Egytől egyig: Villarreal – Real Madrid (2-2)

Döntetlennek zárta a 2017/18-as bajnoki idényt a Real Madrid, így 76 gyűjtött ponttal búcsúzhat az idei pontvadászattól. Nagyon sok érzés kavaroghat bennünk az elmúlt 38 fordulót látva, és igaz ez a tegnapi meccsre is, hiszen láttuk a csapat legjobb arcát, de a nemtörődömség is újfent felütötte a fejét. Ettől még persze értékelni fogunk, senki sem menekül. Jöjjenek a pontok, jöjjön a bajnoki idény utolsó Egytől egyigje!

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Egy rágógumi élettörténete jut eszembe a tegnapi mérkőzést látva: ahogy kibontjuk a csomagolásból, látjuk a tökéletes formát, élményt szolgáltat az ízével, de 45 perc elteltével már meglehetősen visszafogott, a rágások egyre kiábrándítóbbak, majd megunva az egysíkúságot egy teljesen kifacsart, megviselt valamit köpünk ki. Nos, pontosan ez történt. Főpróba az első félidőben, bajnoki forma a másodikban. Pontosan annyira vegyesek az érzelmek, mint az egész idény közben, de van egy jó hírem: a hullámvasútra váltott jegy érvényessége lejárt, ideje kiszállni. Őszintén remélem, hogy jövőre nem a körhinta és a hányinger következik, hanem egy igazi űrutazás.
Az olvasók pontszáma: 6,4

Villarreal (5)
Az első félidőben a saját hálójuk gyakorlatilag véresre dörzsölte a hátsójukat, a térfelükről is csak elvétve tudtak kijönni. Ne legyenek kétségeink, a második 45 percben nem az ő hozzáállásuk változott, hanem egyszerűen könnyebb dolguk volt. Ettől persze két szép gólt szereztek, de mindkettőhöz kellően asszisztáltak a madridi verőlegények.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Luka Modrić (8)
Nehéz egyetlen játékost kiemelni, hiszen sok volt az átlagos teljesítmény, főleg akkor, ha nem csak az első 45 percet akarjuk értékelni. Modrić viszont végigrobotolta a neki jutó 61 percet, fáradhatatlanul nyargalászott fel s alá, 32 évesen. Sokkal inkább értékelem most a hozzáállását és a meccsbe belerakott munkáját, mivel ő egyike volt azon keveseknek, akik számára tegnap is a maximum volt az elvárható minimum. Az már csak hab a tortán, hogy Bale góljához az ő passza is kellett.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Luca Zidane (6,5)
Nem szeretném hibáztatni egyik kapott gólért sem. Egyrészt azért, mert az elsőnél esélye sem volt, a másodikban pedig rendkívül kiszolgáltatott helyzetben találta magát, igaz, lehetett volna sokkal határozottabb is, hiszen nem egy pillangót kellett volna elkapnia. Az ehhez szükséges rutint viszont nem lehet a padon vagy a lelátón ücsörögve magunkba szívni – persze aki ismeri Luca történetét, az tudja, hogy az ehhez hasonló hajmeresztő megmozdulások azért nem állnak távol tőle, ráadásul a beadásoknál is meglehetősen bizonytalan volt. Ezen felül viszont ott volt a hatalmas védése a Villarreal szabadrúgását követően.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Dani Carvajal (6,5)
Annak ellenére, hogy végigjátszotta a mérkőzést, nem éreztem százszázalékosnak a spanyolt, ráadásul ő is hozta azt, amit az egész idény során: a jó megmozdulásaira azért jutott bőven helyezkedési hiba is. Fejben nagyon össze kell szednie magát a kijevi döntőre, ott egy tökéletes meccset kell hoznia.
Az olvasók pontszáma: 6,6

Raphaël Varane (7)
Túl sok dolga azért nem akadt, de amikor közbe kellett avatkoznia, akkor ott volt. Többször megpróbált fellépni a támadásokkal is – az utóbbi időben egyébként egyre gyakrabban és gyakrabban. A beast módot azonban ő is Kijevre tartogatja.
Az olvasók pontszáma: 7

Sergio Ramos (7,5)
Nagyon élt a Real Madrid kapitánya: az első félidőben többször megfordult az ellenfél kapuja előtt, volt egy veszélyes tekerése is. A második játékrészben viszont sokkal inkább a védőmunkájára volt szükség, valamint a helyezkedésére. Ez utóbbi egy góltól mentette meg a csapatot, amikor Ramos a gólvonalról fejelte ki a labdát.
Az olvasók pontszáma: 7

Marcelo (5,5)
Néhány labdaérintése orgazmus közeli állapotot jelent a futballkedvelő szemeinek (gondolok it többek között a gólpasszára), viszont védekezésben is sikerült megint olyat mutatnia, ami miatt tátva maradt a szánk: olyan mértékű késést, mint az övé volt Castillejo gólja előtt, utoljára akkor láttam, amikor még a MÁV járatai szolgáltak az első számú közlekedési eszközömül. Marcinak akkor jutott eszébe, hogy ki kellene lépnie a többiekkel, amikor a Villarreal támadója már a labdával indult Luca kapujának irányába. Én imádom a brazilt, de muszáj jobban koncentrálnia védekezésben.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Casemiro (7)
Továbbra is őrzi az utóbbi hetekben mutatott jó formáját a brazil, amire szükség is lesz jövő héten. Tegnap láthattunk tőle kemény, de tanítani való pontosságú becsúszást, és ezúttal sokkal kevésbé jött zavarba a labda birtoklása közben is. Nem kérdés, hogy lesz-e helye a kijevi kezdőcsapatban.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Toni Kroos (8)
Modrić mellett a német középpályásnak is nagyon jó meccset volt. Rég láttam tőle ennyire lényegre törő, támadó szellemű játékot, olyat meg pláne, hogy a középpályán ő szerezze vissza a legtöbb labdát. A 40. perc környékén bemutatott szólóját és lövését követően megérdemelt volna egy gólt, ám pechjére Fernández védeni tudott. Sebaj, majd szombaton…
Az olvasók pontszáma: 7,1

Isco (7)
Lendületesen, sokat melózva játszott a görbelábú spanyol. Érdemes megfigyelni, hogy mennyire jól működött a kémia közte és Marcelo között a bal oldalon. Többször is veszélyt tudott teremteni, és ezúttal bizony a passzok mennyiségével és időzítésével sem volt gondja. Az az érzésem, hogy az ő helye sem vita tárgya a döntőt illetően.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Gareth Bale (7,5)
Micsoda feltámadás ez a walesi támadótól! Sokan temették már őt a tavasz folyamán, de az elmúlt mérkőzéseken bizonyította, hogy kár volt ilyen korán leírni. Tegnap ő nyitotta a gólok sorát egy pazar találattal, és bár a második félidőre ő is beleszürkült a mezőnybe, a védekezéshez mindig igyekezett hozzátenni. Egyértelműen látszik, hogy mi a célja: ott akar lenni a döntőbeli kezdőcsapatban. Valljuk be őszintén, meg is érdemelné.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Cristiano Ronaldo (7,5)
Az látszott, hogy nincs még százszázalékos állapotban, egy gólt azonban így is sikerült összehoznia, így elmondhatja magáról, hogy az utolsó tíz bajnoki mindegyikén megzörgette legalább egyszer a hálót. Van még egy hete készülni, bízok benne, hogy a legerősebb, kíméletlen Cristianót láthatjuk majd Kijevben.
Az olvasók pontszáma: 7,7

Cserejátékosok

Karim Benzema (6)
A gólszerzés most sem jött össze neki, egy ziccert kihagyott (igaz, hogy lesen volt), majd a meccs legvégén volt még egy ígéretes lövése. És tulajdonképpen ennyi. Nem lepne meg, ha ő maradna a padon Kijevben.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Lucas Vázquez (6)
Ezúttal nem tudta döntően befolyásolni a meccs kimenetelét. Pályára lépését követően Sansone csúnyán megverte őt a saját tizenhatosán belül, de Ramosnak köszönhetően a piruettet követő pillanatokban nem született hazai találat. A mérkőzés végén még megszerezhette volna a győztes találatot, ám kapáslövése centiméterekkel ugyan, de eltévesztette a célt.
Az olvasók pontszáma: 5,7

Mateo Kovačić (-)
Meglehetősen későn lépett pályára, de így is meg tudta mutatni, hogy milyen a tökéletes becsúszás. A sebessége még most is emberfeletti, mindig le tud nyűgözni, néhány perc leforgása alatt is. Bízom benne, hogy jövőre már több lehetőséghez jut.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)
Én személy szerint örültem a kezdőcsapatnak, és azzal sem volt bajom, hogy lehetőséget ad Lucának. Az első félidő egyértelműen főpróba volt a kijevi döntő előtt, hiszen sok mindent kipróbált a csapat, és igazából ültek is a dolgok. Örültem, hogy Isco és Bale egyszerre volt a pályán, és újfent beigazolódott, hogy ez a rendszer is működőképes, nagyon is. A második játékrészben a cserékkel többféle formációt is kipróbált a mester, de úgy gondolom, hogy Kijevben a kezdőcsapat csak kapusposzton fog változni. A második félidőben aztán jöhet majd Lucas, Asensio, Kovačić vagy ha ég a ház és gólokra van szükség, akkor Karim nagyúr is. : – )
Az olvasók pontszáma: 6,6

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK