Zidane: Az antimadridizmus egy létező jelenség, de napról napra többen szurkolnak a világ legnagyobb klubjának

A Real Madrid trénere tartotta meg az Athletic Bilbao elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját.

Antimadridizmus: „Ez kétségkívül egy létező jelenség, de engem csak az érdekel, hogy napról napra több szurkolója van a világ legnagyobb klubjának, a Real Madridnak. A közösségi média elterjedése sok új dolgot hozott magával, egy-két évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen mértékeket öltsön a gyűlölet. De a világ olyan, amilyen, ez ellen semmit sem tehetünk. Ami engem illet, én a pozitívumokra szeretek koncentrálni.”

Az ellenfél: „Az Athletic Bilbao is egy olyan csapat, amely nem érdemli meg a tabellán elfoglalt pozícióját. Talán többet vártak maguktól ebben a szezonban, de ettől függetlenül egy rendkívül versenyképes együttessel rendelkeznek. Egyetlen percre sem lankadhat a figyelmünk, különben ki fogják használni az erősségeiket, mint a lepattanó labdák megszerzése vagy az eredményes beívelések.”

„Ami a mi bajnoki céljainkat illeti, szeretnénk visszakapaszkodni a tabella második helyére, ehhez pedig az összes megszerezhető pontra szükségünk van.”

Száz győzelem a kispadon: „Szerencsésnek érzem magam, hogy a Madrid edzője lehetek, s hogy ilyen csodálatos játékosokkal dolgozhatok nap mint nap. Nagyon boldog vagyok, de a realitások talaján kell maradnom. A klub múltja és DNS-e megköveteli a folyamatos eredményességet.”

Bale és Benzema: „Mit is mondhatnék? Mindenkire szükségünk van, ha BL-t akarunk nyerni. Én egyiküket sem látom szomorúnak vagy elégedetlennek. Természetesen több gólt szeretnének szerezni, de nincs gond az edzésmunkájukkal.”

„Karim? Mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel. Ahogy már elmondtam, ő is elégedetlen magával, ha nem sikerül betalálnia, de az embereknek észre kell venniük, hogy sokat hozzátesz a csapat játékához. A gólínségre az az egyetlen megoldás, ha továbbra is keményen dolgozik.”

Michael Oliver és a családját ért fenyegetések: „Sajnálatos, hogy ez történik. Nem szeretnék ismét erről beszélni, az emberek egyszerűen eltúlozzák a dolgok jelentőségét.”

Bíráskodás a Bayern München elleni meccseken: „Mi kizárólag a saját dolgunkkal foglalkozunk. A meccsekre kijelölt játékvezetői testületek tagjai a legjobb tudásokhoz mérten végzik majd a munkájukat, ebben biztos vagyok. A továbbiakban nem fogom kommentálni az ezzel kapcsolatos kérdéseket.”

Kepa: „Nem volt szükségünk egy új kapusra a szezon közepén, hiszen én elégedett vagyok a Real Madrid jelenlegi hálóőreivel. Ami az ő jövőjüket illeti, ez csak a szezont követően kerül majd terítékre.”

Vidal: „A kiesése komoly gond a Bayern számára, egy nagyszerű labdarúgóról beszélünk. Nem örülünk a sérülésének, de az ellenfelünk számára senki sem pótolhatatlan, hiszen nagyszerű, minőségi kerettel rendelkeznek.”

Együtt a kritikák ellen: „Kritikák mindig is voltak és lesznek is. A srácok talán beszéltek erről egymás között, de én nem hoztam fel. Nincs szükség arra, hogy ismét átbeszéljük ezeket a dolgokat. A legtöbben tisztelik a Real Madridot. Nem azért vagyok itt, hogy a legkisebb apróságok miatt is felháborodjak, és megvédjem magamat, a játékosaimat vagy a klubot. Ez alól kizárólag az képez kivételt, ha tiszteletlenül viselkednek velünk szemben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…