Casemiro: Busquets a világ legjobb védekező középpályása

A Real Madrid középpályása Szocsiban tartott sajtótájékoztatóját a Mexikó elleni vb-nyolcaddöntő előtt.

„Kevés játékos van, aki kifejezetten olyan védekező szerepkörben játszik, mint én, de ha meg kellene neveznem a világ legjobbját, akkor Sergio Busquetset mondanám. Nagyon magas minőséget képvisel. Kanté és Pogba szintén kiváló labdarúgók, de leginkább Busquetset csodálom” – mondta Casemiro.

A 26 éves válogatott játékos ezután a saját fejlődéspályájáról beszélt.

„Rengeteg faktora van annak, hogy miért lettem ilyen sikeres Madridban, kezdve azzal, hogy egyáltalán megkaptam a lehetőséget, a klubnál dolgozó szakemberek hozzáértésen keresztül egészen addig a tényig, hogy felismertem: változtatnom kell a hozzáállásomon. Elégedett vagyok a fejlődésemmel. Zidane volt az, aki valóban megtanította nekem, hogy mit jelent az utolsó embernek lenni a védősor előtt. A feladataimat, az elvárásokat, a gyengeségeimet. Csodálatos edző és nagyszerű barát, mindenkinek nagyon fog hiányozni.”

Az újságírók az egyik csapattársával kapcsolatban is feltettek néhány kérdést. „Neymar nincs rászorulva arra, hogy mások védjék meg a kritikákkal szemben. Már régóta hozzá van szokva a nyomáshoz, jól kezeli azt, ahogy egy világsztárnak kell is. Pontosan tisztában van vele, hogy ha gyengén teljesít, akkor kígyót-békát fognak rákiáltani. De még egy gyengébb meccs esetén sem szabad elfelejtenünk, hogy ő ugyanabba a kategóriába tartozik, mint Cristiano Ronaldo: kivételes játékos, aki bármelyik percben képes eldönteni egy meccset. Messivel kiegészülve ők a világ három legjobb labdarúgói.”

Természetesen a Mexikó elleni meccsről is szó esett. 

Casemiro így fogalmazott: „Nem szabad lebecsülnünk az ellenfelünket. Remek támadójátékuk és villámgyors játékosaik vannak, így nem hagyhatunk túl sok üres területet magunk mögött. Osorio egy nagyon intelligens edző, mindig jókat hallottam róla. A megfelelő koncentráción múlik minden.”

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK