Lopetegui: Akkor is boldog leszek, ha nem lesznek már sem érkezők, sem távozók

A királyi gárda vezetőedzője a miami Hard Rock stadion sajtószobájában válaszolt az újságírók kérdéseire a Manchester United elleni felkészülési mérkőzés előtt.

A mérkőzés: „Ez a meccs azért fontos, hogy minden tekintetben felkészüljünk a szezonra, és hogy önbizalmat építsünk. Ennél a klubnál nem ismerjük a »barátságos« szót, így természetesen a maximumot próbáljuk majd nyújtani. Az ellenfelünk már az ötödik meccsét fogja játszani, hosszabb ideje vannak edzésben, de ez nem jelent semmit. A célunk a győzelem és a megfelelő felkészülés a szuperkupa-meccsre.”

„A nemrég visszatért játékosok közül lesznek olyanok, akik nem lépnek pályára, mert túl kockázatos lenne terhelni őket ilyen rövid idő után.”

A keret: „Hamarosan csodálatos igazolásokkal lesz gazdagabb a keret, név szerint: Sergio Ramos, Varane, Modrić, Kovačić, Marcelo és Casemiro. Az egész edzői stáb nevében mondhatom, hogy rendkívül elégedettek vagyunk a csapattal, és biztosak abban, hogy minden trófeáért harcban leszünk a 2018/19-es idényben. Akkor is boldog leszek, ha nem lesznek már sem érkezők, sem távozók. Feltételezésekről és pletykákról nem fogok beszélni. Hiszünk a játékosainkban.”

Az előszezon eddigi mérlege: „Ahogy mondtam, nagyon elégedettek vagyunk a srácok hozzáállásával és elszántságával. Az elmúlt hetekben rendkívül keményen dolgoztunk, gyakran megduplázott napi edzésszámmal. A várt ütemben haladunk, és szerencsére nem sújtottak minket sérülések.”

Cristiano Ronaldo és Bale: „Mindannyian elismerjük, amit Cristiano tett. Ő a Real Madrid történelmének egyik legfontosabb alakja. A távozásában nem volt semmi szokatlan. Jelezte a szándékait, a vezetőség pedig eleget tett a kérésének. Fantasztikus örökséget hagyott hátra, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve. Ami Bale-t illeti, fantasztikus éve lesz, nagyon sokat várunk tőle. Remekül érzi magát a klubnál, személyesen is beszéltem vele erről.”

„Hogy tudtam-e Cristiano távozásáról, amikor idejöttem? Nem, de rövid időn belül értesültem a szándékairól. Edzőként nagyon izgalmas kihívás áll előttem, hiszen egy Cristiano Ronaldo nélküli csapatot kell újraépítenem, amely bárkivel szemben versenyképes, s képes minden trófeáért harcba szállni. Biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk.”

Éhség: „A klub egyedülálló történelme mindenki előtt példaként áll, aki nagy dolgokat akar elérni az életben. A titok annyi, hogy mindig a győzelemre és a maximumra kell törekedni. Itt ez az egyetlen elfogadható forgatókönyv. A mi célunk az, hogy mindezt átültessük a csapat kollektív tudatába, hogy folyamatosan fejlődhessünk. Ez különösen a fiatal játékosok esetében fontos.”

Vinícius: „Még fiatal, de a korához képest nagyon magas minőséget képvisel. Adminisztratív okokból a Juvenil A-hoz került, de a gyakorlatban a felnőtt csapat játékosa, velünk fog dolgozni. Mindannyian próbálunk segíteni neki, hogy minél hamarabb beilleszkedhessen az európai fociközegbe.”

Keylor Navas: „Beszéltem vele a jövőjéről. Remekül érzi magát a klubnál, mi pedig örülünk, hogy egy olyan nagyszerű hálóőr erősíti a keret, mint ő. Kulcsember volt a közelmúlt sikereiben, és meggyőződésem, hogy ez a következő néhány évben sem lesz máshogy.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK