Zidane hat ajándéka az utódjának

Zinédine Zidane öröksége nem korlátozódik a vele megszerzett kilenc címre, mellyel a Real Madrid trófeatermét gazdagította a francia edző, hiszen kiváló helyzetben lévő csapatot ad át az egyelőre még nem ismert követőjének.

Családias öltözői légkör

Egy olyan nagy klubnál, mint a Real Madrid, különösen fontos az öltözői egység. Ezt Zidane minden kétséget kizáróan megteremtette.

A Bajnokok Ligája megnyerését követő ünneplés során egyértelműen látszott a csapaton belüli pozitív és családias légkör, amely Zidane munkájának egyik legnagyobb eredménye.

Ahogyan Sergio Ramos fogalmazott a kijevi döntő előtt, amikor a csapatról van szó, az egók nem számítanak.

Győztes mentalitás

Miután egyik trófeát nyerte a másik után a csapattal, Zidane egy olyan keretet hagy hátra, amely tudja, hogyan kell nyerni.

Ez a győztes mentalitás nem olyan dolog, amelyet könnyű elveszíteni, így a következő vezetőedző is profitálni tud majd ebből a képességből.

Egy keret, amelyben 16 kezdőjátékos van

Sokan talán túlzónak találták Zidane azon kinyilatkoztatását, hogy a 24 fős keretének bármely tagja képes a megfelelő szinten játszani, de az igaz, hogy 16 játékos valóban bármikor szívfájdalom nélkül nevezhető a kezdőcsapatba.

Ez egy luxus, bárki is örökölje a keretet, mivel olyan rotációs lehetőséget biztosít, amellyel könnyen kezelhető egy sérülésekkel vagy eltiltásokkal sújtott időszak is.

Játékosok, akik rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban

Sok futballista mondhatja el magáról, hogy Zidane irányítása alatt jobb játékossá vált. Ilyen Casemiro, Lucas Vázquez, Marco Asensio és Keylor Navas is.

Olyan játékosokról beszélünk, akik kétségtelenül jobb labdarúgókká váltak, mióta Zidane átvette a csapatot. A fejlődésüknek töretlennek kell maradnia, melynek gyümölcseit a következő tréner arathatja le.

Taktikai rugalmasság

Zidane nemcsak hozzászoktatta a csapatát ahhoz, hogy több különböző formációban is tudjon játszani, de ezeket a felállásokat tartalommal is meg tudja tölteni a csapat.

A BBC által meghatározott 4-3-3-tól kezdve a hagyományos 4-4-2-es felálláson át az Iscóra szabott gyémánt középpályáig gyakorlatilag bármit sikerrel alkalmazott a csapat, amelyet kevés más együttes mondhat el magáról.

Cristiano Ronaldo pihentetése

Ha abból indulunk ki, hogy Cristiano Ronaldo marad a Real Madridnál, Zidane utódja egy olyan szupersztárt fog örökölni, aki a három évvel ezelőtti állapothoz képest sokkal könnyebben megérti azt, hogy egyes mérkőzéseket pályafutásának ezen szakaszában bizony már ki kell hagynia.

Ennek előnye elég egyértelmű, elég, ha megvizsgáljuk Cristiano formáját az elmúlt idények döntő szakaszaiban.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK