Ramos: Csak úgy lehetséges a továbbjutás, ha tiszteljük a Bayernt

A Real Madrid játékosai értékelték a Bayern München elleni, 1-2-es végeredménnyel végződő mérkőzést.

Sergio Ramos
A győzelem értékelése:
„Pontosan erre számítottunk: egy remek hangulatú, kemény BL-meccsre az egyik legerősebb riválisunk otthonában. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, mert nagyon stabilan teljesítettünk hátul, mertünk szenvedni, és könyörtelenül kihasználtuk az ellenfelünk hibáit. A fogadóirodák háromgólos győzelmet jósoltak nekünk, de az messze állt a realitástól. Most végleg el kell döntenünk a továbbjutás sorsát, ami csak úgy sikerülhet, ha továbbra is tiszteljük a Bayern együttesét.”

Lucas Vázquez egyéni teljesítménye: „Carvajal sérülése után Lucas kapta meg a feladatot, hogy őrizze a jobb oldalt és semlegesítse Ribéryt, aki a világ egyik legjobb játékosa. Nagyszerű munkát végzett.”

Asensio: „Kétségtelenül kulcsjátékosa a csapatnak.”

Marco Asensio
A találkozó:
„A kemény munka meghozta gyümölcsét: előnnyel várhatjuk a Santiago Bernabéuban esedékes visszavágót. Az kétségtelen, hogy még a mainál is jobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, ha be akarunk jutni a fináléba. Voltak olyan periódusai az összecsapásnak, mikor kétségtelenül a Bayern dominált, de ennél sokkal fontosabb az, ami az eredményjelzőn állt a lefújáskor.”

Gól: „Láttam, hogy Lucas beindul. Remekül játszottunk össze, nagyszerűen passzolta vissza a játékszert. Már az akció kezdetén is pontosan tudtam, hogy honnan akarom rálőni a labdát. Nagyon boldog vagyok.”

Lucas Vázquez
A mérkőzés:
„Nagyon kemény meccsen vagyunk túl. A Bayern nem könnyítette meg a dolgunkat, de sokkal hatékonyabbak voltunk a helyzetkihasználás terén, ez pedig végül megteremtette a különbséget a két gárda között. A visszavágón sem lesz egyszerű dolgunk. A München már tavaly is bebizonyította, hogy nem szabad leírni őket az első meccs után. Ribéry? Úgy játszott, mintha valójában még csak 25 éves lenne.”

Gólpassz: „Remek kontrát vittünk végig Rafinha labdaveszését követően, Marco lába pedig nem remegett meg. Tökéletesen fejezte be az akciót. Már hosszú ideje bizonyítja magáról, hogy fantasztikus.”

Jobbhátvédként való szereplés: „Ott játszok, ahol az edzőmnek szüksége van rám, de egyetlen poszton sem lehetnék sikeres a csapattársaim segítsége nélkül.”

Keylor Navas
„Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. A csapattársaim fantasztikus munkát végeztek. A Bayern egy kiváló csapat, tele világklasszis labdarúgókkal. Ha egy ilyen ellenfél ellen futballozol, akkor általában meg kell szenvedned a győzelemért. Nem adták fel, a végsőkig küzdöttek, de mi hagytuk el győztesen a pályát. Ez egy nagyon értékes siker. Ha mentálisan erősek maradunk, és bízunk önmagunkban, akkor ki fogjuk tudni harcolni a továbbjutást.”

Casemiro
Értékelés:
„A meccs olyan nehéz volt, mint ahogy arra számítottunk, de remekül megoldottuk a védekezésbeli feladatainkat. Mindenkinek jár a gratuláció. Támadásban kevesebbet nyújtottunk a megszokottnál, de ne felejtsük el, hogy a Bayern München, a kontinens egyik legerősebb csapata volt az ellenfelünk. Ezzel természetesen nem arra célzok, hogy ez a győzelem a szerencsének köszönhető. Épp ellenkezőleg.”

A visszavágó: „A legnehezebb akadály még hátravan, melynek megugrásához szükség lesz a szurkolóink töretlen támogatására is. Nélkülük biztosan nem jutunk be a döntőbe.”

Gratuláció: „Ahogy mondtam, mindenki kiválóan teljesített. Marcelónak külön gratulálok a góljához. Kiváltságos érzés, hogy egy ilyen labdarúgó csapattársa lehetek a Real Madridban és a brazil válogatottban. Ő a világ legjobb balhátvédje.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK