Zidane Real Madridja számokban

Zinédine Zidane immáron több mint két éve a Real Madrid vezetőedzője, s ez idő alatt már többek között két BL-trófeát és egy spanyol bajnoki címet gyűjtött be a klubbal. Amióta kinevezték, nem sokat változott a keret, éppen ezért rendkívül érdekes statisztikákat lehet találni a legtöbbet használt, illetve a legeredményesebb játékosokról. Lássuk a részleteket!

A legtöbb mérkőzés

Zidane kinevezése óta Lucas Vázquez kapta a legtöbb lehetőséget. A spanyol szélső összesen 110 meccsen játszhatott, bár azt jegyezzük meg, hogy ezekből mindössze 49 alkalommal volt a kezdő tizenegy tagja, a többi alkalommal csereként állt be.

A legeredményesebb támadó

Itt nincs meglepetés, hiszen a francia tréner érkezése óta Cristiano Ronaldo talált be a legtöbbször, szám szerint 105 alkalommal. Karim Benzema 40 góljához képest a portugál majdnem két és félszer annyi gólt szerzett ez idő alatt.

Cristiano Ronaldo, Zinédine Zidane

A közönségkedvencek eredményei

Marco Asensio és Isco rendkívül népszerűek a szurkolók körében, éppen ezért izgalmas összevetni az ő számaikat is. Az érdekesség, hogy Benítez elküldése óta mindketten ugyanannyi gólt szereztek, ám Asensiónak körülbelül 2000 perccel kevesebb játékidőre volt szüksége ehhez.

Legjobb gólátlag

A gól/perc mutató vizsgálata közben felbukkan néhány érdekes név is. A nyáron távozó támadók közül Álvaro Morata 93,7 percenként talált be, Mariano Díaznál ugyanez az adat 60,6 perc. A lista élén azonban Zidane legidősebb fia, Enzo szerepel, aki 45 percet szerepelt a csapatban a Cultural Leonesa ellen, s ez az idő pont elég volt neki egy gólhoz.

Mariano, celebration

A legkevesebbet játszatott igazolás

Az előző nyári átigazolási időszakban érkezettek közül Jesús Vallejo kapta a legkevesebb lehetőséget, aki mindössze 554 percet szerepelt a csapatban. Utána Dani Ceballos következik 715 perccel, majd Borja Mayoral 772 minutummal.

A legtöbbet használt kezdőcsapat

Ha a legtöbb lehetőséget kapókból egy kezdőcsapatot kéne felállítani, akkor 5-3-2-es formátumban az alábbi csapat futna ki a gyepre: Keylor Navas – Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Marcelo – Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić – Karim Benzema, Cristiano Ronaldo

Sergio Ramos, Raphael Varane, Nacho

Forrás: MARCA, transfermarkt.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK