Zidane: Egyértelműen többet érdemeltünk volna

Zinédine Zidane a Santiago Bernabéu sajtószobájában véleményezte a döntetlennel záruló derbit.

Teljesítmény: „Elégedett vagyok a mérkőzéssel és a játékosaim teljesítményével, de egyértelműen többet érdemeltünk volna. Igazságtalannak érzem, hogy nem tudtunk többet kihozni a meccsből, igaz, a végén akár még veszíthettünk is volna. Az első félidőben számos lehetőséget dolgoztunk ki, de nem tudtunk betalálni. A másodikban aztán már jött a gól, de azt követően negyed órában az ellenfél nagyon nehézzé tette a mérkőzést számunkra, és ki is egyenlítettek. Szeretnénk, és meg is fogjuk próbálni csökkenteni a távolságot a második hely elérése érdekében. Ma ez nem volt lehetséges. Rengeteg lehetőségünk volt, és elegendő mennyiségű munkát beleis fektettünk a mérkőzésbe, de nem jártunk sikerrel. Igazságtalannak érzem, hogy nem lett a mienk a három pont.”

A védelem összetétele a Juventus ellen: „Még nem tudom biztosan. Vallejónak volt egy kisebb problémája a tegnapi edzés után, nem akartunk kockáztatni. Remélhetőleg nem komoly, és velünk lehet szerdán. Ha nem lesz bevethető, meg fogjuk vizsgálni a rendelkezésünkre álló lehetőségeket.”

Cristiano Ronaldo: „Rengeteg mérkőzésünk van, és időközönként neki is pihennie kell, mindösszesen ennyiről van szó. Értelmes ember, tudja, hogy vannak olyan időszakok, amikor pihennie kell. Most épp egy ilyen időszakban vagyunk. Az ilyen szünetek remek szolgálatot tesznek az erőnlétének, ennek eredményét minden héten láthatjuk a pályán.”

„Cristiano mindig is ilyen volt, 60 gólt lő szezononként. Nincs hozzá fogható játékos, de ebben a csapatban sok gólerős futballista van, ez örömteli egy edző számára. Ettől függetlenül nagyszerű érzés, hogy a csapatomban tudhatom Cristiano Ronaldót.”

A Bajnokok Ligája favoritjai: „Nem foglalkoztat ez a kérdés. A szerdai mérkőzésre kell figyelnünk, és meg kell tennünk mindent a továbbjutás érdekében. Nem törődök a múlttal, csak a szerda estével. Elkötelezettnek, koncentráltnak kell lennünk, semmi mással nem szabad foglalkoznunk. Mindenki egyfajta illúzióban ringatja magát, hogy máris az elődöntőben vagyunk, de nekünk tilos így gondolkodnunk. Szerdán ott lesz a kötél a nyakunkon. Ez is csak egy újabb akadály, amelyen túl kell lépnünk. Megpróbáljuk a legjobb teljesítményünket nyújtani. Az egész idényben azért dolgoztunk, hogy eljussunk idáig.”

Oblak: „Szenzációs kapus, de nem az én játékosom. Minden mérkőzésen megmutatja, milyen minőséget is képvisel, Sergio Ramos szabadrúgásánál is parádésan védett.”

Griezmann: „Betalált ellenünk és ezen kívül is jól játszott, csakúgy, mint azt a nemzeti csapatában szokta tenni, de ő sem az én játékosom.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…