Óscar Caro: A felkészülés kulcsfontosságú szakaszában járunk

A klub honlapja készített interjút a Real Madrid (egyik) erőnléti edzőjével.

„Arra kérjük a játékosokat, hogy sok energiát, intenzitást és koncentrációt tegyenek bele a munkába ebben az időszakban, és elégedettek is vagyunk az első pár napon látottakkal.”

„Az előszezon nagyon fontos. Amikor elkezdődik egy ilyen sűrű menetrendű idény, a játékosokkal a ténylegesen munkára szánható idő korlátozottá válik, hiszen egymás után jönnek a mérkőzések, ami kevés időt hagy minden másra. A meccsek után a játékosoknak regenerálódniuk kell, és felkészülni a következő összecsapásra… nincs sok idő két találkozó között.”

„Öt olyan versenysorozatban indulunk, amelyek a lehető legjobb felkészülést, és a mérkőzések közötti minél gyorsabb regenerációt igénylik. Most, az első összecsapásunk előtt rendelkezésünkre áll egy kéthetes időszak, amikor olyan dolgokra is van időnk, amelyekre később biztosan nem lesz. Ezért ilyen jelentős ez az időszak. Minden egyes edzésünket gondosan, részletekbe menően megtervezünk. Hiszünk abban, hogy a csapat felkészülésének ez egy meghatározó időszaka.”

Az első napok értékelése

„Nagyon pozitívan értékelem az eddig eltelt időszakot. Az edzések nagyon hasznosak voltak. Az eddigi 11 tréning során kombináltuk a különböző módszereket. A játékosok az általunk elvárt odaadással, nagy erőbefektetéssel dolgoznak, mind az állóképesség, a koncentráció és az összpontosítás tekintetében. Leszámítva az előszezon részét képező feszültséget és az ilyenkor szokásos fáradtságot, a gyakorlatok során elvégzett munkával igazán elégedettek vagyunk. Reméljük, hogy minden ebben a mederben folytatódik tovább.”

Taktikai és technikai felkészítés

„A labdarúgásban sok különböző területet kell egyszerre fejleszteni. Ott van az állóképesség, komoly erőfeszítés szükséges a játékosok részéről az energiaszint növeléséhez, erre fókuszálunk a mostani gyakorlatok során. Azonban ez nem minden. A csapatnak készen kell állnia a koncepciót tekintve is, hogy mit is várunk el a csapattól, és pontosan mire kérjük őket, taktikai és technikai szempontból. A cél a csapat számára az, hogy általánosságban álljon készen, hogy aztán jól teljesíthessen. Ennek során számos olyan apró tényező van, amelyet egybe kell gyúrnunk.”

„A cél eléréséhez több területet is össze kell hangolnunk, a munkánk számos különböző elemből áll össze. A kiemelt célunk az, hogy a csapat készen álljon augusztus 15-re, amikor már a szezon első trófeájáért fogunk küzdeni.”

Kérések a játékosok felé

„Arra kérjük a futballistákat, hogy nagy igyekezettel végezzék a feladatokat, sokat követelünk tőlük, és intenzíven kell hogy dolgozzanak. Most az a prioritás, hogy a tornateremben, a pályán és a pályán kívül együtt töltött idő a lehető leghasznosabban teljen. A koncentráció létfontosságú annak érdekében, hogy a csapat a lehető legjobb úton haladjon a felkészülés alatt, egyúttal csökkenti a fizikai és a mentális fáradtságot. Minden, amit itt teszünk, okkal történik.”

A világbajnokságon szereplő játékosok visszatérése

„Minden játékost egyénileg kell kezelnünk. Figyelembe kell vennünk, hogy a visszatérő játékosok leterheltsége széles skálán mozgott a világbajnokság miatt. Nekik kevesebb idejük lesz pihenni, mint azoknak, akik már korábban visszajöttek. Ennek következtében számukra rövidebb lesz az az időszak, amit tétlenséggel töltenek, és bizonyos dolgokat már a visszatérést megelőzően el kell végezniük, hogy készen álljanak, amikor csatlakoznak a kerethez.”

„Jó állapotban, erősen fognak visszajönni a srácok, függetlenül attól, hogy támogatjuk-e őket azzal, hogy elküldjük nekik az itt végzett feladatokat. Meg fogjuk őket vizsgálni, és fizikumukat fejlesztő gyakorlatokat fognak végezni. Ezt párhuzamosan fogják végezni az egyéb feladataikkal, hiszen nekik is meg kell ismerniük az elképzeléseinket, és azt, hogy milyen stílusban kívánunk játszani. Mindent el fogunk követni, és kiemelt figyelmet fogunk fordítani ezekre az egyéni edzésekre annak biztosítása érdekében, hogy rövid időn belül akklimatizálódjanak, és a lehető legjobb állapotba kerüljenek. Ugyanazon a szinten kell tudniuk teljesíteni, mint azoknak, akik már július 16. óta dolgoznak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK