Egytől egyig: Las Palmas – Real Madrid (0-3)

Negyedgőzzel is sikerült háromgólos győzelemmel hazatérni a Kanári-szigetekről, tehát a becsületbeli győzelem ezúttal nem maradt el a bajnokságban. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és a mester teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Las Palmas (4)
Némileg meglepődtem a mutatott játékukon, hiszen Paco Jémez csapatai mindig is harcosságukról voltak híresek, ebből viszont ezúttal nem sokat láthattunk – szerencsére. Főleg a második félidőben tudtak veszélyesebb helyzetecskéket kialakítani, ám meglehetősen enerválttan játszottak, egyáltalán nem érződött rajtuk, hogy az ellenfél kiléte extra motivációként hatna a teljesítményükre. Ezzel a vereséggel egy újabb lépést tettek a kiesés felé, hiszen a 17. helyen tanyázó Levante már 7 pontnyi előnynek örvendhet velük szemben.
Az olvasók pontszáma: 4,3

Real Madrid (7)
Madridistaként egy kicsit olyan érzés leülni bajnokit nézni, mint hétfő reggelente munkába utazni… Egyébként mindig hitegetem magam, hogy „jó lesz ez!”, de valahogy mindig fájdalommal jár az aktuális bajnoki figyelemmel követése. Mindemellett persze örülök, hiszen ezúttal sikerült nyerni, de a kora esti időpont, valamint a három lőtt gól ellenére is majdnem sikerült belealudni a mérkőzésbe. A legnagyobb öröm, hogy – január 18. napja óta először! – végre sikerült kapott gól nélkül lehozni egy bajnokit, mindezt úgy, hogy teljesen felforgatott védelmet küldött pályára Zizou. A középpályások nem szakították meg magukat, míg a támadók lestrapált lelkének minden bizonnyal jót tettek a gólok. Nem leszek álszent, bevallom, nagyon várom már a bajnokság végét, mert ez minden félnek szenvedés ilyen formában, játékostól a szurkolókig egyaránt. De nem baj, kedden valami egészen más dolog vár ránk: nem hétfő lesz, és munka helyett a vidéki, dögunalmas mindennapokból végre egy igazi metropoliszba utazhatunk, ahol pompás csillogással vár majd minket annak minden csodája.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Gareth Bale (8)
Ronaldo hiányában ma ő volt az, aki magára tudta vállalni a góllövő szerepét, és ha valakinek, neki aztán tényleg szüksége volt már egy ilyen mérkőzésre. Szinte minden helyzetét határozottan váltotta gólra – igaz, volt olyan, amelyiket nem adták meg les címén –, majd értékesítette a Real Madrid számára megítélt második büntetőt. A kapu ostromozásán kívül azért igyekezett odafigyelni a társakra is, többször helyzetbe hozva őket, pedig ezúttal is keményen le volt korlátozva a pozíciója miatt.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Keylor Navas (7)
A kapujára tartó 3 lövés mindegyikét magabiztosan hárította, és rendre jól érkezett a magasabb labdákra is, amik az ötös környékét vették célba. Minden helyzetben higgadt tudott maradni, és pontosan ezért nem értem, hogy miért volt szükség arra a magánakcióra, amivel a 68. percben próbálkozott. Talán megnézett egy Zizouról készített összeállítást tegnap és az ihlette meg, Keylor azonban sikertelenül próbálkozott egyszerre két ember kicselezésével – a mozdulatsorozat következménye kis híján gól lett. Ejnye-bejnye.
Az olvasók pontszáma: 7

Nacho (-)
Pályán eltöltött 29 perce alatt a labdával is alig találkozott, majd sérülés következtében fájdalmas arccal vette az irányt a kispad felé. Azt követően viszont még inkább szívszorító képsorok következtek, valahányszor őt mutatta az operatőr – Nacho szinte könnyeivel küszködött a padon. Nem tudtam eldönteni, hogy a megkérdőjelezhetetlen elkötelezettsége, vagy a közelgő világbajnokság kihagyásának gondolata taszította őt ilyen mély depresszióba, mindenesetre láthatóan megviselte őt pályafutásának első sérülése. Épülj fel hamar, bajnok!

Jesús Vallejo (8)
Ahhoz képest, hogy mennyit szerepelt a sérülése előtt, valamint hogy hány mérkőzést hagyott ki azóta, tökéletes meccset hozott. Én mondom, ebben a srácban óriási potenciál rejtőzik, és nagyon remélem, hogy nem a következő porcelánbaba válik majd belőle, hiszen kvalitásai alapján egyértelműen ő jelenti a jövőt a Real Madrid védelmében. Lényegében mindenhol felbukkant, ha szerelésre volt szükség, bátran vállalta fel a keményebb ütközéseket is, és nem is volt rossz megoldása. Le a kalappal.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Raphaël Varane (8)
Vallejo volt az, aki mindenhol felbukkant, míg Varane az esetek nagy többségében maradt utolsó emberként söprögetni. Ez jól látszik a statisztikáján is, hiszen ha csak a felszabadításokat vesszük figyelembe, magasan övé a legkiemelkedőbb teljesítmény a védelem tagjai közül. Egyre inkább kezd megérni arra, hogy Ramos távollétében ő vegye át a védelem vezérének szerepkörét.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Theo Hernández (5)
Mint egy turista, aki véletlenül betévedt egy kanári-szigeteki stadionba, ahol épp mérkőzést játszottak. Nagyjából 60 perc kellett neki ahhoz, hogy felfedezze a terepet, azt követően már kezdett otthonosan mozogni. A védekezését inkább hagyjuk, általában csak szemlélte az eseményeket, vagy szűk öt másodperces hatásszünettel próbált meg reagálni, támadásban legalább volt hasznos megmozdulása is, bár nem feltétlen azok voltak többségben. Egy nagy megiramodását viszont akár gólpasszal is befejezhette volna, ha nem rontotta volna el (újfent) az utolsó passzt. De legalább a haja akkor is ragyogott, amikor a gyepre már árnyék vetődött.
Az olvasók pontszáma: 5,9

Casemiro (7)
Túl sok extrát nem tett bele a mérkőzésbe – a legtöbb szerelés a középpályán azért így is az ő nevéhez fűződik, de ezt már megszokhattuk. Volt egy kiváló, tőle meglehetősen szokatlan ütempassza Bale irányába, aki gólt is szerzett az átadásból, azonban a találatot les miatt érvénytelenítették. A 61. percben Zizou lekapta a brazilt a pályáról, hogy pihenhessen a Juventus elleni rangadóra, ahol minden bizonnyal sokkal komolyabb feladatok várnak rá, mint a tegnapi meccs folyamán.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Luka Modrić (7,5)
Némileg meglepődtem azon, hogy a kezdőcsapatban kapott helyet, így 30 helyett bő 60 perc átmozgatás jutott neki a kedd esti mérkőzés előtt. Ha már ott volt a pályán, adott Bale-nek egy mesteri gólpasszt – jó 30 méteres átadással ugratta ki a walesit, zseniális meglátás volt. Egyébként hozta a kötelezőt, kontrollálta a középpályát, de túl sok energiát ő sem mozgósított.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Lucas Vázquez (7)
A tőle megszokott teljesítményt láthattuk. Sebességének köszönhetően uralta a jobb oldalt, támadásban fenyegetést jelentett, de a védekezésbe is rendre besegített. Néhány eladott labdájától eltekintve nem igazán volt rossz megoldása, ráadásul kiharcolt egy tizenegyest is. Ott folytatja tehát, ahol a válogatott szünet előtt abbahagyta.
Az olvasók pontszáma: 7

Marco Asensio (6,5)
Halvány volt, végig olyan érzésem volt, hogy tartalékol az energiájával. Nem mozgott sokat, ha megkapta a labdát, akkor meglehetősen keveset vállalt, általában megpróbálta rögtön továbbadni a játékszert. Ennek ellenére is ő hozta a legtöbbször helyzetbe a társakat, volt néhány igazán kiváló ütempassza. Ha egy kicsit jobban koncentrál, akkor az első félidőben a gólszerzők közé is feliratkozhatott volna.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Karim Benzema (6)
400. mérkőzésén kapitányként vezethette a Real Madridot. Tudom, hogy a francia jelenleg közutálat tárgya, de 400 meccs nem mindenkinek adatik meg a világ legnagyobb klubjában, és ezt bizony már senki sem veheti el tőle. Az már más kérdés, hogy a meccsen hozta megszokott formát, és gyakorlatilag még a kapu szájából is kifelé pattant róla a labda – többek között Vázquez centerezését is elbenzemázta. Többször hozott rossz döntést kritikus helyzetben, és hiába volt elfogadható a játéka, most bizony megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre. Egyetlen találatát egy büntető értékesítéséből jegyezhette.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Cserejátékosok

Achraf Hakimi (7)
Nacho helyett érkezett a 30. perc környékén, és bizony nem vallott szégyent. Tudta, hogy mi a dolga, és kizárólag azzal foglalkozott. Nem cifrázta a játékot, megpróbált mindent a lehető legegyszerűbben megoldani – sikerült.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Mateo Kovačić (7)
Tökéletesen visszaütött a pályán az, amit egy tegnapi cikkünkben írtunk róla. Kova jött, játszott és győzött. Hihetetlen, hogy milyen lendület van benne akkor is, ha nála a labda. Cselei rendre ültek, nehéz volt elválasztani őt a labdától.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Marcos Llorente (6)
Rögtön a pályára lépést követően eladott egy labdát a saját tizenhatosa környékén, amiből kis híján gólt kapott a csapat. Ezt követően is folyamatosan érződött rajta a meccshiány, látszott, hogy idegenként mozog a pályán, csak az utolsó 10 percre sikerült teljesen lehiggadnia.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
A rotáció tegnapi formája meglehetősen tetszett, főleg az, hogy Vallejo a kezdőcsapatban kapott helyet. Minden döntése jónak bizonyult, a cseréket is jól húzta. Az viszont teljesen látszik, hogy mi az irány a bajnokságban: minél gyorsabban túllenni minden egyes meccsen, a lehető legkisebb energia befektetéssel, ami részben persze érthető is, ugyanakkor a visszájára is elsülhet. Nagyon remélem, hogy a jövő héten esedékes madridi derbire azért némileg sikerül majd feltüzelnie a srácokat, mert bár nincs jelentősége az eredménynek, a meccsnek presztízs jelentősége van.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK