nem volt mellette. Számos alkalommal már-már az az érzésem támadt, hogy a vallatáshoz méltó meccset legalább saját magának szebbé akarja varázsolni azzal, hogy kényszeresen helyzeteket keres magának, ahol átverheti az ellenfelét, úgy, hogy semmilyen veszélyben nem forog közben Diego López kapuja.
Az olvasók pontszáma: 3,8

180227ee2

Lucas Vázquez (3)

Sokat és intenzíven dolgozott, védekezett, de nem tudta a vállára venni a csapatot, az elmúlt meccsek jó teljesítményeiből eredő felelősség terhével. Megoldásai nem igazán jöttek össze, és mezőnymunkában hiába lehetne kiemelni, lövés és kulcspassz nélkül zárta az összecsapást.
Az olvasók pontszáma: 5,6

Marco Asensio (4)

Navason kívül talán rá tudok legkevésbé haragudni a madridiak közül. Több jó megindulása, ütemváltása volt, három kulcspassza a legtöbb volt a vendégektől, és talán neki volt a legtöbb értelmes és érdemi megmozdulása az ellenfél tizenhatosának közelében. Összességében ez tőle (is) kevés volt, de nem neki kell leginkább szégyenkeznie az eredmény miatt.
Az olvasók pontszáma: 4,7

Gareth Bale (3)

Oké, hogy a kényszerposzt kicsinálta, és elszigetelt hajótöröttként hömpölygött az Espanyol védelmének tengerében, de többet vártam volna tőle is. Érthetetlen, hogy miért kell persze beletuszkolni Cristiano Ronaldo mezébe, mikor a két játékos stílusa, erősségei, gyengeségei azért merőben eltérnek.
Az olvasók pontszáma: 3,9

Cserejátékosok

Karim Benzema (3)

Ehhez ő sem tudott érdemben hozzátenni semmit.
Az olvasók pontszáma: 3,9

Dani Ceballos (-) folytatta perceinek intenzív növelését 13 minutummal, ami pont semmire nem volt elég,

Borja Mayoral (-) négy-öt perce is annyira hasznosnak tekinthető, mintha én futottam volna ki a gyepre.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (1)

Én igyekeztem pozitív lenni, kitartani, bízni, hinni. Ezen a ponton adtam fel, ahol az összes lehetséges hiba és érthetetlen dolog szembejött, ami jellemezte az egész idényünket. Vártam volna tanulást, fejlődést, továbblépést, nem jött el. Taktika, kezdő, hozzáállás, motiváció, mérkőzésbe való belenyúlás, cserék, nyilatkozatok. Jót nem tudok mondani, több rosszat meg igazán nem szeretnék. Megértem, ha bárki nem ért egyet, vagy arra hivatkozik, hogy milyen címeket nyertünk a franciával, és a BL-ben még így is van esély, és el is fogadom ezeket a véleményeket is, hiszen senki sem láthatja azonosan a folyamatot. Én úgy érzem itt az ideje pontot rakni a mondat végére.
Az olvasók pontszáma: 2,2

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…