Manolo Sanchís: Boldog lennék, ha Ramos megdöntené a rekordomat

A klub korábbi csapatkapitánya, a legendás Manolo Sanchís a MARCA-nak adott rövid interjút a BL-finálé apropóján.

Mi vezetett odáig, hogy éppen ez a generáció hozta el a Real Madrid aranykorszakát?

A csapat kapitányai nagyon szenvedélyes, elkötelezett emberek. Kiváló közöttük a szakmai és az emberi kapcsolat is, ez a kellemes légkör pedig a többi játékosra is átragad.

Te két BL-trófeát emelhettél a magasba kapitányként, ahogy Sergio Ramos is. De holnap estére ő talán már háromszoros győztes lesz.

Egyszer azt mondta nekem viccelődve, hogy ideges leszek, mert meg fogja dönteni a rekordomat, de a valóság az, hogy nagyon boldog lennék, ha sikerülne véghez vinnie ezt. Ő és Cristiano Ronaldo meghatározták egy korszakot a csapat életében, mindketten megérdemlik a sikereket.

Mivel magyarázád Zidane sikerességét?

Nincs tökéletes recept arra, hogyan lehet valaki jó és sikeres edző. Rendelkezned kell a képességgel, hogy bármilyen személyiségű játékossal megértesd és elfogadtasd magadat. Ez a Real Madridnál nagyon nehéz feladat, gondoljunk csak a Ramos és a Ronaldo közti különbségekre, de Zidane megtalálta a megoldást.

Mit látunk majd a királyiaktól? Négy középpályás vagy 4-3-3 a BBC-vel?

Biztos vagyok abban, hogy Isco ott lesz a kezdőcsapatban, a szokásos hármas előtt. Egyedül az a kérdés, hogy ki lesz Cristiano partnere a támadósorban. Én Bale-re fogadnék, de Benzema, Lucas és Asensio is megérdemelnék a lehetőséget. Jó, hogy ennyi variációs lehetősége van Zidane-nak.

Ha újabb BL-győzelemmel lesznek gazdagabbak a madridiak, mondhatjuk majd, hogy meghatároztak egy korszakot a futballtörténelemben?

Nem kell győzniük szombaton ahhoz, hogy történelmi magasságokban és távlatokban beszéljünk róluk. Három BL-t nyertek az elmúlt négy évben, ráadásul ők lettek az első címvédők. Ez mindent elmond.

Sokan úgy gondolják, hogy a Real Madrid most esélyesebb a végső győzelemre, mint az előző finálékban.

Egy ilyen mérkőzésen a legkisebb hibáért is hatalmas árat kell fizetned, szóval nehéz jóslatokba bocsátkozni, de úgy gondolom, hogy ez lesz a legkönnyebb az elmúlt évek fináléi közül. Az Atlético ellen kemény, kiélezett meccseket kellett játszaniuk, a Juventus nagyon erősen kezdett. Most egyértelműen a Madridnál van a fölény, de ahogy mondtam, egy döntőben bármi megtörténhet.

És mi a helyzet a Liverpoollal? A játékosaik biztosan nagyon éhesek a sikerre.

Remek csapat, nagyszerű játékosokkal és egy kiváló trénerrel. Biztos vagyok abban, hogy a taktikájuk alapját a Real Madrid gyengeségeinek kihasználása jelenti majd, természetesen a saját stílusokhoz igazítva. Klopp? Nem tudom, hogy vajon mi jár a fejében, vagy hogy mit kellene tennie a győzelemhez, de szerintem már nagyon magasan megkezdik a letámadást. Végtére is ez az ő védjegye. Ez a védekezés és a támadás szempontjából is egyaránt hasznos, hozzásegítheti őket a sikerhez.

Jelent-e bármiféle előnyt, hogy a Real Madridot szinte képtelenség megverni egy döntőben?

Kétségtelen, ezt is figyelembe kell venni. A Liverpool akkor játszott utoljára fináléban, amikor még Xabi Alonso is a csapatukban volt, a Madrid ellenben rendkívül sikeres volt a közelmúltban. Ez a fajta tapasztalatbeli különbség is fontos lehet a legkiélezettebb helyzetekben.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK