Hét dolog, amit nem tudtál Keylor Navasról

A Real Madrid Costa Rica-i kapusa az egyik legkiválóbb játékos, aki elhagyta Közép-Amerikát, és az elmúlt, trófeákkal teli néhány év után a világ legjobb kapusai között tartják számon. Navas 2014-ben csatlakozott a Madridhoz, miután a brazíliai világbajnokságon remek teljesítményt nyújtott. Egy évvel később megörökölte Iker Casillas 1-es mezét. A 31 éves játékos Real Madridba vezető útja messze van a megszokottól. Íme hét dolog, amelyeket valószínűleg nem tudtál róla.

1. Négy éves korában hátrahagyták a szülei
Navas szülei, Sandra Gamboa és Freddy Navas a nagyszülőkre hagyták a gyermekeiket, és az Egyesült Államokba mentek a jobb megélhetés reményében. Szerettek volna jobb életkörülményeket biztosítani a gyerekeknek. Egy későbbi interjúban Keylor édesanyja elmondta, hogy szörnyű volt meghozni ezt a döntést és elhagyni a két gyermeküket, különösen úgy, hogy fiúk még csak négy éves volt.

Keylor Navas

2. Szülővárosának klubja visszautasította őt, mondván túl alacsony
Annak ellenére, hogy sikerült eljutnia a Real Madrid kapujába, karrierje elején sok visszautasítással szembesült a magassága miatt. Először szülővárosának klubja, a Pérez Zeledón utasította el magassága miatt, 2010-ben pedig az argentin Racing de Avellanedának sem kellett, miután lehúzott öt évet a Saprissa csapatánál Costa Ricában.

Keylor

3. Az első európai csapata az Albacete volt
Bár Navasra először a Levante együttesénél irányult a reflektorfény, amikor a 2013-14-es idényben őt választották a spanyol bajnokság legjobb kapusának, a másodosztályú Albacete 2010 nyarán megszerezte őt. Első számú kapusként 36 alkalommal lépett pályára, de még ő sem tudta megakadályozni, hogy a kiscsapat kiessen a másodosztályból. Ezt követően a Levante együtteséhez távozott kölcsönbe a 2011-12-es idényre.

4. Feleségével egy evangélikus templomban találkozott
Hű keresztényként Navas későbbi feleségével, Andrea Salasszal 2008-ban találkozott Santa Anában egy evangélikus temlomban. Mindketten ugyanabba a gyülekezetbe jártak hétfőn és szerdán, Keylor pedig végül azzal nyerte el Salas szívét, hogy összebarátkozott lányával, Danielával. A pár 2009 decemberében házasodott össze. Azóta született egy közös fiúk, Mateo.

Keylor Navas és Andrea Salas

5. Készült róla egy film, aminek nem ő a főszereplője
2017-ben „A hit embere” címmel megjelent egy film Costa Ricában, amelyben egy kolumbiai színész, Matt Márquez García alakítja Keylor Navast. A kapus egy cameoszerepben tűnik fel Dani Carvajal, Sergio Ramos, Marcelo, Zidane és Florentino Pérez társaságában. Az alkotást nem jelölték Oscar-díjra, de az egyik helyi napilap, a La Nación szerint „nem rossz film”.

Navas

6. Tud bachatát táncolni
Juanfran García, Navas jó barátja, és korábbi csapattársa nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy Keylor és Andrea gyakran táncórákra járnak együtt, hogy megtanulják a dominikai bachatát. Tánctudásáról egyébként egy spanyol televíziós műsorban tanúbizonyságot is tett.

7. Nem rossz fodrász
Navas egyik lánytestvére stylist, és a kapus sem bánik rosszul az ollóval. De a hajnyírógéppel sem, ami látszott a videón, amin Isco frizuráját készítette el.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK