Sergio Ramos: Még nagyon messze vagyunk a végső győzelemtől

Négy madridi játékos értékelte a PSG elleni BL-győzelmet, amely továbbjutást ér a csapat számára.

Sergio Ramos
Győzelem:
„Fantasztikusan alakultak a dolgok. A Bajnokok Ligája a kedvenc sorozatunk. Élvezettel és önbizalommal telve futballoztunk, de tudjuk, hogy még nagyon messze vagyunk a végső győzelemtől. Az edző elképzelései nagyszerűen működtek, a játékrendszerünkkel semlegesítettük a legfőbb erősségeiket, Verratti kiállítása pedig csak még könnyebbé tette a dolgunkat. Magasan presszionáltunk és nem hagytuk, hogy beszorítsanak. A második gólunkhoz egy kis szerencsére is szükség volt.”

Könnyű meccs: „Meg kellett szenvednünk a győzelemért. A BL-ben nincsenek könnyű mérkőzések. A mai sem volt az, még akkor sem, ha úgy tűnt a külső szemlélők számára. Nagyon sokat kellett futnunk, de a csapat ismét tanúbizonyságot tett győztes mentalitásáról. Meg sem fordult a fejünkben, hogy feladjuk, mikor megszerezték az egyenlítő góljukat. Nagyszerűen védekeztünk, mindenkit megillet a gratuláció. Zidane? Nincs olyan ember, aki nála jobban ismerne minket. Minden döntésével a csapat érdekét szolgálja.”

Marco Asensio
Értékelés: „Az elsőtől az utolsó percig az irányításunk alatt tartottuk a dolgokat. Tudtuk, hogy a PSG-nek kockázatokat kell majd vállalnia, ezért kontratámadásokra rendezkedtünk be. Az elképzeléseink működtek, minden nagyon jól ment. Zidane azt kérte tőlem, hogy elsősorban a védekezésre koncentráljak, a támadásban viszont nagyobb szabadságot kaptam, mint máskor. A gól? Láttam, hogy Lucas ott fut mellettem. Lepasszoltam neki, ő beívelte, Cristiano pedig most sem hibázott.”

Zidane: „Az edzőnk minden játékosában bízik, ez ma is nyilvánvalóvá vált számomra, hiszen a kezdőcsapatban kaptam lehetőséget. Függetlenül a pályán töltött percek számától, a keret összes tagja ugyanabban a csónakban evez.”

Mateo Kovačić
Gondolatok: „Határozottan futballoztunk, melynek köszönhetően mi szereztük meg a találkozó első gólját. Ez nagyban megnövelte a továbbjutási esélyeinket. Az ellenfelünk igencsak megnehezítette a dolgunkat, rendkívül technikás labdarúgóik vannak. Az itt eltöltött éveim alatt már én is megtanultam: ez a klub arra született, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.”

Lucas Vázquez
„Pontosan olyan nehéz meccs volt, mint amilyenre számítottunk. Zidane fenomális munkát végez, mindannyian nagyon szeretjük őt. Asensio passza az első gól előtt? Nagyon jól megértjük egymást a pályán, ő egy kiváló futballista. Most tele vagyunk önbizalommal, remélhetőleg ez később sem fog megváltozni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK