Xabi Alonso: Boldog vagyok, hogy visszatérhettem a Bernabéuba

Tegnap a Real Madrid Alapítvány szervezésében a Santiago Bernabéuban csaptak össze a Real Madrid és az Arsenal legendái a Corazón Classic Match elnevezésű összecsapáson. Néhány madridista a mérkőzést követően nyilatkozott is a sajtó munkatársainak.

Xabi Alonso:

„Rendkívül boldog vagyok, hogy visszatérhettem a Santiago Bernabéuba, ráadásul ilyen szurkolói fogadtatás és ilyen csapattársak mellett. Csomó szülő látogatott ki ma erre a meccsre a gyermekeivel, hogy megmutassák nekik egykori bálványaikat. A Real Madrid Alapítvány nagyszerű munkát végez évek óta, rengeteg embernek segít, és ezért csakis hálával és tisztelettel tartozunk nekik.”

Xabi Alonso

Roberto Carlos:

„Ez mindenki számára egy különleges nap volt, hiszen régi csapattársakkal találkozhattunk újra. Való igaz, hogy ez a pálya napról napra nagyobbnak tűnik. Jól szórakoztunk a pályán, és rengetegen kijöttek szurkolni, ami mindenképp fontos.”

Butragueño:

„Jól éreztem magam, bár már a testem uralkodik felettem. Egy ilyen meccs összehozza a generációkat, azokat, akik oly sokat tettek a klub hírnevének öregbítéséért. Külön örömmel töltött el bennünket a rengeteg szurkoló a stadionban, hálásak vagyunk nekik. Megtiszteltetés ebben a stadionban játszani.”

„Nagyon fontos, hogy együtt tudunk működni a Real Madrid Alapítvánnyal. Az Alapítvány 78 országban van jelen, és az embereknek fontos tudniuk, hogy milyen nagyszerű dolgokat visz véghez. Szeretnénk, ha továbbra is egyenletesen növekednénk, hiszen így rengeteg családnak tudunk segíteni a világon.”

Santiago Bernabéu Stadium

Raúl:

„Csodálatos érezni a szurkolók szeretetét egy ilyen különleges napon, mikor jótékonykodunk és ezzel gyerekeknek segítünk. Az a fontos most, hogy rengeteg pénzt gyűjtöttünk össze, az emberek pedig élvezték a mérkőzést. Fontos, hogy tudjuk, milyen munkát végez az Alapítvány immáron közel húsz éve. Ma olyanok is pályára léptek, akik sokat utaztak azért, hogy itt lehessenek. Mindig kellemes érzés a jó ügy érdekében cselekedni, különösen, ha gyerekekről van szó. Szeptemberben jön a visszavágó az Arsenal otthonában, ugyanilyen kiváló játékosokkal.”

Guti:

„A mi éveinkhez már nagy ez a pálya, de fantasztikus volt újra egy öltözőn osztozkodni a régi csapattársakkal. Csodálatos, hogy az Alapítvány munkáját segíthettük, hálásak vagyunk az embereknek is, amiért együttműködtek. Már nem vagyunk olyan gyorsak, mint egykor, de reméljük, az emberek élvezték, amit láttak.”

Guti Hernández

„Egy ilyen fontos klubnak, mint a Real Madrid, amely a legjobb a világon, a lehető legjobb Alapítvánnyal kell rendelkeznie, ami jelen pillanatban így is van. Bámulatos és kivételes munkát végeznek.”

Figo:

„Remek érzés újra találkozni a régi csapattársakkal, és látni a teli stadiont családokkal és gyerekekkel. A játékosok a mai pályára lépésükkel sokat segítettek az Alapítványnak, akik így másokon tudnak segíteni, gyermekek álmait tudják megvalósítani.”

Arbeloa:

„Szoros meccs volt, és az iramra sem panaszkodhattunk. A célunkat pedig teljesítettük. Az emberek tudták, hogy ha kijönnek a meccsre, azzal gyerekeken segítenek. Az Alapítvány nagyszerű munkát végez.”

Raúl González, Álvaro Arbeloa

Pavón:

„Az ilyen meccseket ki kell élvezni. Az Arsenalnál remek játékosok léptek pályára, olyanok, akiket világszerte bálványoztak. A legfontosabb persze most a jótékonysági cél, amire ez a meccs szolgált. A szurkolók 60%-a gyerek volt, és rendkívül örültek ennek a meccsnek, ahogy minket is boldoggá tett.”

Velasco:

„Egy ilyen meccsen mindig nyílt játékot láthatunk, hiszen profi futballistaként nem szeretsz veszíteni. Ma a gyerekekért léptünk pályára, szerettünk volna segíteni a nélkülözőknek, számomra pedig megtiszteltetés, hogy példaképekkel játszhattam együtt a teli stadionban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK