Varane: Mindenkinek hozzá kell tennie a magáét

A királyiak francia hátvédje, Raphaël Varane adott interjút a Juventus elleni BL-visszavágó előtt.

 A meccs: „Egy topcsapat ellen kell pályára lépnünk holnap. Minden erejükkel azon lesznek, hogy gólokat szerezzenek. A futballban nem létezik lehetetlen, tehát komolyan kell vennünk a feladatainkat. Ez nem azt jelenti, hogy gól nélküli döntetlenre fogunk játszani. Pontosan úgy futballozunk majd, mint máskor.”

„Mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Csapatként kell funkcionálnunk, mindig kisegítve a másikat. Ami engem illet, pontosan úgy kell játszanom, ahogy Ramos: határozottan, vezényszavakat kiáltva. Készen állok a feladatra, és tudom, hogyan lehetek a társaim segítségére.”

Fejlődés: „Rengeteget változtam az érkezésem óta. Sokkal több tapasztalattal rendelkezem, ami egyértelműen hozzájárult a fejlődésemhez. Számomra nagyon fontos, hogy minden szezonban egy kicsivel jobb játékossá váljak, mint az előzőben voltam. Ennek megfelelően mindig arra törekszem, hogy tanuljak a csapattársaimtól és a saját hibáimból.”

Cristiano Ronaldo: „Kétségtelen, hogy ő csapat egyik legfontosabb tagja, akire mindig számíthatunk. Egyedülálló képességekkel rendelkezik a gólszerzés terén. Természetesen megérezzük a hiányát, amikor éppen nincs ott a pályán, de a keretünket egytől egyig nagyszerű labdarúgók alkotják, akik bármikor képesek megvillanni.”

Három BL-cím zsinórban: „Hiszünk abban, hogy ez lehetséges. Hatalmas tapasztalattal rendelkezünk ebben a versenysorozatban, de hiba lenne a végső győzelemről ábrándozni. Először a holnapi meccs jelentette akadályt kell sikerrel vennünk. Lépésről lépésre haladunk, a többit majd meglátjuk.”

Térdsérülés: „Szerencsére már nagyon régen volt utoljára gond a térdemmel. Remekül érzem magamat. Tisztában vagyok azzal, hogy mit kell tennem az egészségem megőrzése érdekében. A magasságom miatt speciális gyakorlatokat kell végeznem, hogy biztosan ne legyen probléma.”

Higuaín: „Nagyon veszélyes, tapasztalt labdarúgó, aki folyamatos figyelmet igényel az ellenfél védőitől. A jelenléte egyenlő a folyamatos veszéllyel, hiszen mindig azon jár az esze, hogyan bújhat ki a védők szorításából. Volt csapattársaként nagyszerű emlékeket őrzök róla: mindig számíthattam rá, ha rossz kedvem volt. Remek futballista és remek ember.”

Dybala: „Kulcsfontosságú tagja a Juventus együttesének, de most nem fog pályára lépni a piros lapja miatt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz, hiszen az ellenfelünknek nagyszerű kerete van, és még egy ilyen kaliberű játékost is képesek pótolni. Biztos vagyok benne, hogy támadó szellemben fognak pályára lépni.”

Casemiro: „Azzal sincs gondja, ha a védelemben kell játszania. Remekül megértjük egymást, ami a védekezésért felelős játékosok esetében különösen fontos.”

Vallejo: „Még nem rendelkezik BL-tapasztalattal, de azok alapján, amit az edzéseken láttam, komoly potenciál van benne, és biztosan megállja majd a helyét a Real Madridnál. Nem tudom, hogy ott lesz-e a holnapi kezdőcsapatban, ez az edző döntése, de ha igen, akkor nagyszerű teljesítményt fog nyújtani.”

Buffon: „Nagyszerű ember és valódi legenda a futballisták között. Habár nem egy poszton játszunk, felnézek rá. Kiváló formában van, megtiszteltetés ilyen ellenfelek ellen játszani.”

Szerep az öltözőben: „Olyan vagyok, amilyen. Általában nem én állok a társalgások középpontjában, de a viselkedésemen és a hozzáállásomon keresztül próbálok jó példával elöl járni a társaim számára. Ez különösen a fiatal csapattársaink esetében fontos.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK