Egytől egyig: Sevilla – Real Madrid (3-2)

Nem volt itt se kanál, Sevilla, de még taktika sem… Sokat nem vártunk a meccstől, de még annyit sem kaptunk, amire számítottunk. Arról nem is beszélve, hogy már harmadjára írom le rosszul a végeredményt, mintha 2-3-ra nyertünk volna. Ahogy ígértem a meccs utáni értékelő posztban, a ti hozzászólásaitokból szemezgettem, így ez a cikk a közös munkánk. Jöjjenek tehát az értékelések, dőlt betűkkel szedve a ti kezetek és gondolataitok alkotta mondatok.

Csapatok

Sevilla (7,5)
Ami engem illet, csak azt nem értem, hogy a kupadöntőn például miért nem tudtak feleennyire sem megszakadni. Caparrós szépen össze Caparta ezt a gárdát, és bizony győzött a szív, az akarat, valamint az a csapat, amelyik játszani is akart.

Real Madrid (4)
Na vegyük szépen sorra, hogy miképp láttátok szeretett csapatunk teljesítményét: Nem a vereség a baj, hanem ez a kilátástalan játék. Annyi esélyünk volt ezen a meccsen, mint k*rvának a jámbor életre. Ennél szebben magam sem tudtam volna megfogalmazni, le is gördült egy könnycsepp az arcomon. A mez önmagában nem nyer mérkőzést, játékosokat viszont nem láttam a pályán. Haragudni nem tudok rájuk, mert édesmindegy, hogy milyen eredmény születik, ráadásul ha a mellőzött játékosok idénybeli játékperceire gondolunk, akkor rájövünk, hogy az ő jövőjüket sem ez a 3 meccs fogja eldönteni. Valaki ezt írta: „Nekem az az érzésem, hogy már sz@rnak bele.” – nekem is.

Játékosok

A mérkőzés legjobbjának inverze – Theo Hernández (2)
Nehéz lenne kiválasztani, hogy a sok átlagon aluli teljesítmény közül melyik volt a legkevésbé kilógó, így a kommentszekcióban legnépszerűbb játékost választottuk. Ami nekem elsőre eszembe jut: The(j)o Isten… Instagramon már tökéletes megy mások elhallgattatása, a pályán viszont rendre ő az, akinek ha lenne önkritikája, akkor csendben maradna és meghúzná magát. Tény, hogy Theo annyira fontos és lényeges eleme a Real Madridnak, mint balettintézetnek az aranymosó, és talán senki sem gondolta, hogy egyszer még hiányozni fog a jó öreg Coentrão… Basszus, ez még rímel is, nagyok vagytok! Egyébként tényleg nem indulnánk hendikeppel még akkor sem, ha a portugál játszana tolószékben.

Kiko Casilla (5,5)
Három gólt kapott, ami egyébként lehetett volna több is. Nem volt szörnyű, viszont szörnyen középszerű. Legnagyobb hibája egy eladott labda volt – amire egyébként ha Theo megmozdul, akkor nem jelentett volna gondot –, ám ebből szerencsére nem kapott gólt a csapat. Egy-két védést azért feljegyezhetett, de az előtte lévőket nem tudta kellőképp irányítani.

Nacho (5,5)
Enerváltnak, teljesen kedvetlennek tűnt, ami esetében nagyon szokatlan és furcsa. Nem vagyok biztos benne, hogy teljesen felépült a sérüléséből, ha igen, akkor még időre van szüksége, hogy összekapja magát.

Sergio Ramos (5)
A kapitány egyik legmozgalmasabb meccse, az máskérdés, hogy ezúttal ő is a szerszám kellemetlenebb végén találta magát. Öngól, kihagyott büntető, belőtt büntető, sárga lap… Ennyi történés még az Asztro Show-ban sincs. De legalább az őt pocskondiázó hazai szurkolóknak örömet okozott. 13 éve bizonyítja, hogy világklasszis. Egy-két ilyen meccs ezt nem fogja tőle elvenni.

Jesús Vallejo (4,5)
A Sevilla első gólja előtt úgy futott embere után, mint a lábon lőtt bárány. Hiába volt talajon a legtöbb esetben magabiztos, a levegőben rendre megverték, a súlypontemelkedése sokszor még a 10 centimétert sem érte le. Bár a legtöbben közületek már lemondanának róla, én nem tenném, de kétségtelen, hogy fejlődnie kell.

Casemiro (5,5)
A brazil munkáját magasztaló és pocskondiázó komment sem érkezett, ami nem meglepő, hiszen ezúttal csendes gyilkosként közlekedett a pályán, és talán a következő gyilkosság részleteit próbálta kidolgozni.

Mateo Kovačić (6)
Több időt neki! Ezzel abszolút egyet tudok érteni, még úgy is, hogy tegnap egyébként nem játszott kiemelkedő meccset a horvát. A rakétaszerkezet most is oda volt csatolva a patkóira, de csak ritkán használta azt.

Dani Ceballos (4,5)
Sokan bírálják, de tíz meccsenként egyszer fér oda csak a padra is, mégis mit vártok tőle?! Jött viszont egy szép kontra is az állításra: valószínűleg azért nem ülhet még a kispadon se, mert ilyen lehet a teljesítménye edzésen is. Egy nulla! Hogy kinek melyik a szimpatikusabb, és hogy vajon melyik áll közelebb a valósághoz, azt nem tudom, de tény, hogy egy játékost, akit végig jegeltek az idény során, nem fog motiválni három tét nélküli mérkőzés, miközben pontosan tudja, hogy a jövője szempontjából ezek a találkozók jelentéktelenek. Ma már kevés az ilyen játékos, aki öt percért is hajlandó megszakadni.

Marco Asensio (6)
Asensio teljesítményét illetően sem érkezett vélemény, de ez sem meglepő, hiszen gyakran csak onnan tudtuk, hogy pályán van, hogy nem voltunk eggyel kevesebben, mint a sevillaiak. Egy gólpasszt azért csak adott Mayoralnak, de egy olyan játékostól, akiben sokan a jövő egyik aranylabdását látják, ennél több kell, még ebben a helyzetben is.

Lucas Vázquez (5,5)
Remélem, valaki számolta, hogy Lucas hányszor akarta átlőni a labdát a védőn. Hát, az egészen biztos, hogy nem kétszer. Ment, tekert, mint akit felhúztak, de rettentően pontatlan volt. A kiharcolt büntetők egyike legalább az ő érdeme.

Karim Benzema (3,5)

Cserejátékosok

Borja Mayoral (7)
Mayoral szegény komolyan vette ezt a mérkőzés, így még gólt is szerzett… Igazi lúzer.

Marcos Llorente (-)
Biztos vagyok benne, hogy Llorentét még egy kicsit jegelni kell. Szerintem is, nem volt elég megalázó egy ilyen meccsen, 3 perccel a lefújás előtt pályára küldeni. J

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (4)
Szégyen ez az utánpótlás, na meg a védelem és ez a "gólerős" támadósor… Zizou abba kellene hogy hagyja a rotációját. Azért ne legyenek kétségeink, a döntő előtt még pályára fog lépni az a csapat is, amit Kijevben láthatunk majd. Ettől függetlenül nem értem, hogy Zizou miért hozta magával a fiatalokat, ha most sem adott nekik lehetőséget, szintén nem tudom, hogy Llorentét miért büntette ilyen kevés perccel. Ami a taktikát illeti, Zizou ma az üres mezőt pörgette ki a szerencsekeréken.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…