Raphaël Varane: Az ember, aki képtelen veszíteni

Négy Bajnokok Ligája, három klubvilágbajnokság, három Európai Szuperkupa, két spanyol bajnoki cím, egy spanyol kupa, két spanyol szuperkupa, és tegnap óta immár egy világbajnoki cím is: ez Raphaël Varane eddigi pályafutásának eredménysora 25 évesen, 16 trófeával.

Egy olyan hátvédről beszélünk, aki már korábban beírta magát a Real Madrid történelemkönyvébe, 2018. július 15-én pedig végképp részesévé vált a francia labdarúgás örökkévalóságának is. Horvátország legyőzésével a világbajnoki döntőben ugyanis teljessé tették Oroszország meghódítását, Varane pedig újabb fejezetet tett hozzá saját legendájának történetéhez. Ez a legenda a 2011/12-es szezonban kezdett el íródni, amikor főhősünk az első címét szerezte a Real Madrid színeiben, miután a királyi gárda rekordot jelentő 100 ponttal hódította el történetének harminckettedik spanyol bajnoki címét.

Varane 19 évesen még nem volt alapembere a gárdának, mindössze 9 mérkőzésen játszott a sorozatban, de immár 233 meccset számlál a klub színeiben, ehhez jön további 49 a francia válogatottal, amelyben 2013. március 22-én debütált.

Sok minden megváltozott a bemutatkozása óta.

Varane ugyanis mára kihagyhatatlanná vált mind a klubcsapatából, mind pedig a nemzeti válogatottból. Igazi talizmánja mindenkori csapatainak: tíz döntőn lépett pályára eddigi karrierje során, és mindegyiket megnyerte!

Raphael Varane

Érdekesség, hogy nem lépett pályára a Copa del Rey döntőjében 2013-ban, melyet az Atlético nyert meg a Real Madrid legyőzésével. Pár héttel a döntő előtt ugyanis, 2013. május 17-én a francia térdsérülést szenvedett az Espanyol ellen, melynek következtében le kellett cserélni.

Szintén különös (vagy talán már nem is annyira az?), hogy a 2016-os Európa-bajnokság kezdete előtt megsérült a bal combja, így nem vehetett részt a kontinenstornán. A történet vége ismert, Franciaország bejutott ugyan a párizsi döntőbe, de ott 1-0-ra kikapott Portugáliától.

Varane nem csak az eredményei, de a stílusa miatt is nagyrabecsülésnek örvend a szakértők, valamint a szurkolók körében. Eleganciája, szerénysége és alázata a semleges drukkerekben is szimpátiát ébreszt. Egészen elképesztő, hogy még mindig csak 25 éves, így hosszú évekig, de akár egy évtizedig is megoldást jelenthet a belső védő pozíciójában mind a klubcsapata, mind a válogatott számára.

Zárásképp következzenek a francia védő lelkesedéstől átitatott szavai. „Ahogyan Ousmane Dembélé fogalmazott: teljesítettem a labdarúgás nevű játék kihívásait. Valóban kiemelkedően sikeres idényen vagyok túl, egyszerűen leírhatatlan, fantasztikus az, amit jelenleg átélek… A pályafutásom tényleg lenyűgözően indult.”

Folytatása következik.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK