Cristiano Ronaldo: Salah és én? Teljesen mások vagyunk

A Real Madrid csillaga a BL-döntő előtt adott rövid interjút, melynek során beszélt Salahról, motivációról, a döntőről…

Mohamed Salah. Ő is szélső, a kapu előtt rendkívül hatékony. Látsz hasonlóságot köztetek?

Nem igazán. Ő teljesen más mint én. Ő bal lábbal játszik, én jobbal. Én magas vagyok, ő némileg alacsonyabb. (nevet) Én sokat fejelek… De teljesen mások vagyunk. Az emberek sokszor akarnak más játékosokkal összehasonlítani. Én mindenkitől különbözöm. Salah is mindenkitől különbözik. Mások vagyunk. Remekül teljesített a BL-ben és a bajnokságban is, kiváló idénye van. De szombaton meglátjuk, hogy mi fog történni.

Mennyire vagy motivált most, hogy az ötödik BL-címed megnyerésének kapujában állsz?

Mindig motivált vagyok. Mindegy, hogy hányadik címről van szó. A klubfutball legfontosabb trófeájáról beszélünk. Nagyon izgatott vagyok. Újra itt a lehetőség, hogy megnyerjük a tornát, nagyon várjuk. Tudjuk, hogy kemény küzdelem lesz, de készen állunk.

Az, hogy sorozatban harmadszor nyerhettek, ami eddig még senkinek sem sikerült, jelent valami pluszt?

Úgy gondolom, hogy még nem tudjuk felfogni ennek a jelentőségét. Beszélgetünk a srácokkal, és ezt látom. De úgy gondolom, hogy ez jobb is így, mivel kizárólag a meccsre koncentrálunk. Majd a mérkőzés után, ha esetleg minden jól alakul számunkra, akkor tudni fogjuk, hogy történelmet írtunk. De lépésről lépésre haladunk. Felkészültünk, motiváltak vagyunk. Az álmunk az, hogy megnyerjük a döntőt.

Cristiano Ronaldo

Tíz éven belül ez lehet az ötödik trófeád. Mennyiben más a mostani Cristiano, mint a moszkvai?

Kicsit változtam. A játékom… (nevet) Az arcom, a testem. Sok tapasztalatot szereztem. De igazából ugyanaz vagyok. Imádom ezt a munkát, a futballt, ez a szenvedélyem. De nem is tudok mit mondani, óriási lenne megnyerni az ötödik BL-címemet. Egyszerűen a meccsre akarok koncentrálni, jól akarom végezni a munkámat, segíteni akarom a csapatomat és megpróbálom megnyerni ezt a csodálatos trófeát.

A Bajnokok Ligája egy rendkívül jelentős sorozat. Nemcsak a klubnak, neked is, mint a torna legeredményesebb játékosa. Szeretnél egyénileg is örökséget hagyni az utókor számára, amiről majd beszélhetnek az emberek? Cristiano Ronaldo rekordjait?

Természetesen. De ez az örökség már ott van. Ha már semmi nem történik, én akkor is ott vagyok. Szeretem ezt a különleges sorozatot. Természetes, hogy egyre jobb akarok lenni benne. Próbálom tartani a szintet, még sok évig játszani. Javítani a számokon. Imádom a Bajnokok Ligáját.

Sok edző és játékos azt mondja, hogy ez is csak egy meccs, kilencven perc, hogy majd meglátjuk mi történik. De amikor például Cardiffban melegítettél a meccs előtt, ott volt az arcodon a szenvedély. A játékosok ezekért a pillanatokért élnek, ezért dolgoznak egész idényben.

Nem lehet tudni, hogy mi történik egy ilyen meccsen. Ki kell élvezni minden pillanatát. Magadba kell szippantanod az egészet. Imádom ezeknek a meccseknek a hangulatát, az erejét, hogy mindenki énekel, kiabál. Remélem, hogy szombaton a Liverpool ellen is ezt fogom érezni. Úgy gondolom, hogy ez is fog történni.

Forrás: youtube.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK