Zidane: Semmiképpen sem fogunk sorfalat állni a Barcelonának

A csapat vezetőedzője az Atlético Madrid elleni derbi előtt tartotta meg mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A derbi: „Kevés időnk volt a pihenésre, de pontosan ugyanúgy zajlott a felkészülés, mint máskor. Fizikálisan és mentálisan is készen állunk a holnapi meccsre. A teljes játékidőben magas intenzitáson kell futballoztunk. Ez az összecsapás mindkét csapat számára egyformán fontos, még ha végső soron csupán három pontról is szól az egész. A bajnoki cím sorsa? Nem fogunk sorfalat állni a Barcelonának. Ez teljes mértékben az én döntésem. Ők voltak azok, akik semmibe vették a hagyományokat, ezért úgy gondolom, hogy nekünk sem muszáj kifejezni a tiszteletünket. Minket csak az foglalkoztat, hogy minél több pontot gyűjtsünk a szezon hátralévő bajnoki mérkőzésein.”

Kudarc a bajnokságban: „Nem tudok magyarázattal szolgálni a gyenge teljesítményre. Minden csapat életében vannak nehezebb periódusok, de úgy gondolom, hogy a kemény munka segítségével sikerült megtalálnunk a megoldást. A bajnokságot talán már nem fogjuk megnyerni, de a játékunk rengeteget javult az elmúlt hetekben, a BL-trófeáért pedig továbbra is versenyben vagyunk.”

Cristiano: „Mindig átbeszéljük a helyzetet, ha sok találkozót kell játszania a csapatnak rövid idő alatt. Ő is tisztában van azzal, hogy szüksége van a pihenésre. Ennél többet nem fogok elárulni, az öltözői dolgok kizárólag a csapat tagjaira tartoznak.”

Bale: „Egy edzőnek gyakran kell nehéz döntéseket meghoznia. Nem lépett pályára a Juventus ellen, mert így láttam jónak, ez minden. Ő is pontosan ugyanolyan értékű tagja a keretnek, mint bárki más. Készen áll a holnapi meccsre. A jövője? Erről nem tudok nyilatkozni. Hogy nem ünnepelte meg Cristiano gólját? Nem tudom, de ha tényleg így történt, az sem számít. Természetes, hogy mindenki a lehető legtöbb percet szeretné a pályán tölteni. Nem hinném, hogy elveszítette a motivációját.”

Jövő: „Nem beszéltem a vezetőséggel erről. Engem csak az érdekel, hogy a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont, és hogy a maximumot nyújtsuk. Eleget kell tennünk a címer jelentette kötelezettségeknek.”

Griezmann: „Nem mernék állást foglalni abban a kérdésben, hogy ki a legjobb francia labdarúgó jelenleg. Az biztos, hogy senkit sem lep meg Griezmann nagyszerű teljesítménye. Mind a klubcsapatában, mind a nemzeti együttesében kulcsembernek számít.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…