Zidane: Gratulálok a Barcelonának a bajnoki címhez, de nem állunk sorfalat, mert ők sem tették

A Real Madrid edzője, Zinédine Zidane nyilatkozott a holnapi El Clásico előtt.

A mérkőzés: „Készen állunk a holnapi mérkőzésre. Az elmúlt időszak jó eredményeinek köszönhetően egyáltalán nincs gond az öltözői hangulattal. Kipihentük a hétközi BL-meccs fáradalmait. A holnapi végeredmény már nem lesz hatással a bajnoki cím sorsára, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz tétje ennek az összecsapásnak. Tiszteletlenség lenne a szurkolóinkkal és a klub egykori nagyjaival szemben, ha nem tennénk meg mindent a győzelemért.  Négy bajnokink van hátra, mindegyiket meg szeretnénk nyerni. Ez nemcsak azért fontos, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk a ligában, hanem a döntőre való felkészülés szempontjából is. Az nem jó, ha félvállról vesszük ezeket a találkozókat. Ezt nemcsak én, hanem a játékosaim is így gondolják. Presztízs? Ez is csak egy ugyanolyan bajnoki, mint a többi, de mindenki különösen motivált, ha az ősi rivális ellen léphet pályára. Varane és Isco? Ők is elutaznak velünk, hacsak nem rosszabbodik az állapotuk ma délután.”

Sergio Ramos: „A kisugárzása és a szakmai eredményei fényében egyáltalán nem meglepő, hogy ő az öltöző egyik vezére. Ő a kapitány, aki már hosszú évek óta erősíti a csapatot. A világ összes labdarúgója példát vehet róla az elkötelezettség, az önfeláldozás és a csapatszellem tekintetében. Nagy örömömre szolgál, hogy nemcsak beosztottként, hanem csapattársként is volt alkalmam megismerni őt.”

Iniesta: „Ahogy már elmondtam, mindannyian csodáljuk az eredményeit és a pályafutását. Ő nem egy futballista a sok közül, ráadásul a játéktudása mellett a személyisége is példaértékű. Holnap gratulálni fogok neki, és átadom jókívánságaimat a jövőre nézve.”

Bírói hibák: „Nem szeretnék belekeveredni ebbe a soha véget nem érő vitába. Megérdemeljük, hogy ott vagyunk a BL-döntőben, hiszen remek teljesítményt nyújtottunk az egész szezonban. Voltak kemény meccseink is, de ez nem meglepő a világ legrangosabb klubsorozatában. Ezek tények, amelyeken semmit sem változtat az emberek véleménye. Minket csak a saját munkánk és feladataink érdekelnek. Megtettük a magunkét, minden egyes centiméterért megküzdöttünk az összes ellenféllel szemben, akivel összekerültünk. Ezért vagyunk ott a döntőben, nem másért.”

Sérülések: „Nem, egyáltalán nem félek attól, hogy holnap esetleg megsérül valaki. Ha így lenne, akkor nem is lenne értelme pályára küldeni a csapatomat. Ez a mérkőzés pont ugyanolyan, mint a kijevi finálé: győzni akarunk. Ez azt jelenti, hogy bárki pályára léphet, aki egészséges. Holnap minden kiderül.”

Sorfal: „Minden tisztelettel, de nem fogunk sorfalat állni, mert ők sem tették meg ezt nekünk. Tisztelem a Barcelona eredményeit, tisztelem a bajnokságban nyújtott kimagasló teljesítményüket. Gratulálok nekik. Az emberek félreértik ezt a helyzetet, és elferdítik a valóságot. Én nem szeretném megtörni ezt a hagyományt, de a tiszteletet egy kölcsönös dolog. Én úgy gondolom, hogy a klubvilágbajnokság megnyerése után járt volna nekünk a sorfal, de ők ezt nem tartották fontosnak. Azt mondták, hogy nem szerepeltek ebben a versenysorozatban, ami egy nyilvánvaló hazugság. Ez nem egy meghívásos torna; a BL-győztes kiváltsága, hogy versenybe szállhat a világbajnoki címért. A BL-ben pedig a Barcelona is szerepelt, ahogy mi.  Ez egyedül az én döntésem, semmi köze a klub vezetőinek véleményéhez.”

„Hogy ez valójában nem is a tiszteletről, hanem a megalázásról szól? Nem gondolom így, de ennek már egyébként sincs jelentősége. Ezt a hagyományt megtörték a közelmúltban, és nincs igaza annak, aki azt állítja, hogy a Madrid a hibás ezért.”

Videóbíró: „Mindenkinek el kell fogadnia ezt a technológiai újítást, hiszen a segítésével jobbá és igazságosabbá válhat a futball, ugyanakkor ez nem fogja megszüntetni a játékvezetők tevékenységére vonatkozó kritikákat. Van néhány dolog, amivel nem értek egyet, de ezt most nem szeretném részletezni.”

Benzema és Navas: „Mindketten erős személyiségek, akik képesek figyelmen kívül hagyni a folyamatos kritikát. Az én szememben azok a világ legjobb játékosai, akik képesek megteremteni a különbséget az igazán nagy mérkőzéseken. Ők mindketten ezt tették a BL-elődöntő visszavágóján. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb meccsei egy szezon során, de ami engem illet, töretlen bizalommal viseltetek az irányukban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…