Zidane újabb taktikai mestermunkája

Előzetesen a Paris Saint-Germaint tartották a Real Madrid elleni párharc favoritjának a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, azonban Zinédine Zidane ismételt taktikai remekművének köszönhetően a fehérek folytatták szenzációs nemzetközi sorozatukat.

A Bajnokok Ligája az a versenysorozat, amelyben a spanyol óriás a legjobbját nyújtja. Kevesen adtak a csapatnak esélyt a párizsi gigász ellen az odavágó előtt, végül azonban kényelmesen sikerült továbbjutniuk.

Sokan megkérdőjelezték Zidane edzői módszereit, mivel a hazai porondon egyik csalódás követte a másikat, azonban amint a Bajnokok Ligája ismét elindult, a francia csupa jó döntést hozott.

Az odavágó nagyobb részében a fehérek alárendelt szerepet játszottak, Neymar folyamatosan problémát okozott, és teljesen világossá vált Zidane számára, hogy előny nélkül utazni a párizsi visszavágóra szinte megoldhatatlan feladatot jelentene a továbbjutás szempontjából. A második félidőben ezért bevetette Lucas Vázquezt és Marco Asensiót a vezetés megszerzése érdekében, és az utolsó 10 percben szerzett két találat teljesen átformálta a párharc addigi arculatát.

Egyértelmű, hogy Neymar sérülése következtében a francia csapat vakvágányra került, egyúttal pedig elbillentette a mérleg nyelvét a spanyol klub felé, melynek stratégiája mindazonáltal a tökéleteshez közelített.

Vázquez és Asensio is a kezdőcsapatban kapott helyet Zidane szűk 4-4-2-es játékrendszerében, mely formáció nem követelt meg annyi védekező feladatot sem Cristiano Ronaldo, sem Karim Benzema részéről, ugyanis egy masszív középpályás sor játszott mögöttük. Mivel Toni Kroos és Luka Modrić nem voltak százszázalékos állapotban, egyiküket sem ítélték késznek arra, hogy kezdő sípszótól a pályán legyenek. A Bordeaux korábbi középpályása ezért Mateo Kovačićnak szavazott bizalmat Casemiro oldalán.

A terv tökéletesen működött, a vendégek kompakt csapat benyomását keltették, és megakadályozták, hogy a PSG komolyabb nyomást helyezzen rájuk. Mind Edinson Cavani, mind Kylian Mbappé teljesen elszigeteltnek tűnt a támadóharmadban.

Gareth Bale kispadon hagyása mindig kiváló témájául szolgál a szalagcímeknek, de a végkifejlet megmutatta, hogy Zidane helyes döntést hozott. A csapat magabiztosságot sugároz, és ismételten  nehéz lesz megállítani a Bajnokok Ligájában.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Manchester City elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Kezdőcsapat 13. Lunin2. Carvajal22.…