Lopetegui: Mi a meccsek megnyeréséért felelünk, az igazolásokról a vezetőség dönt

A Real Madrid vezetőedzője nyilatkozott az idény első bajnokija előtt, ahol majd a Getafe lesz a csapat ellenfele.

Az ellenfél: „A Getafe a nyolcadik helyen végzett a tavalyi szezonban, a mostani átigazolási időszakban pedig nagyszerűen erősítettek. Figyeltem az előszezonjukat, remekül teljesítettek. Több náluk az egyénileg is kiemelkedő labdarúgó, mint egy évvel ezelőtt. Az edzőjük és a játékkoncepciójuk nem változott, de nem szabad félvállról vennünk a mérkőzést.”

Büntetők: „Ahogy a csapatösszeállításról, úgy az ítéletvégrehajtó kilétéről is az edző dönt. Nincs kijelölt rúgónk, több opció is van. Ez sok dologtól függ… a mérkőzés tétjétől, a körülményektől, a játékosok mentális állapotától, magabiztosságától. Remélem, hogy ez lesz a legnagyobb problémánk az előttünk álló idényben.”

Marcelo cseréje, Kovačić helyettese: „Teljes bizalommal viseltetünk a jelenlegi keret felé, és meg vagyunk győződve arról, hogy minden trófeáért harcban leszünk. A játékosaim nagyobb dolgokra képesek, mint ahogy azt az emberek a szuperkupa-vereség miatt gondolják.”

További igazolások: „Én inkább arra szeretnék koncentrálni, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a csapatból. Már így is rengeteg itt a tehetséges játékos, az én feladatom pedig az, hogy ezt a közös célkitűzések megvalósítására használjam. A Real Madrid legfontosabb védjegye az egység, a csapatmentalitás kell hogy legyen. Csak azokról fontos beszélnem, akik itt vannak. Akik nincsenek, azok nem számítanak. Az igazolásokról nem a szakmai stáb dönt, hanem a vezetőség. Mi a meccsek megnyeréséért felelünk.”

Célok: „Hogy milyen csapatot szeretnék? Olyat, amelyik ambiciózus, tiszteli az ellenfelet, ugyanakkor rendíthetetlenül bízik a saját képességeiben. Emellett természetesen az a cél, hogy a játék minden elemében kiemelkedően tudjunk teljesíteni. Ebből a szempontból nagyon fontos, hogy hogyan sikerül a szezonkezdés.”

Kapuskérdés: „Csak három kapusunk lesz a szezonban, ami azt jelenti, hogy ketten távozni fognak. Hamarosan meghozzuk a döntéseket. A játékidő elosztása? Erre nincs bevált formula. Én abban hiszek, hogy annak kell lehetőséget kapnia, aki jobban dolgozott a mérkőzést megelőző edzéseken. Ahogy már korábban is elmondtam, a csapaton belüli versenyhelyzet mindenkinek jót tesz.”

A spanyol válogatott és a Real Madrid által képviselt játékerő: „Ez olyan, mintha egy paradicsomot és egy sütit próbálnánk összehasonlítani. Mindkét csapat nagyszerű, de különbözőek, máshogy épülnek fel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…