Zidane: Az ilyen pillanatokért imádom ezt a sportágat

A csapat edzője, Zinédine Zidane nyilatkozott a Bayern München elleni továbbjutást követően.

Értékelés: „Egy őrült meccsen vagyunk túl, ami ugyanakkor nagyon szórakoztató volt a pártatlan futballrajongók számára. Jár a gratuláció az ellenfelünknek, hiszen az ő nagyszerű teljesítményük nélkül nem alakulhatott volna ilyen izgalmasan ez a mérkőzés. Gyengén kezdtük a találkozót, kaptunk is egy gólt, de később jelentősen feljavultunk. Nagyon boldogok vagyunk. Nem hétköznapi produkció, hogy valaki zsinórban háromszor ott legyen a Bajnokok Ligája döntőjében. Mindent bele fogunk adni a végső győzelemért és a címünk megvédéséért.”

Érzések: „Remekül érzem magam, hiszen továbbjutottunk. Az ilyen pillanatokért kedvelem ezt a sportágat. Nehéz elhinni, hogy tényleg ott vagyunk a kijevi döntőben. A játékosaim elképesztően futballoztak, és a szurkolók is félelmetesek voltak. A Real Madrid rendkívül gazdag múlttal rendelkezik, de most újabb trófeával és rekordokkal folytathatjuk a történelemírást. Sosem adjuk fel, és természetesen hiszünk önmagunkban.”

„A szenvedés hozzátartozik a futballhoz, különösen egy BL-elődöntőben. Egy ilyen szintű ellenfélen senki sem képes átgázolni, és nem meglepő, hogy egyes periódusaiban a meccsnek mi voltunk az alárendeltebb csapat. De mindez csak még édesebbé teszi a siker ízét.”

Benzema: „Nagyon örülök a góljainak. Végre sikerült az, amivel már olyan régóta próbálkozott, ráadásul ismét az elődöntőben villant, ahogy tavaly. Talán szerezhetett volna több gólt a szezon során, de ami engem igazán érdekel, hogy sosem fut el a kemény munka elől, és hogy sosem adja fel. Ma az is meglátszott, hogy a csapattársai és a szurkolók nagyon szeretik őt. A jövőben is meg fogom őt védeni, ahogy bármelyik másik játékosomat is.”

Keylor Navas nagyszerű teljesítménye: „Rendkívül elégedettek vagyunk vele. A legnagyobb játékosok ismérve az, hogy vezérré lépnek elő egy ilyen fontos mérkőzésen. A második játékrészben lélegzetelállító teljesítményt nyújtott. Több jó védése is volt, a határozottságának köszönhetően pedig az ellenfélnek esélye sem volt beívelni a játékszert. Minden megvan benne, hogy a Real Madrid első számú kapusa legyen.”

Lucas mint jobbhátvéd: „Úgy gondoltam, hogy a jelenlegi körülmények között ő a legjobb választás Carvajal pótlására. Lukát azzal a feladattal bíztam meg, hogy segítsen neki Alaba és Ribéry ellen. Az első félidőben volt némi problémánk ezen az oldalon, de később, ahogy nagyobb erőket mozgósítottunk a presszinghez, már sokkal hatékonyabban védekeztünk.”

Kovačić: „Azért választottam őt, mert a váratlan megindulásaival, előretöréseivel a világ bármelyik középpályáját képes áttörni. Most ő játszott, a döntőben talán majd más fog. Csak az a fontos, hogy ott vagyunk Kijevben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK