Új korszak kezdődhet a Real Madrid kapusai számára

A MARCA újságírói vették górcső alá a kapusok helyzetét a Real Madrid háza táján, melyet mi néhány saját gondolattal kiegészítve közlünk az alábbiakban.

2018 nyara nagy valószínűséggel átrendezheti a kapusok közötti rangsort a Real Madridnál.

Ezt nemcsak a 19 éves ukrán hálóőr, Andriy Lunin leigazolása mondatja velünk, hiszen a klub vélhetően megpróbál még egy, a legszűkebb elitbe tartozó kapust hozni Keylor Navas konkurenciájának.

Ugyan a Costa Rica-i kapus helye megkérdőjelezhetetlen volt a kezdőcsapatban Zinédine Zidane irányítása alatt, a Real Madridot mégis folyamatosan hírbe hozták más kapusokkal, mint például David de Gea, Kepa, Thibaut Courtois vagy Alisson.

Kepa egy kivételes tehetségű kapus, de még nem bizonyított azon a szinten, amely szükséges ahhoz, hogy a Real Madrid első számú kapusként tekintsen rá. Az előbbiekben felsorolt nevek közül ő az, aki talán a legkisebb veszélyt jelentené Keylor Navas pozíciójára, legalábbis rövid távon. Thibaut Courtois érkezése minden bizonnyal nagy port kavarna abból a szempontból, hogy korábban évekig a városi rivális Atlético Madrid hálóját őrizte, sőt bajnok és kupagyőztes volt a csapattal. Kiváló képességű kapus, akire jelenleg talán árnyékként vetül a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-visszavágón mutatott teljesítménye, bár mindezt feledtetheti még a világbajnokságon nyújtott teljesítményével. Alisson körül az elmúlt időszakban egyre nagyobb a felhajtás, amely természetesen nem a véletlen műve, hiszen egy rendkívüli magabiztosságot sugárzó, remek technikájú hálóőrről van szó, aki a legutóbbi idényben a legmagasabb szinten is megmutathatta tudását. Mégis, az emlékezetes, 2015-ös kapuscsere-kísérlet óta David de Gea az, akit a leggyakrabban szóba hoznak a királyi klubbal, és akaratlanul is az az ember érzése, hogy előbb-utóbb ott is fog kikötni. A világbajnokság csoportmérkőzésein mutatott hibái ellenére egy olyan futballistáról van szó, akit a Manchester United szurkolói az elmúlt öt évből négyszer (ismerős az arány?) is a szezon legjobb játékosának választottak meg, és aki évek óta folyamatosan bizonyítja az angol klub színeiben, hogy milyen minőséget is képvisel. Ráadásul spanyol nemzetiségű, amely szintén nem a szerződtetése ellen szól. Az előbbiekben felsorolt játékosok mindegyike a húszas éveiben jár, tehát hosszú időre megoldhatnák a kapuskérdést a csapatnál, de tegyük hozzá, hogy a saját posztján Keylor Navas a maga 31 évével sem tekinthető matuzsálemnek.

Zidane távozásával egyebek mellett tehát a kapusok helyzetét is újragondolhatják a fővárosi klubnál. Mint ismert, a francia edző volt az, aki megvétózta például Kepa leigazolását a legutóbbi januári átigazolási időszakban.

Mindezeken túlmenően, Luis Llopis kapusedző a napokban hagyta el a Real Madridot a Real Sociedad kedvéért. Ez a tény a változások előszeleként is értelmezhető.

Forrás: marca.com; penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK