Lopetegui: Erőnlétileg, taktikailag és mentálisan is jobbnak kell lennünk

A Real Madrid vezetőedzője nyilatkozott a szezon első tétmeccse, az Atlético Madrid elleni szuperkupa-mérkőzés előtt.

A meccs: „Optimistán, jó érzésekkel várjuk a kezdősípszót. A felkészülés utolsó simításait végeztük el a mai edzésen, készen állunk. Az ellenfelünk folyamatosan nyomás alatt fog minket tartani, ahogy azt már megszokhattuk tőlük, ezért mindenképpen a maximumot kell nyújtanunk. Ez a nyomás erőnléti, taktikai és mentális szempontból is jelen lesz a mérkőzés során. Ezekben az aspektusokban kell jobbnak lennünk, mint az Atleti.”

„Szoros összecsapásra számítok, hiszen egy két topcsapat közötti döntőről beszélünk. A célunk egyértelmű.”

Az ellenfél: „Az Atlético Madrid rendkívül erős, tele világklasszis játékosokkal. Élükön egy kivételes szervezőképességű szakember áll, aki világos elképzelésekkel rendelkezik a csapatával kapcsolatosan. Mindemellett komoly tapasztalattal rendelkeznek a legmagasabb szinten is, mindenképpen az elit tagjaként kell számolnunk velük a jövőben.”

Önbizalom: „Zidane fantasztikus munkát végzett a Real Madrid mestereként, de az már a múlt. Most rajtunk a sor, hogy tovább gazdagítsuk a klub történelmét, és hogy megőrizzük a pozíciónkat mint a világ legjobb klubcsapata. Önbizalom és kemény munka, ez a kulcs.”

Gareth Bale: „Ahogy már korábban is elmondtam, én egy olyan Bale-t ismertem meg, aki nagyon izgatott és elkötelezett. Motiváltan várja az új szezont, ez mindenképp a csapat hasznára válik. Rendkívül elégedettek vagyunk a hozzáállásával. Olyan intenzitással és elszántsággal edz, mintha csak most került volna fel a Castillából.”

Benzema: „Karim egy olyan játékos, akit mindig is kedveltem. Példaértékű volt a hozzáállása, mikor a fiatalabbaknak kellett utat mutatni, főleg az előszezon kezdeti periódusában.”

U19-es siker Tallinnban: „Az, hogy korábban nyertem itt egy címet a spanyol korosztályos válogatottal, egy az élet sok véletlenje közül. Csodálatos emlékeket őrzök arról a napról, de most a jövőbeli feladatainkra kell koncentrálnunk, kezdve a szuperkupával.”

Kapuskérdés: „Most még nem árulom el, hogy ki kap helyet a kezdőcsapatban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK