Egytől egyig: Eibar – Real Madrid (1-2)

Igencsak szenvedős volt ez a baszkföldi túra, de a csapatnak végül sikerült hoznia a kötelezőt. Lássuk a részleteket.

Csapatok

Eibar (7)
Nekem sokkal inkább a „harcos” jelző jut eszembe róluk, mint a „favágó”, még ha néha túlzásba is estek. Ez nem a szarkasztalaszti nevű sportág, egy egyénileg sokkal gyengébb képességű labdarúgókból álló csapat bizony csak úgy tud érvényesülni, ha (bátor és) kemény játékot vállal fel, az Eibar pedig már második éve teszi ezt nagyon magas szinten. Engem inkább az foglalkoztat, hogy a mi játékosainkban miért nincs fele ennyi tűz sem a bajnokikon.
Az olvasók pontszáma: 7,05

Real Madrid (7)
Összességében pont annyit adott ki magából a csapat, amennyire szükség volt, de nem sokon múlt az újabb pontvesztés. A mai meccsen sokkal nehezebb dolgunk volt, mint a PSG ellen, és nem hiszem, hogy ez csak a sajátjaink hozzáállásbeli különbségének köszönhető. Néha becsúszik egy-egy nagyobb arányú győzelem, de bizony már nem demagóg a kijelentés, hogy a La Ligában nincsenek könnyű mérkőzések.
​Az olvasók pontszáma: 6,83

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (9,5)
Nem is lehet kérdés. Lehet, hogy nem brillírozik a mezőnyben, de a Real Madrid még mindig tanácstalan és fegyvertelen az ő góljai, zsenialitása nélkül. Köszönjük.
​Az olvasók pontszáma: 9,22

Keylor Navas (7,5)
A gólról nem tehetett, egyébként pedig minden feladatát magabiztosan megoldotta, ráadásul mostanában a kirúgásaival sincsen probléma.
​Az olvasók pontszáma: 7,31

Dani Carvajal (8)
Álmosan kezdte a mérkőzést, de a második félidőre iszonyatosan feljavult. A szokásosat hozta: kemény védekezés, fáradhatatlan robotolás, aktív részvétel a támadásokban. Ráadásul az ő nagyszerű passzát váltotta Ronaldo gólra a vége előtt.
​Az olvasók pontszáma: 7,28

Sergio Ramos (6,5)
Rendkívül gyengén kezdett, egymás utána szórta el a labdákat, és a bekapott gólért is ő tehető leginkább felelőssé, de mégsem pontozom le, mert hatalmasat dolgozott a védelemben: 65 passz (a második legtöbb a mezőnyben), 3 szerelés, 1 közbeavatkozás, 1 blokkolás és 10 (tíz!) tisztázás.
​Az olvasók pontszáma: 6,84

Raphaël Varane (–)
Jól kezdett, de aztán le kellett cserélni egy szerencsétlen összefejelés miatt. Jobbulást!

Marcelo (5,5)
Igencsak szellősen védekezett, és érzésem szerint elöl sem volt képes megteremteni a különbséget, igaz, volt néhány veszélyes beívelése.
​Az olvasók pontszáma: 6,73

Casemiro (7)
Általában azt hangoztatom, hogy a legtöbb bajnokin nincs szükség a szerepeltetésére, de ma valahogy egyáltalán nem éreztem ilyesmit. Nagyon hasznos volt, 4 labdaszerzés és 4 tisztázás ékeskedik a neve mellett. Csak azt nem értem, hogy miért helyezkedik előrébb a támadásépítéseknél, mint Isco.
​Az olvasók pontszáma: 7,16

Toni Kroos (4)
Ma egyértelműen a német volt a leggyengébb. Tőle teljesen szokatlan technikai hibák, eladott labdák jellemezték a játékát, ráadásául egyáltalán nem tudott hozzátenni a támadásokhoz. Be lehet ezt tudni a sérülés utáni formának is, nyilvánvalóan a cseréje is ennek szólt, mert egyébként soha nem szokta őt lehozni Zidane.
​Az olvasók pontszáma: 6,08

Luka Modrić (8,5)
Van még valaki, aki meglepődik a varázslatain? Cristianót leszámítva egyedül ő jelentett ma igazi veszélyforrást az ellenfélre, mindamellett, hogy nagyon keményen dolgozott a mezőnyben – ismét.
​Az olvasók pontszáma: 8,11

Isco (4,5)
Tegyük tisztába a dolgokat: botrányos formában van már hetek, sőt talán hónapok óta. Ezt szerintem senki sem vitatja. De azt a közhelyszerű gyűlöletáradatot (akinek nem inge…) egyáltalán nem érdemli meg, amit MINDEN mérkőzésen, sőt már a mérkőzések előtt is megkap. Van egy olyan érzésem, hogy a jelenség mögött húzódó okokat nem Madridban, hanem Münchenben kell keresni. Egyébként azért kiosztott ma 3 kulcspasszt.
​Az olvasók pontszáma: 5,67

Gareth Bale (5)
Nem volt botrányosan rossz, de ez vajmi kevés egy olyan játékostól, akinek húzóembernek kellene lennie. Megértem, hogy csatárként nem tudja kamatozni a legfőbb erényeit, de ez nem mentség a technikai hibákra és a rossz döntésekre. Össze kell kapnia magát, ha a kezdőcsapatban akar maradni az igazán fontos meccseken.
​Az olvasók pontszáma: 6,53

Cserejátékosok

Nacho (7)
Volt néhány hibája, de összességében rendben volt a játéka, nem éreztük meg Varane kiesését.
​Az olvasók pontszáma: 6,77

Lucas Vázquez (4,5)
Becsülettel dolgozott, de összességében nagyon halvány volt, egyáltalán nem tudta felpörgetni a meccset.
​Az olvasók pontszáma: 6,81

Karim Benzema (4,5)
A szervezésbe jól kapcsolódott be, de az ellenfél kapujára a legminimálisabb veszélyt sem volt képes megteremteni, ez pedig nem elégséges egy támadótól, mikor éppen foggal-körömmel hajtani kellene az egyenlítő gólért.
​Az olvasók pontszáma: 3,51

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (5)
Ma bizony Cristiano mentette meg a becsületét, mert láthatóan egyáltalán nem volt ellenszere az Eibar le- és visszatámadásaira, pedig a világon mindenki tudja, hogy ez Mendilibar mester védjegye. A másik dolog: egyszerűen nem vagyok képes ép ésszel felfogni, hogy miért hagyja otthon az ÖSSZES fiatalt. Pontosan ezeken, a már kvázi tét nélküli mérkőzéseken kellene megkezdeni a beépítésüket. 
​Az olvasók pontszáma: 6,68

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…