Madridisták a Világbajnokságon

Június 14-én Oroszországban kezdetét veszi a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, mely a 21. a sorban. Tekintsük át, kik lesznek ott ezen a jeles eseményen a Real Madrid játékosai közül.

Összesen 15 Real-játékos kapott meghívót hazája nemzeti csapatába, bár tegnap Jesús Vallejo is szerepelt a spanyol gárdában a Svájc elleni felkészülési mérkőzésen, aki amúgy nem kerettag. A 21. labdarúgó-világbajnokság június 14-én startol Oroszországban, a madridisták pedig összesen nyolc ország színeit fogják képviselni a futballvilág ünnepén.

Spanyolország

Természetesen itt találunk a legtöbb madridistát, hiszen Sergio Ramos, Nacho, Carvajal, Isco, Asensio és Lucas Vázquez is ott lehet Oroszországban. Julen Lopetegui tegnap este ráadásul a fiatal Jesús Vallejónak is lehetőséget adott a Svájc elleni barátságos mérkőzésen. Az 1-1-gyel végződő összecsapáson Lucas, Nacho és Asensio mind csereként léptek pályára. A 2010-ben világbajnok spanyol gárda még egy felkészülési meccset játszik az éles bevetés előtt: június 9-én 20 óra 45 perctől Tunézia legjobbjaival csapnak össze.

Spain national team

Portugália

A luzitánok ugyanúgy a B csoportban szerepelnek, mint a spanyolok, itt viszont csupán egyetlen jelenlegi madridit találunk, aki viszont nem más, mint Cristiano Ronaldo, aki csapatkapitányként szerepel a Fernando Santos által összeállított 23 fős keretben. Portugália június 7-én Algériával játszik, a mérkőzés magyar idő szerint 21:15-kor veszi majd kezdetét.

Marokkó

Az Achraf Hakimi neve által is fémjelezett Marokkó válogatottja szintén a B csoportot erősíti. A fiatal madridi jobbhátvéd az Ukrajna elleni, 0-0-val végződő barátságos mérkőzésen egy félidőt kapott a szövetségi kapitánytól, Hervé Renard-tól. Ma 20 órától Szlovákia lesz a csapat ellenfele, majd szombaton este hattól Észtországgal csapnak össze, mielőtt Oroszországba indulnának.

Achraf Hakimi

Franciaország

Franciaország Raphaël Varane-nal a fedélzeten a C csoportban kezdi meg a vb küzdelmeit. A Didier Deschamps által irányított csapatnak még egy barátságos találkozója van hátra a világbajnokság előtt: június 9-én este 21 órás kezdéssel a vb-ről nagy meglepetésre lemaradó Egyesült Államok legjobbjaival csapnak össze.

Horvátország

Modrić és Kovačić is tagja a Zlatko Dalić által vezetett horvát nemzeti csapatnak. A szövetségi kapitány még a mai nap folyamán bejelenti az utolsó kimaradót, így lesz végleges a 23 fős keret. A csapat a D csoportban kezdi majd meg a vb küzdelmeit. Tegnapi felkészülési meccsükön 2-0-s vereséget szenvedtek Brazíliától, Modrić az 58. percig volt pályán, amikor is éppen Kovačić váltotta őt. A következő teszt péntek este hattól Szenegál ellen következik.

Marcelo, Luka Modric

Brazília

Casemiro és Marcelo is bekerültek Tite keretébe, mely feledtetni igyekszik majd a négy évvel ezelőtti hazai blamát a brazil szurkolókkal. A seleçãót az E csoportba sorsolták, és amint az imént már említettük, tegnapi barátságos meccsükön Horvátországot verték meg. Marcelo 60 percet játszott, Casemiro pedig fantasztikus gólpasszal szolgált Roberto Firminónak a második brazil gól előtt. A következő összecsapásukon Ausztriával mérik össze erejüket, a meccs vasárnap délután négykor kezdődik.

Costa Rica

Szintén az E csoport tagja a négy évvel ezelőtti legnagyobb meglepetéscsapat, Costa Rica, melynek kapuját változatlanul Keylor Navas őrzi. A csapat Észak-Írország ellen győzelmet ünnepelhetett, Navas az első harmincöt percet védte végig. A vb előtt még Angliával (június 7., 21:00), illetve Belgiummal (június 11., 20:45) is összecsapnak.

Keylor Navas

Németország

A címvédőnek jelenleg még 27 főből áll a kerete, amelyben helyet kapott a Real Madrid középpályása, Toni Kroos is. Négy játékos tehát még ma megkapja a szomorú hírt, majd a Joachim Löw vezette gárda Szaúd-Arábiával találkozik június 8-án, 19:30-tól. A németek az F csoportban kezdik meg szereplésüket az oroszországi világbajnokságon.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK