Vinícius Júnior: Készen állok a Real Madridra

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, a Flamengo fiatal támadója végleg elköszönt jelenlegi klubjától egy sajtótájékoztató formájában.

Vinícius júliusban fog először találkozni a Real Madrid játékosaival, no és persze Julen Lopetegui vezetőedzővel, aki az előszezon során látottak alapján dönt majd a támadó jövőjéről. Tehát egyelőre még lehetetlen megmondani, hogy a brazil játékos a felnőtt csapatot fogja-e erősíteni a 2018/19-es idényben, vagy esetleg kölcsönbe távozik-e.

A sajtótájékoztatón a Flamengo futballrészleg-igazgatója, Carlos Noval és a klub elnöke, Eduardo Bandeira de Mello is jelen volt. Noval így fogalmazott: „Mi itt, ennél a klubnál nagyon szeretjük Viníciust. Már tízéves korától itt van velünk. Ő egy kiváló sportoló, aki lépésről lépésre haladt, hogy azzá a játékossá váljon, akinek jelenleg mondhatja magát. Sosem szállt a fejébe a dicsőség, a pályán kívüli dolgok és a hírnév helyett egyedül a labdával foglalkozott.”

Ezután az elnök úr szólalt fel röviden: „Nem győzőm hangsúlyozni, hogy a Real Madriddal folytatott tárgyalások nagyon korrekt körülmények között zajlottak. Hatalmas különbség van a dél-amerikai és az európai játékospiac, illetve a tárgyalási módszerek között. Ami ezt a mellettem ülő csodálatos srácot illeti, biztos vagyok benne, hogy egyszer még visszatér a csapatunkba. Sajnos Brazília már nem számít klubfutball-nagyhatalomnak, így általános jelenséggé vált a legtehetségesebb játékosaink elvesztése.”

Vinícius így nyilatkozott: „Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített ezen a hosszú úton. Csapattársak, edzők, vezetőségi tagok és mindenki más. Boldogan és büszkén veszek búcsút a drukkerektől. Még gyerekkoromban csatlakoztam ehhez a csodálatos klubhoz, melyet az évek során elmondhatatlanul megszerettem. Elértem azt, amire vágytam: debütáltam a felnőtt csapat színeiben, és voltak olyan mérkőzések, ahol az emberek az én nevemet skandálták a lefújást követően. Olyan barátságokat kötöttem itt, amik örökké fognak tartani. Sosem fog elveszni belőlem a Flamengo iránt érzett szenvedély. Fantasztikus volt mindezt megélni.”

A monológokat az ilyenkor szokásos újságírói kérdések követték.

– Készen állsz a Real Madridra?

– Igen, most már bármikor kész vagyok csatlakozni a világ legnagyobb klubjához. Ez lesz életem legnagyobb kihívása. Már nagyon várom, hogy találkozhassak azokkal az emberekkel, akik a csapattársaim lesznek a jövőben. Természetesen mindent meg fogok tenni, hogy a lehető leggyorsabban beilleszkedjek. Tudom, hogy hová készülök, de azt is, hogy mekkora bennem a potenciál. Az idő múlásával pedig csak még érettebb leszek majd.

– Mi jelenti majd a legnagyobb nehézséget?

– A Flamengo és a Brazília iránt érzett nosztalgia. Ha ez lehetséges, megpróbálom majd néhány barátomat is magammal vinni. Szintén lényeges aspektus, hogy hatalmas taktikai különbségek vannak az itteni és a spanyolországi futball között. Próbáltam tudatosan fejleszteni önmagamat az elmúlt hónapokban, de persze a cselezést sem szeretném háttérbe szorítani. Szeretnék úgy játszani, mint Marcelo, aki mindig örömet szerez az embereknek a játékával. De mondhatnám Ronaldinhót vagy Neymart is, akik mindketten meghódították Európát, és akiket nagyon tisztelek.

– Mi olyat tanultál a Flamengo utánpótlásában, amit Európában is hasznosíthasz majd?

– Talán azt, hogy megtanultam sosem kételkedni a nálam idősebbek tanácsaiban. Mindig azt mondták, hogy kizárólag a futballra összpontosítsak. Ahogy mondtam, nagyon hálás vagyok a Flamengónak. Spanyolországban is nagyon szívesen fogadom majd meg mások tanácsait, hogy a lehető leggyorsabb ütemben haladjon a fejlődésem.

– Elgondolkoztál azon, hogy még egy évig Brazíliában maradsz?

– A Real Madrid azt kérte, hogy most tegyem meg ezt a lépést. Ha itt maradok, az hátráltathatja a fejlődésemet, ezáltal pedig a madridi jövőmet. Azt még nem tudom, hogy pontosan mikor érkezek majd meg Spanyolországba, de elméletileg július 13-án vagy 14-én. Visszatérés a jövőben? Egyszer, talán, elvégre még egy évtized múlva sem leszek olyan idős. (nevet) De most csak az jár a fejemben, hogy bizonyítsak a Real Madrid számára, és hogy bekerüljek a Seleçãóba.

– Diego, az egyik csapattársad korábban az Atlético Madrid játékosa volt. Mondott valamit neked?

– Csak annyit, hogy Madrid egy nagyszerű város.

Forrás: flamengo.com.br
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK