Egytől egyig: Real Madrid – Celta Vigo (6-0)

Hat rúgott gól, nulla kapott. Kiváló játék, remek egyéni teljesítmények. Ezúttal is tízes skálán értékeltünk!

Csapatok:

Real Madrid (9)

Azt hiszem, egy ilyen mérkőzés után nem nagyon van mibe belekötni. A srácok odatették magukat mind támadásban, mind védekezésben, s megmutatták, hogy így is tudnak játszani: gyorsan, hatékonyan, Csapatként. Majdhogynem tökéletes performansz volt ez, kisebb egyéni hibákkal, de mégis szinte száz százalékos csapatteljesítménnyel. Közönségszórakoztató játék, remek helyzetkihasználás, kreativitás, gyorsaság. Nekem semmiféle hiányérzetem nem volt ez után az este után.
Az olvasók pontszáma: 9,2

Real Madrid

Celta Vigo (4)

Az egy évvel ezelőtti Celta valószínűleg sokkal jobban megnehezítette volna most a dolgunkat. Juan Carlos Unzuénak bőven van még itt feladata, hiszen a vigóiak alig-alig tudtak veszélyt okozni a hazaiak kapuja előtt, és egy pillanatig sem tűnt úgy, hogy meg tudják akadályozni a sima madridi győzelmet. Néhány kiváló egyéni teljesítményük (pl. Lobotka) sajnos nem volt elég ahhoz, hogy feledtesse a csapat gyengélkedéseit, a végére ráadásul fizikailag és mentálisan is elfáradtak. Vereségüket egy öngóllal „koronázták”. Az meg már csak külön öröm nekünk, madridistáknak, hogy egy kapus végre bal lábbal kelt fel egy Real Madrid elleni meccs előtt…
Az olvasók pontszáma: 4,5

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Gareth Bale (9,5)

Nem tudom, vajon azért tette-e oda magát, hogy így emlékezzünk rá majd, miután távozik, vagy csak azért, mert végre azon a poszton játszhatott, ahol igazán jó tud lenni. Egy biztos: sokkal, de sokkal kötetlenebb pozícióban szerepelt ma, mint általában, sokszor futott el a jobb szélen, de számos alkalommal középről is megindulhatott, ahonnan a legveszélyesebb. Ez az a Bale, akit eddig is látni szerettünk volna, és szerintem ez az a Bale, akit mindannyian látni szeretnénk a következő szezonban is. Második gólja egyenesen élményszámba ment, és biztos ott lesz az év legszebb találatai között.
Az olvasók pontszáma: 9,6

Gareth Bale

Keylor Navas (9)

Nem volt sok dolga a „Zöld Polipnak”. Amikor kellett, akkor résen volt, s bemutatott néhány fantasztikus védést is, ahogy szokta. Kijevben azért valószínűsíthető, hogy ennél több dolga lesz.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Achraf Hakimi (8,5)

Abszolút megvan a potenciál ebben a marokkói fiatalemberben. Gyors, agilis, jól cselez, hatékonyan segíti a támadásokat, ráadásul ma gólt is szerzett. Ettől függetlenül sajnos még mindig sok a hiba a játékában. Beadásai közül még mindig több megy rossz helyre, mint emberhez, és védekezésben is van, hogy nem tűnik túl határozottnak. Ez azonban csakis a tapasztalatlanságával és a korával magyarázható. Szerintem mind kiegyeznénk azzal, ha a következő szezont kölcsönben töltené, majd úgy térne vissza, mint anno Carvajal Leverkusenből: szinte tökéletes jobbhátvédként.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Raphaël Varane (7,5)

Navashoz hasonlóan neki sem akadt sok dolga, ha kellett, fejelt, ha kellett, szerelt, de ezenkívül beleszürkült a meccsbe. Legalábbis én nem sokszor hallottam a nevét. A teljesítményét ettől függetlenül nem érheti kritika, amit kellett, azt többnyire megoldotta.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Nacho (8,5)

Még mindig ledöbbenek, hogy mennyire iszonyatosan gyors Nacho. Ezt ma is bizonyította, ahogy azt is, hogy még mindig a csapat legmegbízhatóbb játékosa, aki nagyon alacsony hibaszázalékkal hoz le meccseket. Ma a védelem közepén játszott, így kimaradt a buliból, de azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom: ha ő ott van a pályán, én egy percig sem aggódom.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Marcelo (8)

Talán egy kicsit visszafogottabb volt a brazil születésnapos a támadások segítésében ezúttal. Persze csak önmagához képest. Így is bőven akadtak remek megmozdulásai, láthattunk egy újabb észveszejtő labdaátvételt is tőle, és összességében azt hiszem, egy teljesen korrekt „marcelós” teljesítményt tett le az asztalra. Ez nálam most nyolc pontra elég.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Casemiro (8)

Mindig elcsodálkozom, hogy mennyit fejlődött az összjátékokban a brazil. Pár évvel ezelőtt talán az egyik legnagyobb hiányosságaként róhattuk volna fel, hogy nem tud hatékonyan részt venni az előrejátékban, és sok labdát szór el, ma azonban ezt már nem tehetjük meg. Öröm nézni, milyen gyorsan gondolkodik, és sokszor mennyire remek döntéseket hoz a pályán. Ma azonban nem róla szólt a középpálya.
Az olvasók pontszáma: 8,0

Toni Kroos (9)

Hanem mondjuk Toni Kroosról, aki ezen az estén igazi vezére volt a csapat játékának. Szinte minden támadás átfutott rajta, dirigált, osztogatott, kiválóbbnál kiválóbb passzokkal látta el a társakat, és még be is talált. Rendkívül stabil pontja volt a csapat középpályájának mind védekezésben, mind támadásban.
Az olvasók pontszáma: 8,7

Luka Modrić (9,5)

Elképesztő. Sokszor szavakat nem találni az apró horvát karmesterre. Most is így vagyok ezzel. Hihetetlen teljesítmény Lukától, tényleg le a kalappal, főleg azelőtt, hogy lassan 33 évesen is így oda tudja tenni magát és képes hajtani a csapatért. Ha nincs Bale, nálam ő a meccs embere.
Az olvasók pontszáma: 9,2

Luka Modric

Isco (8,5)

Kettős érzéseim vannak Iscóval kapcsolatban. A játékával nem volt gond, több remekbe szabott mozdulata is volt, hogy a góljáról ne is beszéljünk. Azonban bántóan sok hiba (főleg feleslegesen dajkált labdák elveszítése az első félidőben) csúszott a játékába, amit sajnos megszokhattunk már tőle. Ettől még nem lógott ki lefelé a csapatból, sőt, aktívan részt vett az összjátékokban, kiváló passzokkal látta el a társakat, cselezett is, és a játék gyorsaságával is lépést tudott tartani.
Az olvasók pontszáma: 8,4

Karim Benzema (7)

Az a baj, hogy ez egy egészen elfogadható teljesítmény volt Karimtól, mégis őt voltam kénytelen a legrosszabbra értékelni, ami ez esetben a 7-est jelenti. A mezőnyben megint rengeteg munkát végzett a francia, és az előkészítésben is szerepet vállalt, ám csetlései-botlásai és bizonytalanságai mellett nem mehetünk el szó nélkül. Biztos vagyok benne, hogy a mai meccs után is sokan kikezdik majd, de szerintem ez egy teljesen korrekt teljesítmény volt tőle, attól függetlenül, hogy megint bosszantóan sok „elbenzemázott” helyzete, passza és labdaátvétele volt. Ennek ellenére megadom neki a 7-est, bár valószínű, hogy ha nem szakad ki a gólzsák, és egy sima 1-0 vagy 2-0 a vége, akkor jóval nagyobb hangsúlyt kapott volna az is, hogy mi múlott rajta. Szerencsére ma akadt, aki gólt lőjön (helyette).
Az olvasók pontszáma: 7,3

Cserejátékosok

Marco Asensio (8)

Jól szállt be a spanyol, gólt is szerezhetett volna, ám végül ez nem sikerült neki, azonban így is elégedett voltam vele.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Lucas Vázquez (7)

Nem hozott túl sok változást a csapatba érzésem szerint, volt már jobb meccse. Lehet, úgy érezte, hogy itt már nincs szükség feleslegesen teperni.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Borja Mayoral (8)

Én bevallom, imádom Borját, a hozzáállását, valamint azt is, amilyen hatékonysággal bír, miközben alig-alig kap szerepet. Ma is jól játszott, nem egy párharcot nyert meg a védők gyűrűjében.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Borja Mayoral

Edzői teljesítmény:

Zinédine Zidane (9)

Zizou előtt is le a kalappal, mind stratégaként, mind motivátorként jelesre vizsgázott ma. Jól tette össze a kezdőt, pokoli erős középpályával és egy szabadabb szerepkörű Bale-lel. A cseréivel igazából ő sem akart már változást elérni, nem is nagyon kellett belenyúlnia a meccsbe. Egy valami viszont jelzésértékű számomra: Bale még ezt a találkozót sem játszotta végig, pedig ez érzésem szerint most kijárt volna neki. Azt hiszem, ez jelzésértékű a jövőre nézve. Szinte biztos vagyok benne, hogy a BL-döntőben nem lesz ott a kezdő tizenegyben a walesi. Amúgy Zidane szerepe sem volt érzésem szerint akkora, mint általában, de amit kellett, azt jól megoldotta a francia.
Az olvasók pontszáma: 9,2

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…