Egytől egyig: Real Madrid – Athletic Bilbao (1-1)

A bajnokikon már jól megszokotthoz konvergáló eredmény született tegnap, noha a játék ezúttal több helyen is szemet kápráztatónak mutatkozott. A bajnokság végkimenetelét tekintve azonban semmi sem változott, az egyetlen lényeges kérdés már csak az, hogy az El Clásicón a bajnokcsapathoz látogatunk-e. Na nem baj, értékeljünk! Jöjjön hát mérkőzés utáni szubjektív rovatunk.

Csapatok

Real Madrid (7)
Azzal kezdeném, hogy milyen szépen játszottak a srácok az első félidőben. Mert tényleg így volt. Még úgy is, hogy a kapott gólt követően – ahol egyébként tökéletesen kirajzolódott, hogy honnan és miért hiányzik Casemiro – a Bilbaónak egyetlen célja volt csak, mégpedig az eredmény őrzése. A második játékrészre viszont megjöttek a régóta várt beadások. Mint a selymes szőrű pici nyulak, olyan ütemben szaporodtak a középre lőtt labdák, amikből 90 perc alatt szám szerint 47 érkezett, ez pedig rekordot jelentő mennyiség a jelenleg futó idényben.  A második félidő játékstílusa tökéletesen feküdt az ellenfél belső védőpárosának, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy pontosan a Bilbao késztette erre a hazaiakat. Nagy valószínűséggel ez volt a főpróba a Bayern elleni meccs előtt, és bár sokan azt hiszik, hogy ez a csapat megbukott a vizsgán, azért szeretnék rávilágítani valamire: az idény egyik legjobb teljesítménye az első félidőben mutatott játék formájában öltött testet, ráadásul azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a Bayern nem áll majd be 10 emberrel védekezni. Így a tegnap látott villámgyors, lényegre törő támadásoknak igenis lesz helye, létjogosultsága, értelme és remélhetőleg eredménye is a bajorok ellenében.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Athletic Bilbao (6)
Meglepődtem, hiszen egy, a megszokottnál sokkal szimpatikusabb baszk csapat érkezett ezúttal a Bernabéuba. A játékosok első számú célja nem az volt, hogy minél előbb lerúgják valakinek (vagy mindenkinek) a veséjét. Még Raúl García is viselkedni tudott a helyzetek nagy többségében, pedig ő pont nem erről híres. A góljukat egy szépen felépített támadás eredményezte, amelynek utolsó előtti mozzanata egy nagyszerű kiugratás volt – amihez a Real Madrid védelme is asszisztált. Azt követően szinte csak és kizárólag a védekezésre összpontosították minden energiájukat, de elvétve azért megpróbálkoztak egy-egy kontrával. Fontos kiemelni Kepa teljesítményét, akit nyilván a bizonyítási vágy is fűtött, hiszen megmutathatta, mit szalasztott el a királyi gárda a téli átigazolási időszakban. 20 millió euróért ajándék lett volna ez a srác a hosszú távú jövőt tekintve…
Az olvasók pontszáma: 5,9

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Cristiano Ronaldo (8)
Nem volt igazán kiemelkedő teljesítmény a csapatban, de a portugál végig küzdött, hajtott, akart, próbált tenni a győzelemért. Ő jelentette a legnagyobb veszélyt a vendégek kapujára, már rögtön a meccs elején egy kapufával nyitott. Jó volt őt pályán látni, hiszen ismét a csapatért dolgozó arcát mutatta, emellett pedig megszerezte a forduló legpimaszabb gólját is – az a mozdulat is jól jelezte, hogy miért emelkedik ki a többiek közül.
Az olvasók pontszáma: 7,8Cristiano Ronaldo

Keylor Navas (6,5)
San José lövésénél nagyot védett a meccs legelején, azt követően viszont teljesen kiszolgáltatott helyzetben találta magát szemben Iñakival, aki szépen leheletfinoman mérte meg a kapust a labdával. Keylor nem segíthetett. Azt követően viszont nem sok dolga akadt, talán észre sem vettük volna, ha lesétál a pályáról.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Dani Carvajal (7)
Egy metronóm ütempontosságával és egyhangúságával lődözte középre a labdákat, megállás nélkül – volt, amelyik igen veszélyesen kanyarodott középre, de közhelyesen szólva, a kevesebb néha több. Persze ettől ő csak tette a dolgát. A védekezésével sem volt gond, sőt… Övé a mérkőzés egyik legnagyobb blokkja – hassal hárított kritikus helyzetben, bizonyítva, hogy megállná a helyét egy cserépléctörő versenyen. Története azonban nem ért véget ennyivel, hiszen megszerezte 11. sárgáját is a szezonban – nem tudom, mikor döntött úgy, hogy a kapitány nyomdokaiba lép, de lassan ő is úgy gyűjti a kártyákat, mint más a bevásárlóközpontokban szerezhető pontokat.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Sergio Ramos (6,5)
Egyik irányba sem lógott ki a csapatból a kapitány, és bár jól végezte a dolgát a hátsó alakzat tengelyében, a Bilbao góljában bizony vastagon benne volt, hiszen csúnyán lemaradt emberéről, akit így teljesen tisztán ugrathattak ki. Az viszont esetében példaértékű, hogy egy Raúl Garcíával felálló Bilbao ellen sárga nélkül lehozza a meccset, hiszen előszeretettel akad össze az ilyen játékosokkal.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Raphaël Varane (7,5)
A francia továbbra is az idény legkiegyensúlyozottabban teljesítő védője. Ezúttal sem kellett csalódnunk benne, ott volt mindenhol. Ő tisztázott a legtöbbször, fejpárbajokban természetesen verhetetlen volt. Egyre többet lép fel a támadásokkal is, fejesekkel próbálkozik szögleteknél, a gond a legtöbb esetben már csak az irányzékkal van.
Az olvasók pontszáma: 6,6

Varane

Marcelo (7)
A brazil – most mindenki meg fog lepődni – leginkább a támadásokra fókuszált a mérkőzés során, meglehetősen ritkán törte magát azon, hogy Iñaki Williamsre is figyeljen. Ez utóbbira szerencsére csak ritkán lett volna szükség, így komoly galibák nem adódtak, de a kapott gólban Marcelónak is megvolt a saját felelőssége. A meccs során egyébként még Carvajalnál is többször tekerte középre a bogyót, és volt egy izmos lövése is, amit azonban Kepa hárítani tudott. 
Az olvasók pontszáma: 6,6

Toni Kroos (6,5)
A német precizitásnak megfelelően csak a pontosságra törekedett. Ennek jegyében odabiggyesztett egy újabb 96%-os statisztikát a CV-jébe, majd lesétált a pályáról. Néhány ígéretes rögzített helyzettől és a pontos passzoktól eltekintve nem sikerült sokat hozzáadnia a csapat játékához. Nem szántotta fel a pályát, azt majd megteszi a korábbi klubja ellen.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Luka Modrić (7,5)
Egy haloványabb és némileg pontatlanabb első félidőt követően újjászületve futott ki a gyepre, és melózott középpályás társa helyett is. Rengeteget brusztolt, mindenhova odaért, és az átlagosnál sokkal nagyobb volt a lövőkedve is – ez utóbbinak csak örülhetünk, hiszen pontosan emiatt egyenlített a csapat. Brutális az a munkamennyiség, amit még közel 33 évesen is bele tud tolni a meccsekbe.
Az olvasók pontszáma: 7,7

Lucas Vázquez (6)
Nem ez volt a spanyol pályafutásának legjobb meccse. A lendülettel most sem volt baj, viszont cseleit többször is öncélúnak éreztem – újfent –, míg passzai gyakran kötöttek ki az ellenfél játékosainál. A csapat játékosai közül a legrosszabb passzmutatóját hozta össze, átadásainak közel egyharmada tévesztett célt.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Marco Asensio (7)
A múltkor virtuális dorgálásban részesítettem, mivel túlságosan inaktív volt a pályán, teljesen kivonta magát a játékból. Most erre nem lehetett panasz. Bár ezúttal sem a teljes fényében pompázó Asensiót csodálhattuk, azért voltak emlékezetes pillanatai. Övé volt például a meccs legnagyobb szólója, lövését viszont pechjére óriási bravúrral hárította Kepa. Beadásai is veszélyesek voltak, hat kulcspasszával pedig abszolút kiemelkedett a mezőnyből. Nem lennék meglepve, ha a Bayern ellen a kezdőcsapatban találná magát.
Az olvasók pontszáma: 6,6

Marco Asensio

Karim Benzema (4)
Hetek óta betippelem a házi tippjátékunkban – nyilván nem teljesen komolyan –, hogy gólt szerez, de olyan ez, mint hétről hétre feladni ugyanazokat a lottószámokat éveken át. Nemcsak az érzés, hanem a találati arány is megegyezik, és lehet, hogy a lottózásnak több értelme van. Tegnap sem sikerült eltalálnia a kaput. A Bayern elleni meccs előtt inkább lottózok.
Az olvasók pontszáma: 4

Cserejátékosok

Gareth Bale (4)
Akik a walesi expresszre váltottak jegyet, esetleg bérletet, azok mostanában egyre gyakrabban csak a MÁV szerelvényein kapnak helyet. Valamiért úgy érzem, hogy mind ő, mind pedig a csapat elengedte már ezt a dolgot.
Az olvasók pontszáma: 3,9

Isco (5)
Bejött, bemutatott néhány szép mozdulatot, de a mérkőzés végkimenetelét ő sem tudta döntően befolyásolni.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)
Nem gondolom, hogy a döntetlen az ő sara lenne – biztos vagyok benne, hogy látott olyan támadásokat a mérkőzés során, amilyeneket eltervezett, és amiket használni is akar a következő nagy csatában. A betömörülő, foggal-körömmel védekező ellenféllel szemben kevés ellenszer van, persze jó, ha vannak játékosaid, akik meg tudják bontani a falat, majd amint ezt megtették, valaki befejezi az akciót. Ehhez jól jön egy valamire való csatár, aminek hiányában jelenleg csak Cristiano Ronaldóra támaszkodhatunk. Azt viszont továbbra is tartom, hogy ezzel a játékkal nem volt gond, és ha a Bayern ellen az első félidőben mutatotthoz hasonlót sikerül letenni az asztalra, akkor jó esélyekkel indulunk Münchenben.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK