Új edző, régi-új átigazolási célpontok

Julen Lopetegui még meg sem kezdte a munkát Madridban, a sajtó már potenciális érkezőkről beszél. Lássuk, ki az a három játékos, aki az új edző kinevezésével a találgatások szerint lehetséges érkezőnek tekinthető.

A Real Madrid bejelentette, hogy az oroszországi világbajnokság után Julen Lopetegui veszi át a vezetőedzői posztot a spanyol fővárosban. Habár a baszk mesternek még bőven lett volna feladata a világversenyen a spanyol nemzeti csapat élén, a szövetség gondoskodott róla, hogy már az elkövetkezendő pár napban megkezdje a munkát Madridban, hiszen a királyi gárdával való megállapodás után szinte azonnal menesztették a válogatott éléről. A spanyol szakember érkezésével több kérdés is felmerül a mostani kerettel, pláne a majdani kezdőcsapattal kapcsolatban, a sajtó azonban máris három nevet említett, akik Lopetegui érkezésével a Real Madrid potenciális célpontjaivá váltak az átigazolási piacon.

Álvaro Odriozola. A Real Sociedad jobbhátvédje már eddig is a királyiak radarján volt, ám Lopetegui szerződtetésével a fiatal játékos helyzete egyértelműbbé válhat. Lopetegui kedveli játékát, még a világbajnokságra nevezett szűk keretbe is befért a barcelonai Sergi Roberto előtt. Lopetegui érkezésével egyre valószínűbb, hogy a Real Madrid kifizeti a 40 millió eurós kivásárlási árát, aminek köszönhetően Carvajalnak megfelelő helyettese lehet a fiatal baszk védő.

Odriozola

Thiago Alcântara. Lopetegui hezitálás nélkül kezébe adta az irányítást a középpályán, hogy ezzel Xavi Hernández örökébe léphessen a válogatottnál a Bayern München játékosa. A nemzeti csapatból jelenleg kihagyhatatlan, Thiago a középpálya és az egész csapat egyik fő mozgatórugója. Madridba igazolásával azonban nem lenne ennyire egyértelmű a helyzete, ugyanis a pálya középső részén lassan évek óta kirobbanthatatlan trióval (Casemiro, Modrić, Kroos) kellene megküzdenie a csapatba kerülésért, nem beszélve Iscóról, aki Lopetegui érkezésével valószínűleg állandó kezdő lehet. Egyelőre kérdés, hova lehetne beépíteni Thiagót, ám Lopetegui nagyon kedveli a játékát, illetve mostani klubja, a Bayern München sem feltétlen ragaszkodik a spanyol játékmester megtartásához, így érdemes figyelni az események alakulását vele kapcsolatban.

Thiago

David de Gea. Keylor Navas Zidane teljes bizalmát élvezte. A francia edző a fiatal Kepa leigazolását sem tekintette prioritásnak, hiszen teljes mértékben megbízott a costa ricai hálóőrben, akivel egymás után három Bajnokok Ligája címet nyert a csapat, Navas hathatós közreműködésével. A helyzet Lopetegui érkezésével megváltozhat. De Gea a spanyol válogatott alapembere, Lopetegui teljesen tisztában van képességeivel és a Real Madrid gyakorlatilag évek óta próbálja elhozni őt Manchesterből. A játékos ügynöke, Jorge Mendes szerint a mostani nyár egy „most vagy soha” pillanat De Gea leigazolására, a kérdés már csak az, hogy Florentino Pérez mit tesz az ügy érdekében.

De Gea

Forrás: managingmadrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK