Zidane: A bajnoki cím sorsa csak az idény végén dől el, az utolsó pillanatig fogunk harcolni

Zinédine Zidane vezetőedző a Getafe elleni bajnoki mérkőzés előtt is fogadta a sajtó munkatársait és válaszolt a kérdéseikre.

A mérkőzésről: „Minden tőlünk telhetőt meg akarunk tenni. Holnap mindent bele kell adnunk. Egy kiváltképp motivált, nagy erőkkel a meccsre összpontosító csapattal találkozunk majd. A legtöbbjük számára ez az év legfontosabb mérkőzése, úgyhogy hasonlóképp kell megközelítenünk a dolgot. Számunkra is az idény egyik legfontosabb meccsét kell hogy jelentse a holnapi. Jelenleg csak a Getafe elleni mérkőzés megnyerése jár a fejünkben. Jól kell játszanunk, van még elég időnk arra, hogy a keddi találkozóra kezdjünk koncentrálni. Ha reménykedni akarunk abban, hogy nyerünk valamit az idény végén, akkor győznünk kell az előttünk álló mérkőzéseken. Minden harmadik nap meccsünk van, de valamennyi mérkőzésünket meg kell nyernünk. Ha mindig győztes mentalitással, motiváltan lépünk pályára, és csak az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk, akkor még bármit elérhetünk.”

Bajnokok Ligája: „A keddi mérkőzés mindig ott lesz a játékosaim fejében, de jelenleg csak a holnapi találkozó érdekel minket. Jól akarunk teljesíteni. Az Espanyol elleni első félidő jól sikerült, de a második már kevésbé. Jól kell játszanunk a mérkőzés kezdetétől a legvégéig. Ahhoz, hogy felkészülten érkezzünk a keddi mérkőzésre, jól kell teljesítenünk holnap.”

Érzések: „Semmit sem nyertünk még. Azt szeretném hinni, hogy az előttünk álló mérkőzések jó lehetőséget szolgáltatnak arra, hogy megmutassuk a bennünk rejlő minőséget. A PSG ellen jól játszottunk, de az Espanyol ellen már nem. Ez jól igazolja, hogy mindig az előttünk álló meccs a legfontosabb.”

Sérült játékosok: „A legfontosabb, hogy Marcelo már bevethető holnap. Ami a többieket illeti, még időre van szükségünk. A legfontosabb, hogy hogyan érzik magukat a játékosok. Azt szeretnénk, ha mindenki egészséges lenne.”

Vége a bajnokságnak: „Úgy gondoljátok, hogy ez már lefutott, de a futballban a dolgok nem így működnek. Minden mérkőzés fontos. A bajnoki cím sorsa csak az idény legvégén dől majd el, így az utolsó pillanatig harcolunk majd. Nehéz, de nem lehetetlen. A legvégsőkig optimista maradok.”

Koncentráció: „Dühösek vagyunk a keddi vereség miatt, a Barcelona tegnapi eredményét követően pedig még inkább. A legutolsó pillanatig koncentrálni kell. Volt egy öt meccsen át tartó győzelmi sorozatunk, úgyhogy nem szabad mindig csak a rossz eredményekre gondolni. A jó dolgokat kell kiragadnunk.”

Isco cseréje az Espanyol ellen: „Dühös volt, mert nem akart lejönni, de a hozzáállása mindig kiváló. Jól végzi a dolgát az edzéseken, minden társa kedveli őt. Mindannyian egy célért harcolunk, de normális, ha valaki a cseréjét követően dühössé válik.”

Kovačić: „Sorozatban négy vagy öt mérkőzésen lépett pályára, jó fizikai állapotban van. Holnap meglátjuk, hogy milyen összeállításban lépünk pályára, de nagyon elégedett vagyok a munkájával.”

Neymar sérülése: „Sajnáljuk Neymart, de a PSG egy nagyon erős csapat. Akárki helyettesíti majd, jól fog teljesíteni. Egyáltalán nem számítunk könnyű mérkőzésre. Ez a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, 200 százalékot kell nyújtanunk, függetlenül attól, hogy ki játszik. Neymar helyettese jól fog teljesíteni, hiszen bizonyítani akarja majd a saját értékét.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…