Zizou! Itt az idő bevetni a fiatalokat!

A címvédés már csak álom, de a spanyol bajnokság még nem ért véget. Az alábbi cikk írója szerint most lenne szükség arra, hogy Zidane lehetőséget adjon az eddig mellőzött fiataloknak, ami egyben pihenést is jelentene a sok játékperccel rendelkezők számára.

A Real Madrid jelenleg 15 ponttal áll a Barcelona mögött a bajnoki tabellán úgy, hogy mindössze tíz mérkőzés van hátra az idényből. Talán nem túl nagy merészség kijelenteni, hogy Zidane fiai ebben a szezonban már nem lesznek versenyben a bajnoki címért, úgyhogy minden erejükkel a Bajnokok Ligájára koncentrálhatnak, amit sorozatban harmadszor próbálnak megnyerni.

Marcos Llorente és Ceballos

Ennek ellenére nem állítunk valótlant, ha azt mondjuk, hogy a spanyol bajnokság mind a játékosok, mind pedig a szurkolók számára rendkívül sokat jelent. Miközben mindenki izgatottan várja, hogy ki lesz a Real Madrid ellenfele a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Zidane-nak minden egyes hétvégén azt kell kitalálnia, hogy miként keltse fel a blancók érdeklődését. A Madridnak minden egyes mérkőzésen harcolnia kell, a fiatalok pedig biztosan bizonyítani akarnak.

Igaz, hogy Zidane az utóbbi időben rotálta játékosait, de az olyan fiatalok, mint Theo, Llorente, Vallejo, Achraf vagy Ceballos, akik igényelnék a fejlődéshez a játékperceket, nem igazán kaptak lehetőséget. Rájuk jelenleg nem lehet építeni, hiszen túlságosan zöldfülűek ahhoz, hogy komolyabb ellenfelekkel nézzenek szembe, de Zidane-nak így is sokkal többször kellene használnia őket.

Az olyan, jelenleg kezdő játékosok, mint Cristiano, Ramos vagy Modrić sem lesznek már fiatalabbak, szükségük van a pihenésre. Emellett formában is kell maradniuk, hiszen úgy tűnik, hogy ismét élvezik a játékot, de Zidane-nak okosan kell kevernie a lapokat, mindenkit be kell vonnia a játékba.

Theo

Miért maradna a következő idényben Ceballos, Llorente vagy Theo, ha még olyankor sem kapják meg a bizonyítási lehetőséget, ha a Real Madrid a bajnokságot már meg sem nyerheti. Az Asensio, James, Isco vagy Morata által fémjelzett B-csapat sokkal jobb volt, mint a jelenlegi, ez biztos. De Zidane akkor is használta őket, amikor még volt tétje a meccseknek. Most jött el az ideje, hogy a fiatal ígéretek megkapják a bizalmat, az állandó kezdők pedig pihenhessenek és készülhessenek az előttük álló BL-párharcra.

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK