Lewandowski: A Real Madrid az esélyesebb, de ez nem jelent automatikus továbbjutást

A lengyel támadó az elődöntő első mérkőzése előtt beszélgetett klubja televíziós csatornájának riporterével.

Robert, mennyire vagytok feltüzelve? Mennyire izgatott a csapat? Milyen a hangulat nem sokkal a Real elleni mérkőzés előtt?

Úgy gondolom, hogy remek a hangulat. Az elmúlt időszakban megmutattuk, hogy kiváló formában vagyunk. Minden meccsre feltüzeljük magunkat. Most pedig a Real Madrid az ellenfél, a Bajnokok Ligájában.

Mi kell ahhoz, hogy legyőzzétek a két mérkőzéses párharcban a Real Madridot, amely nyugodtan mondhatjuk, hogy az elmúlt évek európai futballjának legkiemelkedőbb csapata?

Ha a döntőbe akarsz jutni, akkor minden csapatot le kell győznöd. Tudjuk, hogy mit ért el a Real Madrid az elmúlt két évben a BL-ben. Maximális koncentrációra lesz szükségünk. Ha hibáznak, meg kell próbálnunk azonnal lecsapni a lehetőségre és gólt kell szereznünk. Emellett védekezésben is rendkívül szervezettnek kell lennünk. Tudjuk, hogy sikerülhet a továbbjutás a Real Madrid ellen, még akkor is, ha nagyon nehéz ellenfélről van szó. Kemény mérkőzés lesz. Emellett azt is remélem, hogy jó meccset játszunk majd, a végén pedig boldogabbak leszünk mint ők.

Lewandowski

Melyik a fontosabb? Robert Lewandowski góljai, vagy a remélhetőleg sikeres védőmunka Ronaldóék ellen?

Tudjuk, hogy Ronaldo már szerzett jó néhány gólt a Bayern ellen. Remélem, hogy idén nem fogja növelni ezt a számot. De a legfontosabb a csapat teljesítménye, nem csak Cristianóé. Tudjuk, hogy remek játékosaik vannak, akik képesek betalálni. Mindenkire nagyon figyelnünk kell. De ha a saját játékunkat játsszuk, és mindent beleadunk, akkor talán nekik is lesznek gondjaik. Mindig be kell fejeznünk az akciókat, bármi áron. Támadnunk kell és meg kell próbálnunk betalálni. Ez a Bajnokok Ligája, minden apró részlet számít, a legjobbat kell kihoznod magadból.

A tavalyi év drámai negyeddöntőt hozott. Még mindig élénken él az emlékeidben az a párharc, vagy annak már semmi köze a mostani két meccshez? Gondoltok arra, hogy ez egy jó alkalom a bosszúállásra?

Nem, ez már egy másik idény, egy másik év. Ami tavaly történt, az már történelem. Tudjuk, hogy minden mérkőzés más, ahogy minden szezon is más. Amikor idén kiállunk a Real Madrid ellen, az teljesen más lesz, mint tavaly. Az akkori történések már nem foglalkoztatnak minket. Persze két mérkőzés a Real Madrid ellen, elődöntő, nagy meccsek, de most teljesen más helyzetben vagyunk, mint akkor.

Lewandowski

Hogy látod az esélyeket? 50-50 százalék? Vagy valamelyik csapat némileg esélyesebb?

Ha sorozatban kétszer megnyerted a Bajnokok Ligáját, akkor egyértelmű, hogy te vagy az esélyes. De ez nem jelenti azt, hogy tovább is jutsz.

Jó válasz, Robert. Sok szerencsét!

Köszönöm!

Forrás: FCB
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK